Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ

Тогава ще бъдат нападнати и други държави, предупреди той
7 апр 2024 21:22, Анисия Иванова
525
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той. (А. Маргоевски, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
2
 
12
 
! Отговори
Иван Анисий преди 2 месеца
Е, нищо зельоньй др0гарЮ! Нали си купи замък в Малобритания с подарените милиарди,ще има къде да се скриеш от народната любов...
341
1
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Зеленски говори гллуппости. Русия най-много иска войната да спре, за да преориентира икономиката си! Притрябвало и да напада прибалтика и молдова, освен ако срсидните правителства на тия страни нарочно не предизвикат конфликт, както се и очертава, особено за Молдова. По+добре Русия да победи и се стабилизира, отколкото да загуби и да почнат безкрайни неконтролируеми конфликти, които със сигурност вече ще засегнат и други държави.
340
0
 
1
 
! Отговори
мечти..мечтиииииииии преди 2 месеца
До Евроатлантик...ХАХАХАХАХХАХАХАХАХХХАХАХАААААААААААААА.......................
339
2
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Не си евроатлантик, ако не се запишеш доброволец и не спасиш Украйна.
338
0
 
7
 
! Отговори
баааа го преди 2 месеца
Нищо де!В крайна сметка САЩ, квартал на УкрайнЪ ли е?!
337
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 месеца
Дръж се Володимир! Ще се справиш! Краят на войната е близо!
336
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прави се на луд и невменяем за да не го осъдят , усеща вина и го е страх. Шубе го е.
335
2
 
15
 
! Отговори
Украйна ВЕЧЕ загуби преди 2 месеца
Украйна ВЕЧЕ загуби тази война, както и целия масоно-сатанински Запад, защото силата и победата са в истината, а не в парите или в оръжията. САЩ похарчи 75 милиарда долара в тази война, а ЕС над 10 милиарда евро и сега се чудят как да го обяснят на данъкоплатците. Повече пари и оръжия за наркоманската хунта в Киев няма да има. Сега като изсъхне земята и като тръгнат руските танкове през украинската степ, ще спрат чак в Киев. Това са ФАКТИТЕ
334
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам в историята за друго такова гиганско точене на пари. Кой ще плаща ?
333
0
 
3
 
! Отговори
свин преди 2 месеца
много добре
332
3
 
13
 
! Отговори
Днес бг преди 2 месеца
Те 400 милиарда военна помощ до сега не помогна ... та с тези мижави 60 милиарда ли ще си оправиш Контранаступа ? Я по добре САЩ да гласят едни ПЕТ трилиона долара помощ и годишното производство на всички свои военни заводи , та а дано Зеленската армия да успее да задържи поне Часов Яр .
331
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-добре е да се спестят тези пари и да се приключва.Ще се спестят и много човешки животи.Стига с това безмислено даване,и да ги получат ще свършат парите и пак ще искат.И до кога така,не могат да победят
330
2
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Края на Укровермахта е много близо!!!
329
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми пука за украйна нито за зеленски зъл демон убиец на народа си.
328
2
 
12
 
! Отговори
ПЛАЧАТ преди 2 месеца
Сериозните анализатори чета безсилните коментари на евроатлантичетата, представят си измъчените им физиономийки. И плачат.
327
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зе-клоунът заявил горното със сериозен тон. Представете си.
326
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като с магическа пръчка изчезнаха селфитата с наркомана а бяха толкова героични. Взе да ги е срам че са го познавали, типична англофилска лицемерия.
325
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
От осно Киро Брейка и автомобилите. Русия бе станала втора по продажба на нови автомобили в Европа и гонеше Германия. В България колко сте си купили като мен новинавто обили? Ще ви кажа. При комунизма се продаваха над60000 на година и се чакаше много години. При капитализма найсилната ни година2008, не можахме да стигнем 60000 нови, а след това сме под 30000. И това с реизноса.
324
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да шв загубите войната и не - няма да бъдат нападнати други страни. Наркомана си играе със страховете на хората
323
5
 
17
 
! Отговори
Новомихайловка пада преди 2 месеца
Укровермахтът в Новомихайловка се оказа в огнен чувал. Един от бандеровците предположи, че скоро ще започнат масирани удари с FAB 500, FAB 1500, FAB 3000, РСЗО и т.н. , така че Ще кажа, че не можете да се спасите, така че бягайте, бягайте, бягайте към Киев, захвърлете всичко и бягайте"Казват, че тиловите плъхове, като "генерал 200" Сирски , никога не са виждали руския "Чугуний" с крила да лети, но украинските войници на фронта знаят "какъв ужас обхваща захисниците".