Хирург присади глава на маймуна, мисли за... човек!

Лекарят си има и доброволец, готов да даде главата си
20 яну 2016 15:37,
80
Хирург присади глава на маймуна, мисли за... човек!
Снимка: Twitter

Хирург твърди, че успешно е трансплантирал глава на маймуна и твърди, че планира да присади и човешка глава, съобщава британският "Метро".

Серджио Канаверо направил шокиращата операция след серия от експерименти върху животни и човешки трупове.

Още по темата

"Маймуната оцеля след процедурата без никакво неврологично увреждане или някакъв друг проблем", твърди хирургът.

Канаверо допълва, че изследвания на Сяопин Рен в медицинския университет в Харбит са доказали, че кръвта циркулира нормално между тялото и новата глава.

Хирургът не се е опитал да свърже гръбначният мозък между двете части на новото тяло, но твърди, че ако главата на маймуната се охлади до -15 градуса, тя може да оцелее без умреждания за мозъка.

Канаверо твърди, че вече има и човек доброволец, който е готов да се подложи на опасната процедура. Става въпрос за безнадеждно болен руснак.

"Крайната цел е безсмъртие", обяви лекарят.

По думите на хирурга има интерес и от много богат пациент, който иска да удължи живота си, като му бъде дадено ново тяло.

"Има няколко фондации, които работят върху удължаването на човешкия живот и те са добре финансирани", завършва лекаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
13
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
ДА МУ ПРИСАДЯТ НА ДОКТОРА ЗА ТОВА ЗВЕРСТВО ДОЛНАТА ГЛАВА НА АЗИС...ТОВА МУ ПОЖРЛАВАМ...ДА МУ ЦИРКУЛИРА КРЪВТА ПРЕЗ НЕЯ....А НА РОТЧИЛД, РОКФЕЛЕР И КОМПАНИЯ ДА ИМ ПРИСАДЯТ ГЛАВИТЕ НА БАТ САЛИ И ЗУРЛАН БИДОНСКИ...АМИН
30
1
 
14
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
Да беше си резнал собствената тиква,няма нужда да съсипва невинното животно.За сведение това е правено доста отдавна.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
19-ти е прав. Това не е новина. Пръв присаждане на глави прави руснак през 50-тте, но на кучета. До колкото си спомням се казва Фьодоров. Изнася резултатите на медицински форум, и американски хирург стъпвайки, на неговите достижения започва опити с маймуни. Той присажда глава на ***.ймуна, която на филма се виждаше,че оживява и започва да отваря очи, да мърда устни. Религиозни организации и голяма част от обществото надигат такъв вой, че принуждават екипа да спре опитите. Така,че това не е новина
28
0
 
5
 
! Отговори
Горан преди 8 години
До анонимен 33: Да, точно така. Главата просто е кацнала на едно тяло, което по никакъв начин не е в състояние да контролира, но е жива, доколкото това може да се нарече живот. Обаче няма неврологични увреждания, де... Как ли са го установили, като всички нерви са прекъснати?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смъртта е просто връщане към ново начало. Стремежа към вечен тленен живот е същинската Смърт - защото уж си жив, а живеца, искрата те е напуснала. Тия фондации за увеличаване на дължината на живота са истински сатанизъм и зло, откъдето и да ги погледнеш. Гуугъл, които се винаги се правят на много хрисими, всъщност вече се възгордяха дотолкова, че да посегнат към тази "ябълка на греха".
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е оцеляла и нямала никакъв неврологичен проблем, само дето гръбнака ѝ не е свързан с мозъка, ама това са подробности. Простете невежеството ми, но това доколкото знам, означава, че *** е обездвижена от врата надолу.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е тогава вече ще се пенсионираме на 650 години
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съсухрените рептили с по няколко сменени сърца жадуват млада плът. Готови са на всичко, защото Огнената Бездна ЧАКА!
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
безсмъртие? това ми звъчи като 1000годни робство и плащане на данъци и осигуровки
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Крайната цел е безсмъртие", обяви лекарят."Безсмъртие ли? Що за глупост е това изказване? Нали и мозъкът застарява. Старческите деменции и отклонения се получават точно поради тази причина. Безсмъртие ще има само ако може да се пренесе инфромацията на един мозък в друг! Което си е чиста фантастика все още. За мен това е зверско. Да се концентрира върху разкодирането на човешкото ДНК, което крие решенията за болести като рак, деменция, АЛС и др.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Крайната цел е безсмъртие", обяви лекарят.===Може би лекарят не знае, че мозъкът също старее, също боледува на чисто биологично ниво и в един момент просто престава да функционира.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая новина за болния руснак и присаждането на глава от италианския лекар е отпреди повече от година. Думата "новина" означава информация за нещо ново. Каква новина е информация, която е отпреди повече от година?
19
4
 
5
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Видях руснака, който трябва да бъде опериран, т.е. да му бъде присадено ново тяло, ама той горкия целия е атрофирал, и главата също.
18
3
 
30
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Чичко Cорос доволно потрива ръце, след 6 сърдечни трансплантации идва време да се тунингова с младо тяло :)
17
1
 
26
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
По скоро е един 99 годишен американец, на който през миналата година му присадиха сърце за 6-ти път. Има известен търговски център на негово име. От еврейски произход е. С малко име Дейвид...
16
1
 
46
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Не се е опитал да свърже гръбначният мозък, а пък животното нямало никакви неврологични увреждания!? Браво бе! Уникална глупост. Кръвта циркулирала нормално, и какво от това? Създал е животно - зеленчук! Същото щеше да е, ако подаваше с машина изкуствена циркулация на кръв...
15
1
 
31
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Заглавието ви е рядко несвързани и глупаво. Комплименти !
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...има интерес и от много богат пациент"...ако и той е руснак знаеме кой е !
13
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
"Островът на доктор Моро"... Който я е чел, знае за какво иде реч.
12
1
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
ХАХА ако станем само глави то 99% от населението няма смисъл да съществува. Живот без оная им работа не ги вълнува , пък да мислят не могат....