Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: УкрайнаРусиялавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСКИ СИРАК НАМЕРИ ГРАНАТА, СЛУЧАЙНО Я ХВЪРЛИ НА ЖУЖУ В КРАКАТА
245
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БГ сме с УкрайнаНе може Украйна, която убива славяни и от двете страни, да ми бъде приятел, не може страна, която се управлява от бандити,наркомани, чужденци и чужди марионетки, нацисти,алчни,кървави олигарси, страна, която убива собствения си народ и имаше фабрика за човешко месо , страна в която жителите бяха хвърляни в концлагери или за експерименти подобно на Менгеле, страна в която продаваха вътрешните органи на населението си, да бъдат някаква пътеводна звезда или пример за подражание
244
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СЕЕШлиВЯТЪРжънешБУРЯ, Да, така е, "СЕЕШлиВЯТЪРжънешБУРЯ", правиш незаконен преврат и кървав Майдан и жънеш буря, отказваш мир, убиваш, грабиш и наливаш масло в огъня с оръжия за Украйна и жънеш буря! Този цирей Украйна, ще създава проблеми на цяла Европа и ще ви ееббе, докато не се вразумите и оставите Русия на мира и си търгувате на равноправна основа, вместо да воювате! И излишните сте вие, а не държавите от източна Европа, които ограбихте и тероризирате, те могат и без вас и вашия грабеж.
243
0
 
10
 
! Отговори
СЕЕШлиВЯТЪРжънешБУРЯ преди 1 месец
242
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
колко трябва да си жалук за да триеш само политнекоректните коментари?или Израел не е агресор избивайки повече цивилни за месец отколкото Русия за 2г.?
241
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
малко сираче намери граната, случайно я забрави на Лавров в чорбата...
240
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
паси коньо и си трай !
239
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин умря в 2022. Куклата, която имитира жужето ме разсмива. Руските ядрени оръжия Сармат са с изтекъл срок на годност, който е 10 години. Отдавна плъховете са им изгризали кабелите, а допотопните им платки от зората на електрониката отдавна са мухлясали. Когато преди година Байдън беше на посещение в Киев, Кремълските мозъци наредиха да бъде изпратена една Сарма без ядрен заряд до Киев. Сармата се самовзриви при изстрелване над силоза си. ТОЛКОВА ЗА РУСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !
238
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има право на едно обаждане! До Катето Лаврова, по вайбър!
237
4
 
12
 
! Отговори
паси коньо и мълчи ! преди 1 месец
236
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
231: поредната западна пропаганда ба която си повярвал. Както доказаха такова нещо никога не е казвано, а е било написано от западна медия, забравих от кой вестник. Промит мозък, събуди се.
235
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е! Израел избива 15,000 цивилни и целия запад се прави че незабелязва. С такива няма какво да си говори.
234
2
 
12
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Този отряза всякакви преговори,но го тълкуват,че се бил оплакал.Боже,дай ум на някои.Както историята сочи всяка война Русия я почва яваш-яваш,а на това те и дори не гледат на война на която пратиха запас и сеператистите от новите си републики,а армията им тренирала с какво - с тактически ядрени оръжия,явно за поздрав на Макроновите атланти,ако им идат на гости,а аз си мислех,че ще е само слънчева топлина от "Солнцепек",за да обвиняват пак генерал "Студ" както при Наполеон.
233
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви преговори,какъв край на войната.Тъкмо започна голямото раздаване на милярди към Военно промишления комплекс и ти искаш да откъснеш хапката.Няма да стане.Конгреси,камери,парламенти са зейнали какви пари къде ще отидат и при кого ще дойдат.Та тази война ще направи някой супер богати,ще вдигне още Брутния вътрешен продукт на много страни нагоре.И трябва държавниците да са хамави за да спрат войната.Ама че умирали хора,голяма работа.Войната може да спре само ако има революция както 1917 г
232
9
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ето ви сериозен преговор, другарю Морж: Изтегляте се от Украйна до границите й до 2014. Възстановявате всичко което разрушихте до сега. Давате по една Лада на майките, които деца са убити във войната и всичко е ток. Ето това са преговорите
231
2
 
17
 
! Отговори
Арменския поп преди 1 месец
Късно е чадо....
230
4
 
27
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Защо ти е Запада, имате си Северна Кореа,Китай,Индия ,Бангладеш, Шри Ланка,слезнахме и на юг ЧАД, Нигер, Зимбабве, Мадуро, а ти плачеш за Запада,айде стегни се малко
229
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да поговори с Йоло Денев!
228
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров, здравей! А какво стана с "Киев за три дни"? Докъде я докарахте?
227
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да говори с Фицо!