Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена

Москва засили предупрежденията за опасностите от пряка конфронтация
13 май 2024 18:00, Елка Василева
264
Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изгнили зъби ама са си негови , западнярите с ченета на винтове
168
14
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Лавров ще разкъса западняците с изгнилите си зъби.
167
14
 
17
 
! Отговори
До 190 преди 1 месец
Западните ядрени оръжия може и да са 200, но всички от тях са годни. Руските може и да наброяват 200 000, но от тях 99.99% са скрап, а онези, които могат да летят са от типа "бумеранг", т.е. ще изтрещят изстрелващите ги джуджаци.
166
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада начело с караварите настъпи мотиката
165
5
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Конят цвили и хвърля къчове.
164
7
 
8
 
! Отговори
мишо. преди 1 месец
Ако глупакът Путин продължава да се оплаква да хленчи да фъфли и се оправдава това ще продължава . Още е началото на СВО трябваше да предупреди Запада за " червените си линии " като " ако някоя страна предостави на Украйна въоръжение от типа на - танкове , снаряди, орудия, самолети , ракети и други подобни оръжия ?------ Русия си запазва правото да нанесе асиметричен удар на страната която се счита пряк участник в конфликта без значение дали е член на НАТО или не. Като за последствията сме готови на всякакъв конфликт и ще използваме в случай на опасност за Националната ни безопасност вси
163
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На запад вече няма инженери има само индяги и инженегри.
162
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има 10 пъти повече ядрени оръжия от запада! А нима 50 пъти по богатия запад не може да произведе 10 пъти повече ядрено оръжие от русия? Такова е положението защото русия е агресор, на който му е тясно на собствената му територия. Бедният руснак носи на гърба си това тежко превъоръжаване, а на Запад икономиката е ориентирана на 98 % за хората!
161
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Русия . който е бабаит на бойното поле , НАТО е страхлива подвита опашка
160
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 Май: КОНВОИ в ПЛАМЪЦИ! РУСКИТЕ КОЛОНИ ГОРЯТ след ГРАНИЦАТАРуските войници се самоубиват с гранати разбирайки, че няма да получат помощ.
159
13
 
14
 
! Отговори
абе преди 1 месец
какво нато бе, страхливци! те знаят много добре ядрената мощ на русия, затова си кротуват, а вие тука крякате като гъски!.....200 са ядрените оръжия на янките, 2000 са на руснаците - кой от кого го е страх?
158
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой трябва да спре лудоста на путлеристите и да ги изправи пред съда. Това безобразие на руснаците трябва да бъде спряна.
157
7
 
15
 
! Отговори
Земеделец преди 1 месец
Дайте овес на коня, че пак цвили.
156
9
 
11
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 месец
Когато нато влезе в украйна то ще прегази блатная. Обаче колкото по-късно това стане толкова по-малко странични щети ще има. Трета световна война може и да има но тя ще е светът срещу раша. И не, раша не успя да въвлече китай срещу запада. И не, китай няма да допусне раща да изпозлва ядрено оръжие. Защото териториите които китай ще получи от бившата раша, китай ги иска чисти от радиация. Раша натъпи мотиката в украйна, Постави началото на края си. Без раша ще има световен мир.
155
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дъртакк скрий се в саркофага
154
11
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Коя Русия бе, то на фронта се бият само буряти, якути и момчета от тюркските народи ? Кви руснаци кви пет лева бе?
153
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО го е страх да се намеси в Украйна, Лавров им се подиграва пред целия свят.
152
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе кон, стига си плашил гаргите!
151
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "До Анонимен 173 -Абе момче, много си им обиден на украинците, да не са те лашкали в 10сятката че така харашо разказваш ." Трети Украински фринт обявява Война на България и ни напада 1945. Сигурен ли си, че някой пиян украински войник не е лашкал баба ти и не е направил баща ти?
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 173 -Абе момче, много си им обиден на украинците, да не са те лашкали в 10сятката че така харашо разказваш .