Човек на Луната? Учителка настоява: Не! Гледах телевизия...

Защо учителка реши да обясни на децата, че това е конспирация
Обновена: 17 яну 2019 10:31 | 17 яну 2019 10:30,
695

50 години след кацането на Луната и иконичната фраза, изречена от Нийл Армстронг: "Една малка стъпка за човека, един огромен скок за човечеството", хиляди хора продължават да се съмняват, че това се е случило.

Една от тях е и началната учителка Лидия Булева, която е решила да стигне още по-далеч и да осведоми децата в час, че всъщност, на Луната не може да се стъпи.

"Всъщност, не е възможно човек на стъпи на Луната. Аз съм гледала телевизия, чела съм книги и информация", отсича учителката пред Bulgaria ON AIR.

Тя все пак подчертава, че казала на децата, че не всичко, което го пише в интернет е вярно.

Булева пуска на учениците си два 5-минутни филма, в които екперти обясняват защо не е възможно човек да стъпи на Луната.

Децата са озадачени. Едно от тях разказва вкъщи за случилото се.

Баща му публикува историята в Twitter и се среща незабавно с директорката на столичното 38-то училище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


695
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
6
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 5 години
И аз преди 30 години видях с очите си във ВДНХ кораба или капсулата на Гагарин и ми се видя абсолютно невъзможно това нещо да опази човек в космоса, ама не бих тръгнал да оспорвам полета му, не помня и американците да са го правили. Защо все злобните руснаци оспорват американските постижения? Може би защото сами много лъжат?
540
2
 
9
 
! Отговори
До 563 преди 5 години
Драги ти още не си ли разбрал, огроюната документация свързсна с Аполо е ЗАГУБЕНА. Хахаха... Как ти се струва това?
539
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Точка"Привържениците на конспиративни теории не подлежат на убеждаване"До защитниците на Аполо дайте ни проби от Луната - радиацията за хилядолетия е променила минералитеСлед мисиите на Аполо са измислени едни такива готини технологииЕлектронен Вакумен МикроскопАтомен спектрометърУлтравиолетов Микроскоп - последния за пръв път има такова увеличение че визуализира атомитеДайте образци от тези 300кг камънаци донесени от Луната да ги изследвамеОтговорЪЪЪ МММ ЪЪЪ ХМММ ЪЪЪ ...
538
4
 
21
 
! Отговори
Гр би и преди 5 години
Няма лошо да се представят различни гледни точки на децата. Ако това съществува като теория, защо да не ги запознае?! Така може да им привлече вниманието, да провокира интерес и стремеж да потърсят информация, да прочетат допълнителна литература, да поразсъждават над тези теории... Нали все се оплакваме, че училището подготвя зубрачи без да поощрява мисленето... Ето ви тема, деца, разсъждавайте, изкажете мнение... Родители, помислете и вие...
537
20
 
16
 
! Отговори
Радетел на истината преди 5 години
Вижте ,това ,че у нас има толкова много хора ,които се съмняват в кацането на Луната лично за мен е НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР ! Аз съм на 72 години , през юли 1969 бях. студент 4-ти курс в МЕИ ! Само ако знаете какъв ентусиазъм имаше сред колегите ми ! Голяма част от троловете сега не познават системата Аполо , те просто са неграмотни ! Аполо е сложна система ,състояща се от 3 части а програмата струваше над30 милиарда (тогавашни) ! Представени са около 100 реални доказателства за полетите ,и то в Сорбо
536
6
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 5 години
Добре, че не им е казала, че Дядо Коледа не съществува. То, децата масово неграмотни, ама с глупости ще ги занимават.
535
6
 
13
 
! Отговори
Въпросителна преди 5 години
До ТочкаТе и зомбясалите от Холивудски сапунки невежи също не подлежат на убеждаване . каквото са им програмирали - това си знаят . Не се съмняват, не оспорват, не проверяват, не питат, не търсят доказателства.... каквото са им натъпкали в, хм .... главата това повтарят . Как да убедиш един кре*тен че е кре*тен - не можеш. Той се смята са прав и изключително интелигентен . И смята за обида всеки опит да му се каже че е *** .
534
3
 
