Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ

Тогава ще бъдат нападнати и други държави, предупреди той
7 апр 2024 21:22, Анисия Иванова
525
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той. (А. Маргоевски, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре де, САЩ ще дадат 60 милиарда, поредните милиарди. Ама с тези 60 милиарда Украйна няма магически да победи в тая война. И тези пари ще свършат и украинците ще ревнат за още 60. И после цикълът се повтаря. Не е известно колко такива цикъла може да издържи Русия. В началото на войната запада се нанадяваше с 200-300 милиарда да занулят руснаците ама явно не се получава и сега вече не им се наливат пари в каца без дъно. Май са пожертвани украинците вече, не успяха ама пробваха.
361
2
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 2 месеца
Тоя почна да изтрезнява май .....хахаха ама пак нахъсва Русия щяла да нападне и други държави ....всява истерия и паника ....до сега да бяха нападнали тия други държави бре наркоман ...Русия има проблем с Укрофашагия защото беше готов да си дадеш г*за на САЩ дори за разполагане на ядрено оръжие ...освен биологичните лаборатории !
360
1
 
8
 
! Отговори
Голям праз преди 2 месеца
като я загуби
359
1
 
14
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
Леле, тоя е луд за вързване! Ама нормално:акалиите от САЩ и Европа го водят!
358
14
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 месеца
Русия ще загуби без помощта на Северно Корея . Е , снарядите по някога избухват в цевите на оръдията и танковете , но стават.
357
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Много е лошо човек да приема ЛСД. Силен халюциноген, губи се чувството за реалност. Примерно, ако застанеш на отворен прозорец, можеш да усещаш, че литваш от прозореца. Или пък, ако си на жп линия и идва влак срещу тебе, усещаш, че той литва над тебе. И така. В чист вид цената му е доста висока. Бийтълс са го пробвали и са написали песента "Люси ин дъ скай оф дайамондс".
356
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
До Веселинъ 7112136860. Между другото много ситъп. Не без хапове е така.
355
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"като тръгнат руските танкове през украинската степ, ще спрат чак в Киев" - Не разбрах каква сила ще ги накара да спрат в Киев? Френският контингент на Микрон ли? Колко евроцента струват думите на Микрон? Не обеща ли той, че ще събере съюзници и ще удари непокорното правителство на Нигер? Остана си само с празните приказки.
354
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И с помощ от САЩ пак ще я загубиш. То затова не им се наливат повече пари. Като си тръгнал със САЩ трябва да си наясно, че тези те подкрепят докато имат интерес. Вж Афганистан. Цъфнаха и вързаха. Вж освободените и демократизирани Ирак и Либия.
353
1
 
9
 
! Отговори
slayer преди 2 месеца
палечко малечкo пак реве за пачка & плаши с постна пропаганда само за балъци. ( И аз съм един от тях, макар не по избор, вече сме 200 милиарда "вътре" от щатски данъкопладци като мен... Зел иска още 100!)
352
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинците ако го набарат този с голи ръце ще го разкъсат на парчета
351
3
 
30
 
! Отговори
Хари преди 2 месеца
Загубил народа и страната,а плаче за изхода на войната!С просия,няма оправия, вдигай бяло знаме!
350
6
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
А САЩ ,без да помага на съветският разбойник Зеленски ,който е вице на съветският разбойник Путин, ще постигне финансови рекорди ако не помага на далавераджиите с оръжие и дрога в Украина. Между другото.
349
17
 
2
 
! Отговори
Напразни тревоги! преди 2 месеца
Владо Зеленски се притеснява, защото още не е разбрал, че Съда няма да допусне кло.унът Тръмп да участва в президентските избори, заради четирите дела, които се водят срещу него и 81 обвинения за нарушаване на законите в страната. Никога Америка не е имала за президент авантюрист, като тоя...
348
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зельо, Папата много ясно ти го каза - да се спре кръвопролитието инда развеете бялото знаме. Вие го оплюте естествено. Човекът не е казал нищо лошо.трябва да се сложи край на невинните жертви. Мир можеше да кма още преди две години,но ти слушайки рошавия Джонсън се отказа в последния момент.за сега ти и лайката ти богатеете добре. Но народа ще ви потърси отговорност. Имате вал.резерв 43млрд. Купувайте си оръжие и не просете от цял свят! Вие и неумниците от ЕС разорихте Европа.заеми не връщате!
347
2
 
16
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 2 месеца
Вън наглите окраинци!
346
2
 
24
 
! Отговори
Trump2024 преди 2 месеца
426, Руснак, Путин го предпочете само защото вижда че престъпника байдън не прави нищо друго освен да съсипва САЩ по всички параграфи - финансово, икономически, морално и каквото друго направление се сетиш. Путин е много далновиден политик, който милее и се бори за страна си, докато байдъната е точно опбратното - провален политик, провален баща с провалено "семейство" с починал един син, а другия наркоман педофил. Няма ДОРИ ЕДНО качество, с което да се нареди до Путин, камо ли да милее за САЩ.
345
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** май започна да се усеща че сам е затънал в калта и загинаха толкова невинни хора
344
7
 
0
 
! Отговори
ЧЕРЕН ПАПА ФРАНЦИЦК преди 2 месеца
БОГ ПУТИН ИЗБРА ДЖО БАЙДЪН ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА С 2-РИ МАНДАТ!
343
6
 
2
 
! Отговори
Руснак националист преди 2 месеца
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЖО БАЙДЪН ЛИЧНО ПУТИН ГО ПРЕДПОЧЕТЕ ПРЕД ТРЪМП! ДЖО БАЙДЪН ДА СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ Е ВОЛЯТА НА ПУТИН!