НАСА планира да построи ракетен завод на Луната

Възнамерява се там да се произвежда ракетно гориво
26 май 2018 09:52, Елка Василева
134
НАСА планира да построи ракетен завод на Луната
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната, като още от 2019 година се планира прехвърлянето на товари и материали на нейната повърхност, съобщава сайтът Лайф.

В първото промишлено предприятие, изградено извън пределите на Земята, е планирано производството на ракетно гориво, необходимо за пътешествия до други планети.

За суровина ще бъдат използвани водород и хелий, които ще се добиват директно от повърхността на Луната. За тази цел през 2019 година на повърхността на естествения ни спътник могат да бъдат отправени два геологични апарата-разузнавачи, които ще търсят най-пригодните площадки за работа.

Лунната база трябва да се превърне в изходен пункт за попълването на запасите и за презареждане на космическите кораби, изстреляни към другите планети от Слънчевата система.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: лунаНАСАракетен завод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
До 80 преди 5 години
В училище те учат на определени неща каквито се изисква ти да знаеш и да вярваш в тях безрезервно. Съгласен съм с Фрусия за това, че това си е чиста манипулативна схема, НО това което не знам е дали тази схема ни учи на реални неща или на фалшиви. Информация можеш да намериш всякаква която си противоречи и е объркваща, но как да знаеш кое е истината и кое пропаганда? Да решиш сам за себе си? Ами ако гледаш нещата от грешния ъгъл?
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф хората ви казват, че е Зелено вие спорите колко Лилаво може да бъде...
69
1
 
3
 
! Отговори
79 преди 5 години
Съгласен съм с това, че хората са такива създания, че искат да имат рационално обяснение за всичко - макар и по късно да го променят базирано на нова информация което всъщност доказва, че първоначалните им представи са били базирани на нищо... Утре ще излезе нова информация и ще се окаже, че "учените" въобще не са толкова учени сигурен съм в това. Шиббаната чаша става по малка но пак и виждам дъното. Законите на физиката обясняват гравитацията логично - но това е дълга тема и аз не съм експерт
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наистина , ама наистина много се кефя на *** . Често пътувам със самолет и , отгоре земята си изглежда още по-кръгла . Може ли да обясните това с перспективата , тъй като когато гледам чашата върху масата , колкото по-отвисоко я гледам толкова по-плоска ми изглежда масата ? А как могъщите програматори на човешкото съзнание пропуснаха да програмират точно вас и това свързано ли е с това че сте пропускали да ходите на училище и се образовате основно от интернет ,където всичко си е плоско
67
1
 
5
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
Гравитацията е обяснението което се дава за кълбовидната вода.... а чашата си е все същата колкото и да я мърдам по бюрото
66
1
 
7
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Имах един познат който не вярваше в света който ни заобикаля - интересни разговори имах в него само, че той не знаеше какъв е реалния свят ако този е фалшив и не можеше да го обясни - взимаше някаква дрога която се казваше типтамин и тя му показвала друг свят ама тая дрога я произвежда и човешкия мозък в по малки количества докато спим - от там идват сънищата. В крайна сметка е трудно да си правиш изводи сам защото може да се окажат много грешни и още по объркващи
65
0
 
5
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Между другото, филма Мейтрикс обяснява "програмирането" много добре и всъщност няма начин да бъде доказано обратното. Не знам дали нещо такова имаш в предвид.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 - ти не лъжеш , ти си измисляш . Къде каза че са ти доводите , аз не виждам такива . Аз казвам че местата на кацане на АПОЛО са заснети и картографирани от Chandrayaan-1 ,Chang`e-2 и Kaguya , космически апарати съответно от лунните програми на Индия , Китай и Япония с резолюция от 1,5 м. , като нито един човек от тези програми не изказва съмнение относно това , което се вижда там. Разбира се тези хора нямат твоето извънсистемно IQ , а моето е само 135 , пращам сертификат от МЕНСА -БГ на ЛС.
63
1
 
4
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Промиване не човешкия мозък (програмиране) не е толкова сложно за обикновения човек. Родители, политици, училище, медии - това го правят всеки ден с лекота. Но има неща които не са ме учили примерно ако гледаш кораб с бинокъл който се приближава - от далече изглежда, че все едни изниква от дълбините, но това би трябвало да е защото земята е кръгла - какво друго обяснение има? Ако ти се съмняваш в това би трябвало да имаш друга теория кое е истинско? На какво я базираш?
62
0
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Ок, най-интересния въпрос тогава е, според теб как стоят нещата тогава?
61
0
 
5
 
! Отговори
НАСА преди 5 години
Ние една читава станция не можем да построим в Антарктика, но ще го направим на Луната! Мислехме първо на Марс да я направим, но както каза Хенри Кисинджър на времето - по добре да им кажем, че отиваме на луната - за Марс няма да ни повярват ;)
60
0
 
3
 
! Отговори
До 61/62/63 преди 5 години
Виждам, че доводи нямаш а казваш, че аз нямам - къде по точно лъжа? Не ти е приятно да се правиш на професор а сигурно имаш айкю около 90 макс и когато някой ти противоречи и ти дава причини не можеш да продължиш спора с доводи и почваш да се правиш на луд...... това го правят клоуните :))))
59
1
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
За това, че аз и някой на 5000км виждаме слънцето си има научни обяснения които са дълги за да ги пиша тук. Но има телескопи с които се виждат планети и повече детайли, ами топлината и енергията от слънцето от къде идва всъщност? Какъв е смисъла за да се програмира фалшива информация в главата ми от такова естество според теб?
58
0
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Вижда се оборудване което янките казват, че е тяхно, но това доказва ли, че е имало хора в него или е бил някъв си луноход?
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Сигурен съм, че знамето си е там. Снимките са правени от орбита все пак ама така като гледам си мисля, че си хабя времето да се опитвам да ти обяснявам каквото и да е...
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Не си, чел. Не знаеш обаче спориш :) ей това като балканеца друг няма :) глупаво племе
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
58 -ти , ти , ти , ти си клоун . ХА ХА ХА , много си смешен , наистина много . Искаш някой да ти донесе знаме , а в същото време твоите доводи са повече от илюзорни . Това се случва , когато в овчите рога се появят дървояди , явлението е известно като "въртоглава овца" и съществуването му е доказано от редица руски ветеринарни специалисти , на базата на широки изследвания из колхозите
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По международни спогодби Луната принадлежи на всички народи по света. НАСА да не пипат това което не е тяхно.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48 - виждат се постаментите на лунните модули , LRV и следите оставени от него , които напълно съвпадат с тези от материалите на НАСА , както и самият релеф заснет от Kaguya и мисиите АПОЛО . Вижда се също и изоставеното преди излитане по-едрогабаритно оборудване , резолюцията не позволява да се различат по-дребни обекти като стъпки и знаменца
52
2
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 5 години
Блееща овчице, утре ще ти сложат малко вълна на главата и ще те продадат на пазара за овен! Не съм, чел нищо за картографиране а използвах твоите думи в случая :)) Но довода е валиден, ако са намерили останките на Аполо, къде е знамето? Кой е клоуна сега? М? :)))