Ген на престъпността? Какво превръща човек в криминално проявен?

Има ли медицинско обяснение за хората, които убиват?
6 ное 2018 07:10,
69

Грабежи, насилия, убийства... Какво кара човек да нарушава закона и да извършва подобни тежки престъпления?

От години изследователите питат какво превръща един човек в престъпник – тежкото детство, лошата семейна среда или пък всичко това си има съвсем научно обяснение и причината се крие в гените?

Навремето нацистите са вярвали, че "престъпниците с долнокачествени гени" притежават особени белези. Доказано е обаче, че това е пълна глупост.

Най-новите проучвания, обаче, показват, че някои генни разновидности могат да увеличат до известна степен склонността към насилие. Майката на известният сериен убиец Чарлз Менсън също е била криминално проявена.

Гените, обаче, не са отговорни за никакви особени белези, а за химическите вещества в мозъка. При много жестоки престъпници хормонът серотонин е в изключително занижени количества. Ако в предния мозък нивото му е ниско, то насилието излиза извън контрол.

Други фактори също са от решаващо значение. Един от тях са душевните травми през детските години, причинени от малтретиране или сексуални посегателства. В много случаи страхът също може да подейства като катализатор на агресията.

Оказва се, че комбинация от генетична предразположеност и тежки емоционални и психически травми от миналото могат да предопределят престъпното бъдеще на човек. Ген на престъпността, обаче, не съществува, предават пишат "Дойче веле".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Русофилите имат склонност към насилие и престъпления от 1944-та насам
11
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Определено наследствеността* играе водеща роля,а има и белези,които я индикират външно.Средата,естествено,също е много важна.Обаче това касае само грубата,физическа престъпност.Интелектуалните престъпници са направо неразличими!*Има цели нации със силно изразени престъпни наклонности-примерно албанците.То и ние българите не сме много стока,ама повече си падаме по кражбите и не сме толкова агресивни.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дойче ДезинформелеПропусна Австралия. Англичаните там са заточвали престъпниците и бунтарите ирландци. За съжаление имам преки наблюдение на няколко случая на комбинация майка и син с престъпно съзнание. Явно има научно обяснение.
9
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Анонимен 10:Тъпоъгълник си та си нямаш еша! тези не са престъпници, а са психопати, или като се казва - roвeдa. България е пълна с такива, само дето нямат акъл и възможности за да "блеснат".Всъщност не само България, а света.
8
3
 
5
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Това словоблудство показва колко им е акъла на педерократите и на псевдонауките им, например модерната психология.
7
1
 
1
 
! Отговори
данни преди 5 години
от APA(латински букви), малко повече от 6 процента от населеноето нс Щ. са психопати. Не споменава статията нищо за Ломброзо?
6
2
 
1
 
! Отговори
9 anoni преди 5 години
Току що ти подадох няколко бита по универсалния сериен АВТО бус в порт номер 6. Кажи ми какъв цвят са? Евро.., синьо, натофско зелено, черврно-бяло раирано или фашистко кафяво?
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой от вас е чел книжки, щеше да знае, че обществото създава пресъпниците. Има малък процент от хората (най-вероятно по-малко от 0.5%), които имат някакви генетични увреждания водещи до престъпления. Но огромната част от престъпниците се създават от обществото. Преди няколко века Англия се опитва да се отърве от престъпниците като ги екстрадира в новия свят .... и след време мястото на екстрадираните бандити се заема от други и т.н. Социалното неравенство, липса на переспектива, и тн
4
4
 
9
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Малоумието и абсурдното гербаджийско "законодателство" превърна цял народ в престъпници!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова пък традиционните консуматори на банани имат високо ниво на серотонин и се хилят като иди0ти. Сега да не прокарате теорията само да ср лежи и ядат банани? Вече Европа заприлича на шибекландия от собствена самозаблуденост.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки е способен на престъпление. Някои го правят с подпис, други с брадва... Въпрос на морал и задръжки е да не го направиш. Тези с брадвите нямат задръжки, те са на по-ниско ниво на развитие. Може и генна да е причината при тях.
1
3
 
12
 
! Отговори
Отговор: преди 5 години
Членството в гроб!