Парчета от руска ракета целят МКС

Космическите боклуци са с диаметър 10 см
29 сеп 2011 15:00,
5
Парчета от руска ракета целят МКС
Изображение: NASA

Международната космическа станция (МКС) по всяка вероятност ще трябва да коригира орбитата си, за да избегне сблъсък с парчета от руската ракета-носител "Циклон-3", съобщи за "Интерфакс" представител на Центъра за управление на полетите (ЦУП).

В петък вечерта се очаква фрагменти от ракетата-носител "Циклон-3", която през декември 1991 година изведе на орбита спътниците "Интеркосмос-25" и "Магион-3", нееднократно да прелетят край МКС на недопустимо близко разстояние. По тази причина специалисти на ЦУП подготвят маневра за отклоняване на парчетата с диаметър 10 см.

Орбитата на космическите боклуци ще се уточнява днес. При необходимост ще бъде извършена корекция на орбитата на МКС с повече от 5 км. Ако това стане, няма да се налага промяна на орбитата на 6 октомври, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МКСракета-носител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАНО АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИЗЧИСЛЯВАТ ПАК НЕЩО... ЧЕ ПАК ЩЕ СЕ ОБЪРКАТ *** ЯНКИТА :D
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При положение, че НАСА са изстреляли много повече сонди и космически апарати от Руснаците е нормално чисто статистически сблъсък на МКС с американски *** да е по вероятен от такъв на пияните ***.
3
1
 
13
 
! Отговори
MiG-25 преди 12 години
Досега на няколко пъти МКС правеше маневри за да избегне парчета от американски ракети и обтекатели !Но тия от ,,днес ,бг ,, мълчаха като ..... ...бани !Нареченски ...бани !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия "учени" вече направиха толкова *** около земята, че докато стане възможно да се ходи в космоса за екскурзийки просто няма да може да се излезе в орбита, камо ли да се отиде някъде
1
1
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
И в пето измирение да ни пратиш, пак ще правим ***!