Хокинг вещае апокалипсис: Вижда кипящи океани на Земята

Климатичните промени са най-голямата заплаха, смята ученият
24 юли 2017 18:04, Красимир Ангелов
63
Хокинг вещае апокалипсис: Вижда кипящи океани на Земята
Снимка: Reuters

Световноизвестният британски физик и учен Стивън Хокинг предрече, че решението на американския президент Доналд Тръмп да извади САЩ от Парижкото споразумение за климата ще доведе до колосални проблеми за нашата планета, съобщава BBC.

Според учения Земята може да стане гореща като Венера, а в резултат на това океаните ще кипнат, ще валят киселинни дъждове, а температурата на въздуха ще достигне до 250 градуса по Целзий.

"Климатичните промени са най-голямата заплаха, с която се сблъскваме. Ние можем да предотвратим неблагоприятните тенденции, ако действаме сега", заяви Хокинг, цитиран от БТА.

Според него един от възможните варианти за спасение на човечеството може да стане колонизирането на други планети и на спътника на Земята - Луната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
9
 
! Отговори
ДО 32 преди 6 години
Османчо , вашия Аллах също казва че на Венера те чакат 52 Девици ако убиеш бременна жена или дете .Това не е ли вярно ?
31
2
 
2
 
! Отговори
ДО 31 преди 6 години
И
30
25
 
5
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Гледайте Ахмед Хулюси по Тубата. Има го със субтитри на английски, руски и т.нт. Земята съществува в мозъците Ви и във вашето АЗ. Земята ще заприлича на "венера" която е само една илюзия като всичко останало когато Създателят реши.
29
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се засаждат масово дървета,да не се секат горите,навлизане масово на възобновяеми източници на енергия.Поддържане на населението на Земята в рамките на 3-4млрд.души.Това става чрез ограничаване на раждаемостта като в Китай.Постепенна забрана на твърдите горива и двигателите с вътрешно горене.В рамките на 20 години можем почти да предовратим изхвърлянето на вредни емисии в атмосферата.Това са нещата,знаят се,не виждам кое не е ясно,или неизпълнимо!Няма какво да го чакаме Хокинг да ни казва!
28
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще го показвате това *** и ще дрънкате глупости уж казвани през него???
27
5
 
39
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ХОКИНГ: " Спасение на човечеството може да стане колонизирането на други планети"Е, как точно ще стане СПАСЕНИЕТО? Ще се "преселим на друга планета"? Как? Кой ще финансира превоза на милиардите земни жители в Космоса? Ако пратим 20 човека на някаква планета в необятния Космос, това решава ли "спасяването на човечеството"? За мен това е пълна глупост.
26
5
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Има ли *** които да вярват че живота на планетата ще оцелее до безкрайност?! Такива филми няма алоуу. Има теории че самата Вселена ще изчезне някога. Така че ко толкоз. Всичко си има край. Това е. Както умираме един по един, така и топтан всички. Разлика няма.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аз-ътАз заварчик не знам какво е,ти трябва да ми обясниш,но съществуват толкова процеси в космоса,че с двеста години напред не можеш да ги предвидиш,а камо ли с милони.Наистина трябва да си т.ъ.п.ак,за да всяваш страх у хората с врачуване и да ги манипулираш.
24
4
 
4
 
! Отговори
D преди 6 години
До SHREKЧе си про*ст, про*ст си, но защо това трябва да става публично достояние??!!
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизам да пия бира аз и днес бг да не забравите за утре искам статия "Какво вещае Хокинг според зодията ви" много държа.
22
7
 
14
 
! Отговори
Прос Селендур преди 6 години
Както е казал народа " Късно е либе за китка" климатичните промени са необратими...на всеки 10 години топлинния ефект се премества със 100 километра на север...направете си сметката сами...
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са неща които ще се случат след хиляди години, а това балканеца не го засяга. Него го интересува ако стане утре иначе не верва.
20
1
 
19
 
! Отговори
Айде преди 6 години
Айде да почват да врат по бръже да свариме компотите и да се знае, че зимата си иде.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14Ми не всъщност това е на базата климатичната история последните 100 години от когато водим реални статистики. Ама това няма как да го знаеш като четеш само днес бг.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се охлади малко земята с по-мощни климатици. На България са нужни 2-3 АЕЦ за да се справи с горещините.
17
7
 
13
 
! Отговори
Румен до 17 преди 6 години
Пич,азът ти е много сбъркан. Тежки комплекси те гонят и ти трябва помощ от психоаналитик.
16
18
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Единствено в БГ ще видиш хора, които си вадят "леба" като лепят плочки, отпушват тръби и окачват карбуратори и ауспуси да коментират Хокинг и въобще физиката като наука.
15
19
 
17
 
! Отговори
shrek преди 6 години
Докога ще ни занимавате с тоя из..род?
14
11
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Искам да кажа на "умните" физични кратуни,че това са научни ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ,научни,но... преположения.Може и да вали,а може и да не вали.---направи анализ кварталния аристократ - Анонимен 14 - на база дипломата си за заварчик от техникума в Сусурлево.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да кажа на "умните" физични кратуни,че това са научни ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ,научни,но... преположения.Може и да вали,а може и да не вали.