Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: УкрайнаРусиялавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не владее руски! А Захарова, само френски!
225
11
 
25
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 месец
за преговори е късно. Време е руските военнопрестъпници да дават показания и да чака присъди.
224
6
 
22
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 месец
Горкия ! Няма няма с кой да си говори . Защо ли ?
223
21
 
3
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Точно казал, запад е бабоиб -французиш,индус-инглиз,нацисти-жемани,усраина-бандерофашаги, Бидон-фащ, всички се управляват от ФАЩ, марионетки и цинични бизнесмени в еуропа,слава на Русия, Китай.
222
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма кой вече от запада, да вярва на лъжите на Кремъл.
221
8
 
34
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Никой не Запад няма да слуша ултиматумите на кремълските фашисти, и те се правят на "изненадани".
220
11
 
27
 
! Отговори
Много просто преди 1 месец
Няма с кого да се говори просто защото никой не ви е заплашвал или нападал прости руснаци - колективния Запад съществува само в тиквата на Путин а тя ясно че отива към деменция. Ще си говорите с украинците ама не знам как след като им избивате населението и унищожавате държавата - ваша си работа
219
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коня пак изцвили!
218
9
 
2
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Цар Калоян е куман несретнико.
217
2
 
14
 
! Отговори
Уой.. преди 1 месец
Горкият !
216
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Лавров не го разбирам, ние българите сме водили винаги много успешни преговори със западните представители. Цар Калоян например.... голям дипломат провел много успешни преговори.
215
6
 
20
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Странни хора!!!! Западният елит демонстративно им показа "Среден Пръст" и обяви, че е решително готов да воюва с тях до последния украинец, поляк, прибалт и дори румънец, а руският политически и чиновнически Олигархат, още живее с Илюзията, че могат да се договорят със Запада... Какванаивнос, граничеща с глупост!!!
214
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАТОВА КИТАЙ И ИНДИЯ НЕ ПРЕГОВАРЯТ СЪС ЗАПАДА. ТЕ ПРОСТО ГО КОМАНДВАТ.
213
8
 
22
 
! Отговори
Вие не говорите преди 1 месец
Вие нареждате,убивате жени и деца,рушите строеното с години.А най-трагичното е че се мислите за прави .Кой нормален човек прави така?Казвал съм и пак казвам-вие не може да сте създадени от Господ.Вие сте някакви човек ко подобни.Злокачественния тумор на земята.
212
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
западняците губят интерес към всеки когото не могат да използват и окрадат
211
7
 
4
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Сибир,Средна Азия,Аляска и Кавказ не са колонизирани от Расиа.
210
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КИТАЙЦИТЕ И ИНДИЙЦИТЕ МИСЛЯТ СЪЩОТО
209
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кого и за какво да си говори...за паралелни семейства..любовници..имоти...яхти...самолети...имения..вояжи..кинти схеми...йедене и пиене..или за нападения ,геноцид,бомбавдировки над болници ,театри ,болници ,жилищни сгради и разрушение на гражданска инфраструктура в суверенни братски държави от бившия съветски съюз..или за масовите убийства в африка...парфюмирането с новичок..чайчета с полоний..интерниране в колонии...и т.нЗа какво по точно..избор голям
208
9
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
До Мод:Светът не е само САЩ и двадесет европейски държави,апропо, западните колонизатори разчитат много на колониите си,но и там вече има недоволство,губят влияние и авторитет.
207
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лаврака да оди да хапне един лаврак и да не се оплаква