Ще изстудяваме планетата със серен диоксид! Ще оцелеем ли?

Нов "евтин" метод спасява човечеството от глобалното затопляне
Обновена: 30 ное 2018 12:57 | 30 ное 2018 12:45, Нели Христова
135
Ще изстудяваме планетата със серен диоксид! Ще оцелеем ли?
Снимка: Pixabay

Земята става все по-гореща и по-гореща, а учените вече прибягват до отчаяни варианти за спасяването на бъдещите поколения.

Ново изследване предлага метод, който е толкова евтин, че дори една единствена държава ще може да го проведе и да спаси целия свят. А изстудяването на атмосферата ни ще е почти двойно.

Естествено, парниковите газове все още ще са си там и температурата ще се покачва, но с много по-бавни темпове.

Методът, който експертите от университета в Харвард и Йейл са разработили, е "затъмняване на слънцето". В атмосферата ще бъдат разпръснати химикали, които ще имитират ефекта на вулканично изригване – слънчевите лъчи няма да могат да пробият през завесата, която ще рефлектира топлината обратно. Температурите ще започнат да падат.

Цената на този вариант е на половина по-евтин от новите магистрали, изграждане на метро и инфраструктура. Всичко ще струва 3,5 милиарда долара за 15 години, които ще отидат най-вече за построяването на самолети, малко по-големи от Боинг 747, които ще разпръскват химикалите във въздуха. Всяка следваща година, когато технологията е готова, ще отиват по 2,5 милиарда.

Само за справка, Белгия харчи по 4 милиарда за армията си, ремонтът на метрото в Ню Йорк е близо 10 млрд. долара, а построяването само на един мост в Тексас коства на гражданите $1 милиард. 

Това означава, че технологията е толкова евтина, че дори малка държава може да се справи с нея. А да не говорим за големи икономики като Китай. 

Технологията е проста – самолети разпръскват серен диоксид достатъчно високо в стратосферата, че да остане там през следващите 18 месеца. Ако той бъде пуснат там, където летят самолетите, ще падне само за седмица обратно на Земята под формата на дъжд заради гравитацията.

Но тя може само да ни охлади. Няма да върне времето назад и вече стореното от глобалното затопляне. На някои места ще си остане по-топло, на други – по-студено, по-сухо или мокро.

Така, например, ако оставим леда в Гренландия да се разтопи, да се влее в морето и да наводни голяма част от света, серният диоксид няма да го върне обратно върху полярната шапка.

Но добра идея ли е този метод да бъде приложен? Според някои експерти, никой не е достатъчно подготвен за да разработи тази технология и със сигурност ще има странични ефекти, които няма как да бъдат предвидени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алекс Джоунс от 20 години го говори това и колко подигравки е отнесъл само той си знае.
52
0
 
7
 
! Отговори
ново двайсе преди 5 години
Луд умора няма,само се поти!
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президеттът г-н Радев ще ни защити ит расзспръскването на разни кемтрейлс-работи.
50
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Гробокопач 30"Те и сега ни пръскат като ***"БЛАГОДАРЯ РАЗСМЯ МЕ :D ТОВА БЕШЕ НАЙ-ДОБИЯ КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА :D
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уважаеми господин 51 желая да вметна че чипирането е Ерата на чипирането official още не се желае защото с настъпването и ще бъдат разкрити много луди хора вие представяте ли си че ние се намираме след един цирк вие Виждали ли сте гледали ли сте филма момиче мечта Вие знаете ли колко е важно да познавате филма с прът върху hour стопаджията
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малоумието тепа! Значи сега ще има допълнитвлни парникови ефекти! А освен това аз предлагам революционна идея - всеки да яде боб в течение на месец и да отиде на гости в Йейл и да облагороди климата им щом толкова много искат серни газове
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая ще се окаже, че рептилите на Дейвид Айк са истински. Между другото във водата също слагат химикали така, че да разбият хормоналния баланс на мъжете и те да станат гейове или да не могат да се възпроизвеждат.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уважаеми Господине по отношение на тец-овете желая да се знае че всички течове в България имат четири комина това е презумпция която е след идеята Титаник както на Марица Изток номер 2 работят само два комина останалите два комина очакват своето включване в положение че ще се изключи дишането на бързовара АЕЦ Козлодуй АЕЦ Козлодуй Виждал съм човек с цял картоф отзаде на врата който е бил там енергетик четири пет годи на Къде може на къде може да влезне бъдещата доплащане да бъда бутне да избухне
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Ю Туб има канал real engineering, момчето разисква темата както и много други интересни теми в далеч повече (и по-конкретни) детайли
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАКТ е абсолютно прав! Ако може да добавя, тровят ни и с храни, лекарства, ваксини, различни видове облъчвания, чипиране, нови заразни болести. Почви, въздух и води също се пръскат с химикали. За съжаление, всички конспирации са факт и целят геноцид. Плановете РанЪт, Калерги, Agenda 21, Скрижалите ( каменните плочи в щата Джорджия ) подробно описват методите и средствата, чрез които се цели унищожаване на хората по света.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството че малко се новините по отношение на честните бюра за имам нещо на предвид по отношение на генетиката на генетичното здраве за него също не се говори защото който започне да говори Той умира а който падне в бой за свобода та той не трябва да умира
42
4
 
4
 
! Отговори
Просто прасе преди 5 години
Германия ли ще произведе тия самолети, ние ще сме длъжни да ги купим и да пръскаме отгоре си серен диоксид и сярна киселина , тъй ли ! Ние амсалаци ли сме или роби на фашистите !?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага, ама веднага да я махат тая статия от сайта, докато не са я видяли тези от Брюксел, че глобата за тецовете ще ни се види като награда.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството че малко се новините по отношение на честните бюра за запознанства
39
6
 
2
 
! Отговори
До факт преди 5 години
Те понеже искат да ни ликвидират,затова станахме 8млр.нали.Аре спрете им нета на тия от карлуково бе...
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечно ухилената очилата зелка от МнВР веднага би се съгласила да ни пръскат с химикали.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАК СЪС СЕРЕН ДИОКСИД!!!! Това е силен провокатор на хистамини в тялото. Демек подсилва всички алергии. Хора като мен не трябва да излизат от къща, ако ще е така. Тея обезумяха ли?
36
0
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
фантазии тва е като да тъпчеш болен с лекарства които временно го закрепват но дават негативно отражение върху други органи вместо болния да промени коренно начина си на живот и оздравее по много по естествен начин
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обръщам се към господин номер 30 уважаеми господин номер 30 Вие знаете ли че случаи като баща ми който пожълтява спира си дишането започва да си изпъва краката започва да рита и чак когато трябва да умре си взема въздух с голямо хъркане Вие знаете ли господин номер 30 че такива хора се явяват поне 70% в обществото за голяма жалост те са повече скрити от външния дълг на България или процедурите с недвижимите имоти на гръцката граница
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, значи вече ще гледаме слънцето, ама през крив макарон. От години ни убеждават, че е ужасно вредно. Вече ще живеем в тъмнина и ще ни вали сяра на главите, разбира се пак за наше добро. И това ако не е ада?