Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кримските пирамиди са на над 100 000 години. Датира от Мезозойската ера. Сигурно и тогава са ги строили на рампи.
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПишат,че сушата в Египет се е случила около 2000 г. преди Христа.
132
2
 
2
 
! Отговори
до 137 преди 5 години
Това е толкова дълга и сложна за черепната ти черупка тематика и материя, че просто ти предлагам да оттеглиш въпросчето си. Почети малко за Адам Кадмон, гледай някои други лекции - препоръчвам лекциите на Мария Арабаджиева, която намирам за най-Ерудирана по този етап преводач,издател и лектор на тема езотерична литература , и Херметизъм, и може и да разбереш.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 131Първите царски символи в света са намерени във Варненския некропол,много преди египетската и другите цивилизации.След това около 2000-3000 години преди новата ера идва индоевропейско население от изток,народите от изток са тъй наречените траки,после скити и т.н.,като се разпостират от изток до северна Италия,но изчезват около 3 век,след това са сармати,скити,алани,хуни, авари,българи......,също идващи от изтокКурганите приличат на европейската култура,гробниците в България,Етруските
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По износването на камъните е стигнато до извода че са на над 10 000 години
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато отворили пирамидите, отвътре се чуло: "Веeтровеееееее"
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 133 КВ една книга пишеше че рампата дори трябва да е три пъти по-голяма от самата питамида което е невъзможно и нерентабилно и то не от пясък а от кирпич и др подобни за да издържи на малките блокове а следи от рампа не са открити никъде . Целия терен е нивелиран до един сантиметър разлика.
127
3
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
Това се дължи на това, че древните династии са били Царе, а последните Фараони и са упражнявали инцест помежду си. Намерената мумия на Тутанкамон има всички възможни малформации възможни да се проявят следствие последователен и целенасочен инцест и муттиране на гените.
126
0
 
5
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Преди време гледах един документален филм, в който паказаха някакъв строеж от огромни каменни блокове, може би пак на пирамида, но казаха, че била нещо като отворена пирамида. Това се намирало на на върха на планина или възвишение, някъде близо до пирамидите в Гиза. Общо взето се разсъждаваше над това, как са били качени тези блокове на такава височина, ако са били използвани рампи.... Трябвало е да бъде някаква свръх огромна рампа невиждана до сега в човешката история.....
125
0
 
4
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
Ти трябва да си авторът на всички глупости тиражирани в учебниците по история. Гъбените истории на смърфовете и дядо Коледа тръгват от Сибир и Лапландия само.
124
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 78 Донякъде съм съгласен с теб, но все пак.... На египетските фараони изобщо не им е била чужда суетата. Как така са се сдържали, да не си построят и те подобно чудо на чудесата? При полжение, че векове наред са съзерцавали великите архитектурни достижения на техните деди. Факт е, че нито едно от следващите архитектурни шедьоври на на древен Египет, не се е съхранило до наши дни, така както са се съхранили пирамидите на по-старите династии.
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТакава държава Елада не е съществувала в миналото,да не говорим,че европейските народи идват от изток,от Кавказ,Сибир,индоевропейците са били в източна Европа и северна Азия,след което мигрират на запад.
122
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирамидите са построени от супер развита цивилизация. Хората тогава са били умни, знаели са как да строят. Просто сме имали познание, което сме забравили и сега сме 100 пъти по-интелигентните. Древните египтяни са били 10 пъти по-умни от нас. Пирадмите не са били никакви гробници, най-вероятно те са произвеждали енергия по някакъв начин, който все още не можем да разберем и няма скоро да разберем, защото не се достигнали тяхното развитие.
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....stroeli gi s "pampi" ... pampersi ...s Mnogo Napuvane ...ha ... ha .... ha ....
120
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много учени (експерти историци)бълнуват и в реалния свят в който живеят
119
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 85Хората в Древността не са били изобщо примитивни и изостанали в Египет, Римската империя, Елада, Месопотамия, Китай...Примитивни и изостанали са били твоите прародители из Кавказ, степите и Сибирските полета.
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 98Откъде ги четете тези измишльотини,разбира се,че е съществувал древен Египет,за всеки археолог Египет е рай на археологията,там са най-много останки,артефакти, архитектура,математика от древния свят.
117
5
 
5
 
! Отговори
до 98 преди 5 години
Още един мит - в Египет не е имало фараони, а царе. Фараон е "гриис-ланд" преводът на египетките царе. Справка - всички статии на тема "Старозаветната измислица, че евреите са били роби в Египет". Много е замотана тази история с Египет. Само историята на пеласгите, траките и българите е замотана повече.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 121 беше зает със брокерите знаеш имоти апартаменти това онова
115
5
 
2
 
! Отговори
VANGELIS преди 5 години
Една светлинна секунда е = 300 000 земни килиометрас.СЛЪНЦЕВИЯ РАЙС лат. , ЛУКС лат. + ФОС гр., ФОТО Нгр. , ФОТОН гр. = ЛЪЧ, пътува -- осем 8 минути до ПЛАНЕТАС ГАИА !НЯМА НИКАДЕ ИЗВЕН ЗЕМНИ !! ... ВИЕ малки български ***, скоро ще бъдете при вашият бог танга, в небитието .