Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена

Москва засили предупрежденията за опасностите от пряка конфронтация
13 май 2024 18:00, Елка Василева
264
Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
22
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Нещастния путински режим агонизира, колко пъти го гледахме това с Милошевич, Саддам, Кадафи, само че в по-скромни размери... "Не можете да говорите така с нас!".... Кой ти е казал, че не могат бе, ти имаш - 1 млн загуби в жива сила и минус 80% танкове. Кой си ти изобщо, какво представляваш? Мало умник...
188
7
 
5
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Никаде нито ще влезете нито ще излезете...те там ще си умрете и никой няма да плаче нито за теб нито за оня *** Путин,колкото и да се правите на велики ,знаите и Русия ви мрази,но СЕ СТРАХУВАТ ОТ ЗАВЛАДЯНАТА ДЪРЖАВА И КГБ !!!Няма да е далеч деня когато РЕВОЛЮЦИЯТА ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ ПЪТЯ И ТОЙ СЕ ВИЖДА ВЕЧЕ !!
187
7
 
10
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Западът да влезе да се бие в Украйна?Няма да влезе!Ако му стискаше досега да е влязъл.Ясно му се казва:Ако му стиска!Чакат го!А то,все влиза,влиза!Скоро няма да има заради кого.Близа..,пардон-"Влизачи"!
186
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е казала баба Ванга.
185
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подценявате руснаците и ще докарате на човечеството нова световна война и при това ядрена.Украйна няма как да победи.При война между НАТО и Русия си се знае какво ще стане.Това,което каза баба Ванга.Може и да се избегне ако хората прояват разум.Още има време.А от какъв зор да защитаваме страна,която иска да отнеме човешките права на собствените си граждани?То и да не бяха руснаците самите укри по между си ще се изтрепат.
184
16
 
15
 
! Отговори
HMLF преди 1 месец
Той Садам беше готов и го вадеше голям ама......
183
22
 
13
 
! Отговори
... преди 1 месец
Значи ако НАТО и запада реши да се бие с рашистан, то рашистан няма да може да направи нищо! няма реалната възможност да постигне ума технологиите производството и каквото се сетиш на запада! Това вече няколко пъти им го доказаха нагледно! така, че да е готов рашистан да е готов колко да е готов!?
182
7
 
17
 
! Отговори
Мечката преди 1 месец
ще разхвърли цялата горска фауна,ако посегнат към меда Ще направи карамболи с лъвове,петли,орли,жаби,змии и гущери
181
16
 
21
 
! Отговори
Западът преди 1 месец
не се бие с Рассията! Русия се бие със себе си. За три години война още до Одеса и Киев не са стигнали, а вече отдавна трябваше да са в Лисабон и Берлин. Тотален резил за Фтората по могучество армия.
180
14
 
14
 
! Отговори
Дърта преди 1 месец
Мечка стъпка леопард и оскуба петел
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аре по-кротко.
178
1
 
9
 
! Отговори
До 209 преди 1 месец
Ха, дано, но надали. (:(:(:
177
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ са зонбирани африки и мешани и дано Русия ги ликвидира.
176
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу империята! Свобода за републиките!
175
2
 
3
 
! Отговори
Чичолина преди 1 месец
Досега не знам да се са били за мен само прелъстяване и изоставяне.
174
12
 
12
 
! Отговори
Запада преди 1 месец
Може само приказки за малки деца да дума по адрес на Русия.Никога няма да им стиска,освен по холивудските филми,в които умуват само небивалици.
173
10
 
10
 
! Отговори
Дрът Пърдялник преди 1 месец
Само пруфни, изхвърляния, словоизлияния, падащи по стълби, скачащи от балкони и джамлъци, смяна на овенни и накрая аромат на боршов заден въздух. Знаем си ги още от СеСеСеРетата. Все същата песен.
172
2
 
5
 
! Отговори
Страх и резил преди 1 месец
За Запада.Бедуините на камилите в Сахара паднаха от смях от камилите си викайки "без топки са"!Ха,ха,а!
171
14
 
16
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руското лицемерие - война започна, от война бяга.
170
3
 
4
 
! Отговори
Див кашик запасняк преди 1 месец
Войната е за мъже . Мерене на сили воля и сърце.