Българка с приз в правото: "Най-добър млад учен"

Тя участва на Световния конгрес по медицинско право и етика
11 сеп 2018 14:30,
1

Една от големите трудности в живота и професията е не само да достигнеш високото ниво, а и да го задържиш. Адвокат д-р Мария Петрова отново спечели наградата за най-добър млад учен в областта на медицинското право в рамките на 24-я Световен конгрес по медицинско право и етика.

"Целта ми не беше да спечеля. Исках да попия от световния опит от утвърдени колеги. Тази година събитието се проведе в Израел. Този форум се планира изключително детайлно. Основната идея на асоциацията е да обединява практикуващите лекари и юристите", сподели тя в "България сутрин".

Пред Bulgaira ON AIR гостенката сподели, че темата, върху която се е фокусирала тази година, е медицинският туризъм.

"Това ще рече пациенти, които минават трансгранично през дадена страна, в търсене на по-добра услуга. "Медицинският туризъм като право на здраве или възможност да се заобиколи закона" беше темата ми", обясни тя.

Според нея България има амбицията да се наложи в сфери като денталния туризъм или пластичните процедури.

Но това, което ни спъва е, че качеството на услугата все още не е достатъчно високо, няма държавна стратегия, няма нови технологии или не се знае как да се използват, лекарите не говорят достатъчно чужди езици, отбеляза за финал д-р Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари