Белите по-умни от черните: Расизмът отне титлите на д-р Джеймс Уотсън

Откривателят на структурата на ДНК лишен от почетните си титли
15 яну 2019 16:00,
539
Белите по-умни от черните: Расизмът отне титлите на д-р Джеймс Уотсън
Снимка: архив Reuters

Джеймс Уотсън, съоткривателят на двойната спирала на ДНК, е бил лишен от научните си титли. Причината - "някои расистки забележки" на учения, награден с Нобелова награда през 1962 г.

Лабораторията "Колд Спринг Харбър" заяви миналата седмица, че ще отнеме всички титили и почести на 90-годишният Уотсън, който ръководеше лабораторията до 2007 г. Тогава той се оттегля от поста заради статия в Sunday Times, в която е споделил своите възгледи за африканците, които много хора са сметнали за расистки, предава "Live Science".

В статията генетикът посочва, че е "много разтревожен" за перспективите пред Африка, защото смята, че нивото на интелигентност на местното население е значително по-ниско от това на европейците. Заради генетиката.

"Всички наши социални политики са базирани на факта, че интелигентността им е същата като нашата, въпреки че всички тестове посочват, че това не е точно така", казва Уотсън в статията.

През 2007 г. ученият казва още, че му се иска всички раси да са равни, но "хората, които работят с черни работници са открили, че това не е така".

Тези негови думи му костват поста на директор на лабораторията. Генетикът дори публикува извинение.

И така до преди няколко дни, когато ученият отново си навлече публичния гняв. В интервю за документалния филм "Американски Маестрo: Декодирането на Уотсън", излъчен на 2 януари, 90-годишният учен заявява, че черните и белите имат разлики в коефициента на интелигентност, заради генетични разлики, които са еволюирали чрез естествения подбор.
В отговор на новите коментари на учения лабораторията "Колд Спринг Харбър" взе още по-сериозни мерки, отколкото през 2007 г. и му отнема всички почетни титли.

Д-р Джеймс Уотсън става известен през 1953 г., когато става съавтор на научен труд, който описва двойно-верижния модел на структурата на ДНК. През 1962 г., заедно с Франсис Крик и Морис Уилкинс, Уотсън печели Нобеловата награда за медицина.

Расистките му коментари обаче му печелят прозвището на персона нон грата в научните среди.

През 2014 г. той се превърна в първия жив Нобелов лауреат, който е продал медала си, твърдейки, че е загубил голяма част от източниците си на приходи.

Семейството на Джеймс Уотсън заяви пред "New York Times", че той не е бил в състояние да отговори на интервюто на PBS, тъй като е под медицинско наблюдение, след като миналия октомври е пострадал при катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
6
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Двама умни хора, единият от които е бял имат много повече общо от двама бели, единият от които е умен.
225
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам, че "ученият" е със сини очи. Интересно, дали на младини е бил рус?
224
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, което твърди чики-рики ученият, очеизвадно не е вярно. Проблемът е другаде - че изобщо му е хрумнало да прави такива изследвания. И не от вчера. Тоя "учен" е крайно съмнителен.
223
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-глупави хора от учените.
222
0
 
15
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Значи научните среди са сбъркани!Защото човекът вече е на 90 и решил да каже истината!Взели му титлите,Ха,Ха.Той е дал каквото трябва на Света,другото е бюрокрация и диктат,на Глобалистите,които искат да омешат Света,така,че да няма нации,хората да изгубят корените си и да бъдат една лесно манипулирана сива маса.
221
2
 
13
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Колелото се върти. Той и Джордано Бруно каза, че земята е кръгла, и го изгориха. На този само му отнеха титлите, но за един учен това е равносилно на убийство. Нищо чудно след няколко века, когато,надявам се,нещата бъдат по-спокойни да бъде признат за новия Джордано Бруно.Всички раси си имат предимства и недостатъци-негроидната раса,например са физически силни,с чувство за хумор,добри певци и спортисти.Всестранно развитата личност е отживелица.Западната идеология регресира.Следват пътя на СССР!
220
2
 
15
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
не расизмът, а диктатурата на джендърите на истанбулската конвенция отнеха нещо, което не може да се отнема. не може, защото няма как. но добре познавайки гените на тази прослойка и тяхната нездрава склонност за манипулации, то можем да кажем, че няма да се учудим, ако след няколко години по принадлежащите им медии чуем, че в същност съоткривателят на двойната спирала на ДНК е един кениец, бивш президент на сащ...
219
15
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ах тези "учени". Само ако знаят колко големи слуги на сатаната са...
218
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо, учен от най-висок ранг в САЩ, който цял живот се е къпел в долари, привилегии и четкане, изръсил едно столетия старо, т*по клише за бедни. Получил очакван хейт, отлюспили го и го пенсионирали. Същите бедни от там до тук се плюнчат в интернет, защото са бедни, но непременно искат да се знае, че са по-висши от некой черен беден. И че хейтът към привилегирования дядо е по-страшно нещо от всички зверства на Сталин. Жалко е.
217
1
 
20
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Още през 1944г. учени от Аненербе доказаха този факт с много опити с различни раси, но после тези учени ги обявиха за много -много лоши хора. Не бих се учудил ако този доктор е стажувал при някой от тях.
216
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен заглавието на горния материал е некоректно, защото не "расизмът" е отнел научните титли на именития професор Уотсън, а това гротескно деяние е сторено от политическата коректност, която все повече заема ролята на съвременна Инквизиция.
215
1
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До BROWN POWER MEXICOТо и *** в контейнера за *** са много, ама това не е повод за гордост.
214
2
 
24
 
! Отговори
14/88 преди 5 години
Той наистина е бил прав.
213
2
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ама разлика в менталните капацитети на отделните раси е толкова естествена,колкото разликата във външния им вид!И двете са продукт на еволюцията,никой не си го "изсмуква от пръстите".Факт!..например..:-Само вижте къде са Бетовен,Паганини,Леонардо да Винчи,Шопен,Чайковски,Ал.Дюма,Рубенс,Микеланджело,Ломоносов,Айнщайн,Чаплин,Нютон,Циолковски,Вазов,Гюзелев,...няма да ми стигнат и две страници,..и.."извиняващия се ром" от нашумялия клип!..викате:-"Нема разлика!"?!?!
212
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" И все пак тя се върти! "
211
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За истинският учен истината и научните факти са много по-важни от политкоректните лъжи и измислици на т.нар. "прогресивни леви сили". Това не можаха да му простят - че беше честен, че не правеше компромиси. И не целуваше ръка никому. Все едно колко награди може да му отнемат - интелектът му и постиженията никой не може да му ги отнеме. Само си вкараха автогол с цялата тази кампания.
210
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу науката не може да се върви!
209
1
 
0
 
! Отговори
хвощ преди 5 години
До ЕвразиецИмето е Richard Fuerle и книгата не е научно изследване, а негова интерпретация.
208
0
 
5
 
! Отговори
Евразиец преди 5 години
Автор: Ричард ФерлеЗаглавие: Еректус броди сред насТема: научно изследване разликите между раситеЕзици: издадена на английски и рускиИзточник: електронна книга
207
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е съдбата на гениите, говорещи истината! Поклон пред тебе, Докторе!