Yahoo подава нови искове срещу Facebook

Интернет пионерът вече обвинява Facebook в нарушение на общо 12 патента
28 апр 2012 19:14, Бойчо Попов
17
Yahoo подава нови искове срещу Facebook
Снимка: Reuters

Американският интернет гигант Yahoo отново ожесточава патентния спор с Facebook. В петък в съд в Сан Франциско компанията заведе дело за нарушение на два допълнителни патента срещу Facebook. С това Yahoo вече обвинява Facebook в нарушение на общо дванадесет свои патента.

Yahoo същевременно отрича обвиненията на Facebook, че е нарушавала патенти, притежавани от Facebook.

Социалната мрежа освен това е нарушила и споразумение, според което двете компании са били задължени първо да се информират взаимно за възможно нарушаване на патентни права, преди да отидат в съда, заявяват още от Yahoo. Facebook отхвърли и това обвинение в свое изявление до медиите.

Малко след първия иск на Yahoo от 12-и март Facebook придоби от IBM 750 патента. В понеделник пък Facebook придоби за 550 млн. долара 650 патента, които малко по-рано Microsoft закупи от AOL.

Патентният спор между Yahoo и Facebook хвърля сянка върху планирания за май борсов дебют на Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: YahooFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
@6 преди 11 години
по правописа ти си личи, че си "фейсърче". Фейлбука е най-глямата повърня, масова система за манипулация и контрол на стадо-населението на планетата. И такива комплексирани но-лайфърчета, като тебе, дето искат да се покажат на всички колко са куул изобщо не виждат конспирацията. Айде да си жив и здрав, дано скоро порастеш и на акъл, а ако не - дано не се размножиш... *FB SUUUUUXXXX* (надявам се, че поради използваните чуждици ти е било лесно да ме разбереш, фейсърче)
9
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ фейсбук преди 11 години
Според мен фейсбук само проваля живота на тинейджърите аз също съм тинейджър но нямам и няма и да имам профил защото крадат личните ни данни.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tui smotanoto yahoo tarsi nqkvi oblagi,vinagi e bil v sqnkata na google a sega tarsi pod vola tele ot facebook.Edva li she spe4elqt a i s takava reklama edva li she nakarat ove4e hora da q izpolzvat.
7
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой го измисли този фейс- направо сурат тефтер. не го схващам , слагаме снимки къде сме били, ского, и разни хорица гледат. има нещо комплексарско в цялата работа
6
1
 
34
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Зависи за какво ползваш нет-а. Аз съм в нета от както съществува в БГ и нямам профил в нито една социална мрежа. Оп, грешка, само в Google+ ама си я направих ей така на пук на фейсърите. Изобщо даже не влизам там. Не намирам за вярно твърдението, че интернет е само facebook и Skype. Ползва се основно за достъп до информация а не за клюкарене, но повечето тинейджъри го ползват само и единствено за това, което е голяма грешка според мен.Да си се съдят, ако искат и да се закрият и двете компании
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да ви кажа за yahoo,няма цензура като при google,просто декларираш че имаш 18 и видео и снимки от всякакъв жанр са твои,при гугъл не баш така.тествайте
4
19
 
26
 
! Отговори
... преди 11 години
Ами не е така 5. Не мога да кажа , че съм тинейджър (бях преди 9 години) , нито че нямам социялен живот , имам си фейсбук , не мисля , че масоните са се заинтересували от мене и ми следят живота , просто така имаш достъп до всичките си приятели , независимо къде се намирате , можеш да гледаш как протича живота им , как се променят самите те , също да намериш стари познати и птиятели , които инъче може и никога повече да не видиш.
3
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз от 12 год си ползвам Yahoo, а фейса е за тинейджъри и хора, чийто реален социален живот куца.
2
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво беше това Yahoo .
1
2
 
39
 
! Отговори
. преди 11 години
Абе те квото и да правят , правилата определя този , който има повече пари , тва е положението , от колко години не сте влизали в yahoo !?