Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена

Москва засили предупрежденията за опасностите от пряка конфронтация
13 май 2024 18:00, Елка Василева
264
Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
12
 
12
 
! Отговори
До ОНЗИ преди 1 месец
Копейка много се пениш бе! Леко че ще напълниш кюлотите! Изяш си гречката и легай до тьотката си.
148
10
 
9
 
! Отговори
Твърдо преди 1 месец
Рушняшките солдати наторяват мощно Украинския чернозем. Лошото е, че те и техните близки не осъзнават блатото в което затъват заради жужак от розовия бункер на красната плошчад.
147
5
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 месец
Абе 177 когато заиграе ултразвука мисли за собствения си пърдялник - ами много ще вониш !!!
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
200 000 бандеровци загинали заедно с нацистите в борбата със СССР, срещу над 4 милиона загинали с народите на ССР срещу нацистите. Гражданинът Зеленски се изгаври с дядо си, бил се на страната на СССР срещу нацистите. Толкова за днешните управници на Украйна.
145
8
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тези в Кремлин направо с конкурс "Най-големи морални у-р-о-д-и" са избирани.
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да
143
8
 
8
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 месец
ЗАПАДЪТ защо не си спомни времето на хитлер и наполеон !?!?!? Или иначе казано - СТАЛИН и КУТУЗОВ !?!? Идва ред на ПУТИН - ами да ги преспива без възможност за ХЪРКАНЕ !!!
142
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В гр. Бровари Украйна, украинец се самовзриви с граната заедно с Укронацистки dивак който се опита да му връчи призовка. Укронациста засега е жив заради бронежилетката и рева като жена но няма да го бъде крещя турникет, турнике Ама като му снеха жилетката беше много зле на куче кучешка смърт. Това заслугават всички Укронацисти кучешка смърт.
141
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглите укропитеци откраднаха парите за отбранителната линия, която трябваше да задържи руснаците. Вместо километри укрепени траншеи има изкопани в калта траншеи, които не пазят и от вятъра. Затова мобилизираните насила нещастници се предават, поне да оживеят.
140
6
 
6
 
! Отговори
Крим е американски преди 1 месец
На никой не му пука за Украйна, САЩ воюват за Крим, Крим е техен защото го получиха 2014 г, а Путин им го открадна. Крим е непотопяем самолетоносач който контролира източна Европа, и от който цяла Русия е като на длан за удари на американската авиация. Американците щяха да го превърнат в огромна база с подземни хангари които дори и след ядрен удар техниката ще оцелее и тогава Русия нямаше никакъв шанс. Но плановате им се провалиха, сега са в истерия от загубата на Крим.
139
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО са страхливци. НАТО вече е един имотентен съюз, който нищо не може да направи и никой не може да защити, и няма никакъв смисъл от него. САЩ могат и сами са се пазят, не им е нужен НАТО, НАТО беше само за натиск върху Русия, но се провалиха. САЩ нямат намерение сега да пазят умиращия ЕС.
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В резултат на пореден терористичен обстрел на Белгород е повредена жилищна сграда. Жертвите стигнаха 19. Един от входовете на десететажната сграда е напълно срутен. Десетки хора са блокирани под развалините. Почивен ден, неделя... Обеден час... Повечето са си вкъщи в такива моменти.
137
4
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
Позорище. Лавров се гаври с НАТО, а целият свят гледа и се смее.
136
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе, какво става с влизането на НАТО в Украйна бе? НАТО защо го е бъзе да влезе в Украйна бе, а?
135
5
 
11
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Инатът на Запада е необясним. Някой му подшушна на тоя Запад, че Путин ще влиза в Париж. И станаха меките китки и умуваха да пращат мъже на заколение, без опит за никаква дипломация, юруш... И същият този Запад сяда да си прави смерката без кръчмаря. Е как става тази работа? Тоя Запад требе да в много *** да решава без втората в света армия по сила... 2ка по геополитика за Запада!
134
0
 
7
 
! Отговори
дали? преди 1 месец
Дали НАТО ще изпрати армиите си в Украйна? Или може би само американските военни ще участват? На фронта в Украйна?
133
2
 
16
 
! Отговори
Жалка картинка преди 1 месец
И Западът е готов с героите от Евровизия с дълги и прави краставици отзад да се бори с Русия.
132
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен158 тая война дето плашат с нея е трябвало да се случи малко преди наборите дето трябва да се бият в нея станат на по 60 години, все още има учения на ГЗ, НВО и ОСО. и съответно и потниците и чичаците са единствените, които я споменават в ежедневната си реч. при положение, че отдавна няма паритет в конвенционалното въоръжение, а китай резко им писна да играят на ерефия вътрешна гума, аз лично на местото на лавров бих бил доста по умерен в изказванията си. що, днеска шойгу, утре шобля.
131
8
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Русия да стяга атома. НАТО разбира само от това.
130
12
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 месец
Подкрепа - Дерзайте Братя Руснаци срещу Нацистите - Днес Спряхме Опит за Кражба от Българските Пенсионери в Размер на +100 000 000 лева за Украинските Нацисти .