Кацането на Луната е факт и няма спор!

Учените обясняват защо, математически изчислено е
27 яну 2016 13:00,
166
Кацането на Луната е факт и няма спор!
Снимка: Reuters. архив

Една от класическите конспиративни теории гласи, че човечеството всъщност никога не е кацало на Луната и всички кадри всъщност са добре нагласена продукция в условията на Студената война. Някои подлагат на съмнение дори цялата космическа програма на НАСА.

Това обаче е невъзможно, твърдят оксфордски учени, цитирани от британският "Метро". Ако кацането на Луната е измислица с участието на 411 000 души, както се твърди, лъжата е щяла да се разкрие точно три години и осем месеца след самото кацане.

Британският психолог д-р Дейвид Гримс е разработил математически начин да изчисли след колко време евентуалният заговор да бъде раздухан. Ученият доказва, че колкото повече хора участват в една лъжа, толкова по-кратък е животът й.

За да оцелее една лъжа 5 години максималният брой на хора, участващи в нея, трябва да е 2521. За да се запази 10 години, са нужни 1000 души. А за да преживее век, едва 125 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
На баба ви фърчилото :) Къде са участвали 411 000 души. Достатъчно е един монтаж да излъже 411 000 като се има предвид как лесно се промиват мозъци особено в америка /а вече за съжаление и у нас/ Ако наистина е кацал някой защо няма например предмети донесени от там...скали,камъни,пръст или подобни...защо телескопите и до днес не засичат да кажем оставено знаме или подобни...защо не е оставено нещо като символ за това историческо посещение което да остане за поколенията
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ходене, синорно са ходили.Но кадрите които показват от мисиите май са доста съмнителни.Проблеми е имало със всички камери които са били предназначени да снимат на луната.Някой да вижда проблеми в кадрите ? Вижте колко са чисти и качествени .Все едно са направени в студио. Даже телевизионни кадри от онова време са по - ниско качество.