Хетеро или хомо? Зависи от серотонина

Опити с мишки повдигат тайните за сексуалната ориентация
31 мар 2011 09:00,
87
Хетеро или хомо? Зависи от серотонина
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вероятно серотонинът е виновен и за появата на бисексуалността или високата сексуална възбуда, колебаят се все още китайски учени, изследвали ролята на трансмитера върху сексуалното поведение.

Серотонинът, или както е известен - „веществото на удоволствието“, се синтезира в мозъка. Част от медикаментите, предписани при депресия и психични разстройства, влияят именно на нивото на серотонин, а хората, които ги приемат, често имат по-ниско либидо.

За разлика от хората, мишките са изключително чувствителни на нивата на серотонин. При наблюденията си изследователите от Beijing's National Institute of Biological Sciences, отбелязват, че високите нива на серотонин водят до проблеми с ерекцията и еякулацията и обратното, при по-ниски те се връщат свръхактивни на тепиха на сексуалната игра.

Учените провеждат изследване спрямо показателите на „веществото на удоволствието“. Те успяват да създадат поколение, на което липсва ген, отговорен за синтеза на серотонин.

Експертите установяват, че мишките, при които нивата на серотонин са ниски, поставени в една клетка без значение от пола им, са най-активните в програмата. При тях се наблюдава сексуална активност около 80% от времето, прекарано в клетката. За сравнение обикновените мъжки индивиди, с нормални нива на серотонин, демонстрират особено страхливо поведение пред женските и сексуалната им активност отнема само 20–30% от времето им.

Има и други факти, които подкрепят резултатите от експеримента. Мишките, при липса на серотонин, подушват аромата на любовта еднакво добре, както при женските, така и при мъжките индивиди, и се стремят към сношение...

Не е съвсем ясно дали учените са намерили начин да „направят“ мишките бисексуални, или пък силно възбудени, а във връзка с въпроса дали методът би могъл да се използва върху хора, няма никаква светлина.

Вижте още здравни новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
deasa преди 12 години
само немога да разберем какво общо има бисексуалността с хомосексуалноста!? хомото сме си хомо! аз лично от децката градита или поне от как се помним си падам по момичета! единствената връзка с момче която бих могла да имам е белата и фудбола! Докато Бтата съм забелязала, че незнаят какво искат! Просто търсят максималното изживяване в леглото и не им дреме какъв пол е човека.. нз нз.. немога да си представим да лапам к/*** като ми се лижат п/чки!
76
0
 
1
 
! Отговори
"Пидярастянин&q преди 12 години
Това , че хомосексуалните са преживели травми е резултат от отношението на обществото към тях, а не е причината да се превърнат в хомоскесуални. Относно родителите шизофреници - това е пълна глупост , защото доскоро на хора с подобно заболяване им се забраняваше да се женят и да имат семейства. Ако те дразни " п***раската порода" имигрирай в Иран , никой не те задължава да си гражданин на ЕС
75
0
 
3
 
! Отговори
margatita преди 13 години
не зная дали е билест или мода , но напоследък е като епидемия
74
3
 
3
 
! Отговори
VOLEN преди 13 години
NIE S QNETO 4ESTO SE 4UKAME.... A SEGA U NAS NIVOTO NA SERATONINA NISAK LI E ILI VISOK
73
2
 
11
 
! Отговори
не плашете хората преди 13 години
Сега пак ще ревнат и ще тръгнат да събират подписи ,че уж някой иска насила да ги прави нормални !
72
3
 
9
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
Значи е болест.
71
2
 
3
 
! Отговори
Доби преди 13 години
Каня ви на рождения ми ден в Дръжба!
70
1
 
3
 
! Отговори
Dakata преди 13 години
По статистика 1 на 10 е гхомо което означава че номер 67 или 68 е хомосексуален. ;-)
69
1
 
4
 
! Отговори
Викааам преди 13 години
Какво значение има кой с кого? Ние се избиваме взаймно и не ни тревожи............
68
4
 
9
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Станишев знае най добре , има доста добър опит ....
67
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки се е е*ал с някой от собствения пол, ама го е страх да си признае.
66
3
 
11
 
! Отговори
NE E TAKA преди 13 години
OTDAVNA E DOKAZANO , CHE SEROTONINAT NAMA NIWTO OBWTO !!! PIWETE AKTUALNI *** !
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
70 май желае 69 с Големия Праз. ;-)И си мечтае и пичовете от "Черно Фередже" да се включат...
64
1
 
10
 
! Отговори
До 69-тия преди 13 години
Мен пък "Черно фередже" ме кефят. Това което не ме кефи са ***. И не си слагай коментара под номер 69 гей. Тука няма желаещи за 69 с теб.
63
3
 
4
 
! Отговори
Paranoid Android преди 13 години
Голям Праз : подкрепям потребителя които ти е прочел описанието ! Това, че цитираш пошлите и драстично-цинични текстове на подобни псевдо-артисти като "Черно Фередже" си е достатъчно красноречиво..... Щом ги цитираш .. значи ги слушаш.
62
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
ябе не са станали бисексуални мишките, а им се *** че две не виждат
61
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Истината отдавна е известна - обратните може да се лекуват, но трябва самите те да имат желанието да се излекуват, при това не всички могат да бъдат излекувани. Втората известна истина е, че в голямата си част обратните не са се родили обратни, а впоследствие са станали такива под влияние на външни фактори - например, ако са били изнасилени като деца. Това за серотонина само потвърждава отдавна известната истина.
60
1
 
7
 
! Отговори
- преди 13 години
Тази статия е пълен кошмар и прекалено далеч отива с изводите при така обърканите понятия сексуалност и сексуална активност.Това са две неща - колко голяма е сексуалната активност и към какво е насочена. Най-много да достигнат до извода, че на мишките "им се е*е та две не виждат" и налитат на всичко :)
59
13
 
9
 
! Отговори
p преди 13 години
Аз като ви разправям, че педерастите са болни хора също като педофилите. Толерасти!
58
4
 
17
 
! Отговори
cooper преди 13 години
За лесбийките: да, също не ги одобрявам, но мъжкият индивид няма как да не се възбужда при вида на 2 жени; пусти му тестостерон :). Честно казано това е по-прието в порното, а не толкова в реалния живот.Що, а ти да не би да се възбуждаш от гейове как се перкат, щом ми задаваш такъв въпрос?!