Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена

Москва засили предупрежденията за опасностите от пряка конфронтация
13 май 2024 18:00, Елка Василева
264
Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена
Снимка: архив, БГНЕС

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА Новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.

РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия, се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако запада иска да се бие на фронта за Украйна Русия е готова да се предаде.
128
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Koня и Жужко уж били много подготвени, ама все с 3СВ плашат, що така бе КГБ лъжци? Нали уж сте "подготвени"? От какво се плашите?
127
5
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен ши3и, дедо ти, партиеца, ако беше жив, щеше да ти каже, и че като брежнев умре по вестниците пак плашеха със световна война. а то стана перестройка
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как някой да отстъпи. Ще има световна война. Който напусне полесражението, черпи враговете си с локум. Никой няма да го направи. Някой ще трябва да загуби на бойното поле.
125
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТОВА КОЕТО КАЗВА ТРОЛАВРОВ Е САМАТА ИСТИНА! ОТ ТЕРОРУСКАТА СА ПОДГОТВИЛИ ДОСТА ЧУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ НА ПУТИНИСТИ:D
124
11
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
комунистите в ссср си мислят и вярват че са най добре въоръжени и имат най много войска :) което си е смешно
123
9
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Неграмотни кАпейки научете го малко този Български бе:):):)
122
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада Скоро го разбра това,че сте Подготвени и леко ,леко дава На Задна!-:)
121
0
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
това, което е интересно е, че след визитата на си из европа, последва визита на украинците в традиционно проруска сърбия. даже щели да им носят неща. не у нас, дето сме страна от нато, не в гърция, при сърбите. имайки предвид и външния вид на орбан, като се едно другаря си му беше наредил да иде за цигари, много ме съмнява, ше до месец два нещата ще придобият някакъв логически завършек
120
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен домбас, ербаб, кремвирш, батемберг, войнищ.. ши3и, легай си.
119
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички отворковци, които сега са готови да скочат да се бичт срещу Русия, дали като получите призовките, ще сте толкова ербаб? КАто цяло и сега имате шанса, какво чакате да отидеите да се бористе за "еворпейските ценности" или по скоро за американските интереси. Айде скачайте, какво седите за клавиатурата.. мишки такива, казарма дори не сте ходили, на фронта тръгнали.
118
7
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
големия цирк ше е ако русия превземе украйна, а якутия и дагестан се отделят.
117
0
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен луканки, татарино, се правят от млади коне, ама като ти е харам нема как да знаеш. старите коне отиват за туткал, що "орташката кобила и вълците я не ядат"
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я мислим дека западо че се бие с русия, а русия че бъде домакин!
115
3
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
изхода от войната за украйна не е ясен, но не е и от значение, ще има десетилетия възстановяване. това което е интересно е като на пу му вземат коня, кво точно ще се случи при следващата перестройка. семейство буш ги нема на хоризонта, кисинджър умре, даже ориндж мен не е склонен да пуска аванта.. илън мъск ли ше праща спирт и бутчета *** ли го. лошото е че брацката дръжава като банкрутира, тука васалите ше ни наредят една идея по зле от виденово време.
114
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако тярбва ще се бием и ще ви затрием"...........Е ти и сега можеш да отидеш и да се биеш и да ги затриваш в чуждестранния легион на Зельо. Какво чакаш?
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От стар конь файда няма! Освен луканки!
112
7
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен144 нищо общо с комунизма, просто като работата отива на затръкване, се сменя държавния строй. иначе от пешо ди ерсте, откак шведския крал ги е наредил че са блатни селяци и неукяни, се е ганкиното. "църковнославянски", "славяни", "братушки", "православие", "трети рим". с колко се е забавило глобално развитието ни заради бляновете и комплексите на московското деспотство не е много ясно. най голямата по територия страна има население колкото япония.
111
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тярбва ще се бием и ще ви затрием. Комунизма е най голямото зло от столетия на сам. Знаем как работи. Биете един и плашите всички други дс не се месят. После биете втори и тн. Т.е. историята показва че всички трябва да ви бием заедно.
110
1
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До ъъъъъъъ да не стане само пиян пешо или ляолинския киселяк да се не приберат от магазина. човек никога не знае докато си спами на каснаковски, утре дали няма да се наложи да си гледа върховете на обувките