Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на войната в Украйна

Русия била отворена към диалог и преговори за решаването на конфликта
107
Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин, в публикувано днес интервю, казва, че подкрепя плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

В интервюто, дадено на китайската новинарска агенция Синхуа преди посещението на Путин в Китай тази седмица, руският лидер изтъква, че Пекин разбира причините за кризата в тяхната цялост.

Путин казва още, че Русия е отворена към диалог и преговори за решаването на конфликта, който трае вече повече от две години.

Китайският план и принципите, публикувани миналия месец от китайския лидер Си Цзинпин, отчитат факторите зад конфликта, поясни Владимир Путин.

"Оценяваме положително подхода на Китай към решаването на украинската криза", е казал Путин пред Синхуа съгласно текста на интервюто на руски език, публикуван на уебсайта на Кремъл.

"В Пекин наистина разбират причините за кризата и глобалното ѝ геополитическо значение", каза още руският лидер.

Допълнителните принципи за решаване на кризата, които Си Цзинпин изложи в рамките на преговорите си с германския канцлер Олаф Шолц, са реалистични и конструктивни стъпки, които развиват идеята, че е необходимо манталитетът от Студената война да бъде преодолян, изтъква Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: китайУкрайнаПутин
Още от Русия
Путин назначи Белоусов за министър на отбраната, за да мобилизира военната машина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз сънувах ядрен взрив, след което Русия се разпадна. А медии, политици и аналитици какво казват, не ме интересува. На тях им плащат, за да си чешат езиците.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
политиците са КУКЛИ НА КОНЦИ, СЛОЖЕНИ, ЗА ДА ИМА КОГО ДА ПСУВАТ ТЪЛПИТЕ ! ГАРВАНИТЕ В СЯНКА ПОДГОТВЯТ ГОЛЯМА ВОЙНА ! ЗАДАВАТ СЕ ТЕЖКИ ГОДИНИ! СТЯГАЙ СЕ ! ЕДИН ДВА ДЕКАРА ДВОР С КЛАДЕНЕЦ, ЦАРЕВИЦА, КАРТОФИ, ЗЕЛЕ, КОКОШКИ, КОЗИ, ГАЗЕНА ЛАМПА И ДЪРВА ЗА ПЕЧКАТА ! ДАЛЕЧ ОТ ГРАДА ! ГОСПОД ПОМАГА НА ОПРАВНИТЕ ! ЗЯПАЧИ И ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ НЯМАТ ШАНС ДА ОЦЕЛЕЯТ !
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
путин освен да цалува жълтото седалище на Си за друго нестава
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Хи хи Находищата на нефт и газ около Крим щяха да се разработят от Шел, и руснаците като надушиха какво става веднага вдигнаха тоягите. Ама забравиха че като вдигат тояги и те ще ядат тоягата. За добив на нефт и газ от окупираните украински територии не може да става дума, те не могат рафинериите си да опазят на 1500км от границата.
97
1
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Войната започна през 2014та година, китайците доста се забавиха с предложението за примирие. Сега набързо скалъпиха нещо защото руснаците нямат загуби, нали?
96
3
 
3
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
СВО е много печеливша за Русия, това са земи, много земи, с ценни находища в тях, а земята е скъпа !
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БРИКС, НИЩО НЕ РАБОТИ....ХАХАХАААА....САМО МЕРАЦИТЕ ИМ СА ГОЛЕМИ!
94
4
 
2
 
! Отговори
ПУТИН Е ПЪТНИК... преди 1 седмица
СВО --- Е САМО ЕДИН ГРАНДИОЗЕН ПРОВАЛ, КОЙТО НИЩО НЕ РЕШАВА!ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЕЧЕЛИВШ В ТАЗИ БОЗА Е КИТАЙ....И ТО, МНОГООООО.....
93
3
 
6
 
! Отговори
asdasd преди 1 седмица
Фамилия КОваленко от Информацоинно Сапративление поде фейка и тука го надраскахте !Преговори когато Русия реши !
92
4
 
4
 
! Отговори
asdasd преди 1 седмица
Вчера поименно побликуваха кои са винивни за взрива на северрен поток !Оказа се че са се подготвяли в Румъния на НАТОВска база дори казаха името на яхтата !Който го интересуваима достатъчно материал в РУ медиите !Професионална дайверка от украйна руса жена на възраст около 40 +- !Именна не споменавам ! КОрденирано от САЩ !
91
6
 
4
 
! Отговори
Хи хи до 91 Крим е р преди 1 седмица
Не може, Путин ще пусне атома над Хага, и Хага ще стане на пепел, а съдиите ще се изпекат !
90
3
 
11
 
! Отговори
Кога ще свърши преди 1 седмица
Ако САЩ не разрешат на Зеленски да преговаря за мир, войната ще свърши тогава, когато руската армия достигне отново до Киев.
89
3
 
7
 
! Отговори
Чакаме Тръмп преди 1 седмица
Като им спре доларите и войната ще свърши.
88
9
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 седмица
ами за да има Мир ,миролюбивия Путин трябва първо да отговаря в Хага за убитите цивилни и деца, да се изтеглят руските окупатори от Украйна и да се реши въпроса с плащането на репарации от Русия на Украйна. ... в долари не в йоани или рубли.
87
6
 
8
 
! Отговори
Какво следва преди 1 седмица
До Дядо Соци: БРИКС си работи. И ще се разширява още. А Саудитска Арабия вече продава нефт и за китайски юани. Времето на долара като основна резервна валута бавно, но сигурно отминава.
86
1
 
10
 
! Отговори
Има време преди 1 седмица
Нека руската армия превземе Харков, пък да видим след това какво ще приказват в САЩ и ЕС. Засега те помагат войната да продължава до последният украинец.
85
1
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
В САЩ и ЕС за мир в Украйна никой не говори. И въпреки това през следващият месец ще се събират в Швейцария да обсъждат т.н. "Мирен план на Зеленски" (пълен абсурд) и на това отгоре ще го обсъждат без присъствието на Русия. И много им се иска да закачат и Китай на тази въдица. Но Китай има собсвен план който включва преговори. Така че тази сбирка в Швейцария я очаква пълен провал. Китай или изобщо няма да присъства, или, и да присъства, ще предложи свооят план за мир, който пък не устройва САЩ.
84
8
 
9
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 седмица
Русия създаде "конфликта " , а се искали да го решават.Къде ви беше акъла да започвате война ? Най голямата д-ив-от-ия.
83
5
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 седмица
До Анонимен 70 БРИКС не потръгна. Отказаха се да убиват долара , защото това е невъзможно. Путин замълча и за новия световен ред. Сега има други грижи.
82
2
 
1
 
! Отговори
xaracho преди 1 седмица
goliama zabluda. s kitaizi da si nachtrek. ste ti zabiat noga v garba.