Немски математик разкри тайния код на маите

Златни плочки на цивилизацията лежат в езеро в Гватемала
1 мар 2011 16:51,
70
Немски математик разкри тайния код на маите
Снимка: Mayan Calendar Predictions

Германският учен математик Йоахим Ритсшайг твърди, че е разкрил тайния код на маите, което му е позволило да открие древната им столица с несметно златно съкровище в Гватемала, съобщи РИА Новости, като се позова на мексиканските средства за информация.

Германският учен е съобщил на журналисти, че е направил сензационното си откритие, като е разчел един от ръкописите на маите, оцелял по чудо от кладите на испанската инквизиция – т.нар. Дрезденски кодекс, който се съхранява в Дрезден. Това е отнело на учения повече от 40 години.

Ръкописът съдържа 74 страници с дължина 3,56 метра и размер на една страница 20,5 на 9 сантиметра. От запазилите се до наши дни "рисувани книги" на маите, както ги наричат, Дрезденският кодекс е смятан за най-древния и прекрасния. Той се откроява с изискаността на линиите и удивителните си цветове.

"Откритието ми позволи да разчета изцяло Дрезденския кодекс. На 52-ра страница открих, че древната столица на маите Атлан е била разрушена на 30 октомври 666 г. пр.Хр. и се е озовала на дъното на езерото Исабал, разположено в източната част на Гватемала", разказва ученият.

На територията на древния град на маите са се пазели 2156 златни плочки. На тях са били записани законите, по които е живяла древната цивилизация. Изследвания, извършени с ехолот, са потвърдили хипотезата на германския учен.

На дъното на най-голямото езеро в Гватемала с площ от 589,6 кв. км и с дълбочина 18 метра са били открити останки на древен град. Според Ритсшайг в един от каменните саркофази на дъното на езерото се намират въпросните 2156 златни плочки, чието тегло е около осем тона. Стойността на находката може да надхвърли 290 милиона долара.

Сега ученият търси спонсори, за да организира експедиция на езерото Исабал в Гватемала.БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
21
 
! Отговори
Луиза преди 13 години
Тия Маите са Нострадамусът на 21 в. Който помни истерията по 2000-та години, сигурно помни и безкрайните писания за Нострадамус, даже онзи дизайнер издаде книга за него, че му забравих името. Сега други хора ще изкарат пари от маите, а аз почвам да се чудя какво да измисля за след това, и аз някой лев да си докарам от хорската глупост. иначе браво на човека, това вероятно е като Розетския камък. Снимката няма да я коментирам, добре че има фотошоп в тоя живот, ей :D
7
0
 
14
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Ще е готино ако е вярно .
6
0
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Пишете ме първи!
5
2
 
56
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Дааааа, той обяви на целия свят къде се намират едни 290 милиона долара и сега търсел спонсори за експедиция :))) Вероятно въпросното езеро вече се пресушава от местните *** :)) Най-много да намери един празен гьол на това място ... като си намери спонсори де.
4
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да пита Доган той е по хидро съоръженията-източване ли,преливане ли,спътници ли
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ти си македонец влез в google translate и се увери сам
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимка: Mayan Calendar Predictionsdooobreeeee
1
4
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
маите са македонци