13
 
! Отговори
Точка преди 5 години
Привържениците на конспиративни теории не подлежат на убеждаване. Оспорването на безспорни, доказани научни факти ги кара да се чувстват просветени и значими без да имат достатъчно научни познания. Невежите не могат да разберат, че са невежи, именно защото са невежи. Не го и искат, защото с признаване на своето невежество ще изгубят илюзията за собствената си значимост. Формирането на подобна група хора е съвременен психологически феномен, обясним с изследването на Дънинг-Крюгер през 1999г.
533
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И знамето не се вее, а с еклати.Опънато е върху телена рамка, съвсем ясно се вижда това. И сенките са си нормални - там има слънчева светлина.
532
4
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Някой видя ли новата голяма ракета на Мъски ? Като някакъв грозен *** на три малки стабилизаторчета ... А сега потърсете в Гуглето книгата "От земята до луната" На Жул Верн . От 1865 годнна ..... ебасссси . Какво съвпадение . Като две капки вода. Жул Верн е гаден плагиат. ......Как само е копирал формата на ракетата в книгата си от "мечтите" на Мъск .ИИ това ако не е майтап....... Мухахаххаха
531
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако са кацали, защо не се вдигнаха облаци прах на видеото? -Не се дигат облаци прах, защото няма въздух. Вдига се съвсем малко прах, която пада веднага, няма как да се носи на кълбета, ***...
530
2
 
3
 
! Отговори
До 556 преди 5 години
Сащ произвеждат двигатели за космически ракети и още как!!!!Дори основния им завод е в Силициевата Долина - Сан Франсиско!!!М да, въпреки че е роден в Америка Том Мюлер звучи малко не американско. Така че може би до някъде си прав, но пък изобщо не си, тъй като компанията за която работи е регистрирана в САЩ, нищо че фаундъра й е родом от Южна Африка.
529
14
 
19
 
! Отговори
То преди 5 години
Сега всеки един телефон е в стотици пъти по добур от технологиите преди половин век! Самите американци и сега не могат да направят двигател за космическа ракета! Освен в Холивуд!
528
2
 
19
 
! Отговори
проблем преди 5 години
Големия проблем на ХОМО САПИЕНС е че Вселената се разширява и вероятността да отиде на подходяща планета е почти нулева. Луната не е подходяща за обитаване, следователно дали някой е кацал там или не все едно. Трябва да се погрижим за екологията на Земята, а не да бягаме на друга планета. Много сме заспали за съжаление.Унищожаваме нашата планета и търсим друга която също да унищожим. По-добре да учат децата в училище как да се грижат за нашата планета и за всичко живо на нея.
527
11
 
13
 
! Отговори
Max преди 5 години
За 50 години още няма доказатества, че не са били там.Но на луната има поставени измервателни уреди, които още се използват.
526
11
 
17
 
! Отговори
Трънчо преди 5 години
И Ким Чен Ун кацна на Слънцето, ама през нощта, че е много горещо през деня.А американците май са кацнали само в Холивуд.
525
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало енергийно поле непозволяващо кацане, ама руския луноход кацнал с разрешение от Коминтерна.А и Земята е плоска също.
524
7
 
9
 
! Отговори
Димитре преди 5 години
Ти къде видя флага да се вее от вятъра в студиото?Те руснаците пущаха такива конспиративни филми още 1977 г.
523
14
 
6
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Гагарин не е летял на околоземна орбита. Те затова го убиха за да си затваря устата.За сметка на това Нийл Армстронг написа книга и почина гордо на 25 август 2012 г.Колкото и да им е мъчно на русопатите.
522
11
 
13
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Русофилистизмът е сериозно психическо заболяване