НАСА планира да построи ракетен завод на Луната

Възнамерява се там да се произвежда ракетно гориво
26 май 2018 09:52, Елка Василева
134
НАСА планира да построи ракетен завод на Луната
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната, като още от 2019 година се планира прехвърлянето на товари и материали на нейната повърхност, съобщава сайтът Лайф.

В първото промишлено предприятие, изградено извън пределите на Земята, е планирано производството на ракетно гориво, необходимо за пътешествия до други планети.

За суровина ще бъдат използвани водород и хелий, които ще се добиват директно от повърхността на Луната. За тази цел през 2019 година на повърхността на естествения ни спътник могат да бъдат отправени два геологични апарата-разузнавачи, които ще търсят най-пригодните площадки за работа.

Лунната база трябва да се превърне в изходен пункт за попълването на запасите и за презареждане на космическите кораби, изстреляни към другите планети от Слънчевата система.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: лунаНАСАракетен завод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хора не вярват на янките просто защото Америка е лукава държава която е известна с лъжите и измамите си - с всяка година им лъсват заддниците все повече и повече. Ако са лъгали за толкова много неща, защо да не са излъгали и за това? Много по евтино ще им излезе да направят некво клипче в студиото и да го продадат на блеещите овце вместо да рискуват да им се провали мисията на Луната и после да им се смеят Руснаците и цял свят. Компрометиращи доказателства никога не се оставят от юдеите...
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48Ти до преди малко не знаеше, че са картографирали сега за знамето питаш :)) за стъпките няма ли да питаш дали се виждат? :) клоун :)
49
1
 
5
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Аз също смятам, че янките лъжат за луната понеже не мисля, че са имали технология за подобно пътуване и ако наистина са били там 20ина минути и са хвърлили милиарди това би било доста глупаво и пари хвърлени на вятъра след като за 20 минути не можеш да разбереш нищо..... Но защо казваш, че космоса е научна фантастика? В смисъл искаш да кажеш, че не съществува? Че няма луна, планети и тн? Или други имаш в предвид?
48
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
елче, много си падам по дърти... ела да те накокошинq, като *** накокошинва серж и собственика на този сайт!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
43- като си говорим за ниско интелигентна овца с промит мозък.... Може все пак да посочиш кое високопоставено лице от космическата програма на СССР е изразило някога съмнение в реалноста на мисиите АПОЛОН . Аз не се сещам за такъв , а нали непромитите мозъци използват факти , а овцете хрупат какъвто там фураж им хвърлят в тубата и разни "доказани " източници използващи думи като "зионисти" ("ционисти" ???)
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** аз глупавата нация :))) смешници :)
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 48Хахахахах понеже нямат шпиони на място нали :)))))
44
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
розовобузестиqт трафикант на хора не е извън полезрението на службите, въпреки протекциите на сорос- трафиканта на "идеологии", но все нефелни, както всичко, което е създадено от евреи, дори теориqта за относителността!
43
2
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Незнайко попрочел тук там без хабер - я обясни как точно ще бъде триангулиран сигнала от Руснаците когато идва от другия кран на света? М? И какво са намерили като са картографирали луната? Части от нещо си? А флага намериха ли го, щото би трябвало да си е още там ако някой го беше сложил :))))
42
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тези що не погледнат календара първо.2019 е след има няма 7-8месеца.Това ми звучи катоМеждузведни войни Епизод 12
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45Глупости :) знаеш ли какъв ви е проблема на вас конспираторите? Нямате си никаква идея за какво говорите :). СССР нямаха нужда да гледат филма можеха просто да засекат от къде идва сигнала защото по него време радио сигнала е УКВ и много лезно може да бъде триангулиран. Ама понеже вие нямате своя мисъл започвате да въртите едни и същи глупости прочетени някъде. Отделно Индия и Китай картографираха лунната повърхност и интересно че техниката на Аполо си е там. Да не говорим за LRO.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав сюжет е това, но трябва и някой голям режисьор да си намерят, за да заснеме филма, както е станало с прословутото им "кацане" на Луната
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Иха я покажи поне един факт? :) Защото в научния свят (където реално има значение) факти за кацането има колкото искаш :) вие си гледайте тубата и си мислете че гледате факти :))
38
2
 
4
 
! Отговори
До 41. преди 5 години
Звучиш като типичен диваннен специалист..... Точно СССР показа на света дефектите на филмчето заснето от янките на "луната" или в което и да е студио в Калифорния ;) Най-голямото оръжие на зионистите е пропагандата както и ниско-интелигентната овца която им се връзва на всичко без да задава елементарни въпроси ;)
37
1
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Радиацията не би трябвало да е проблем. Хора издържат в космическите станции с месеци без проблеми а тези станции са облъчвани не по малко от колкото луната.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
36 - снимките от Kaguya са достъпни , може да ги видиш и да ги сравняваш колкото си искаш . Нито един сериозен човек , участвал в която и да е космическа програма в СССР , Русия , Индия , Китай , Япония и Европа не е изказал съмнения относно кацането на мисиите АПОЛО на Луната , а всички конспирации са плод на много добре информирани диванни специалисти като теб . Ти беше ли там , че видя че те не са били ?
35
2
 
4
 
! Отговори
Мечти... преди 5 години
Някой ден може и да успеят да стигнат до луната. Но първо трябва да направят работещ ракетен двигател и капсула която да издържи на радиацията. Руските двигатели са добри но не са предвидени за пътешествия до луната.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата лъжа на 20-ти век беше кацането на Луната. Янките си падат по конспирациите. Но срещу техните конспирации има вече безброй факти, които доказват противното.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще построите завод на Луната когато бръмбар пръдне - демек никога ;)
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми забавни конспираторите :))) колкото и доказателства да им покажеш те още повече започват да спорят :)))) загубена работа