Успешно приключи "фалшивото" кацане на Луната

Експериментът СИРИУС продължи 4 месеца
17 юли 2019 11:36,
53
Успешно приключи "фалшивото" кацане на Луната
Снимка: Роскосмос

Международният експеримент СИРИУС (SIRIUS - Scientific International Research in Unique Terrestrial Station, Научно международно изследване в уникална наземна станция), в чиито рамки 6-членен екипаж прекара 4 месеца в изолация, приключва днес в Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките, предаде ТАСС.

Още по темата

Кацането на Луната - скъпо, НАСА и Роскосмос действат заедно

"СИРИУС-19 е 4-месечен експеримент, който се проведе в Наземния експериментален комплекс на института. Екипажът включва три жени и трима мъже - командир, бордови инженер, лекар и трима изследователи", поясни пресслужбата на института. За командир на екипажа бе избран руският космонавт Евгений Тарелкин. В състава на екипажа са и двама американци, пише БТА.

Сценарият на експеримента възпроизведе основни етапи от реален космически полет до Луната, включително операции в орбитата на естествения спътник на Земята и на повърхността му. На 23 май четирима участници, оглавявани от Тарелкин, извършиха виртуално кацане на лунната повърхност. Те използваха специални костюми с каски за виртуална реалност, които им позволиха да имат усещането, че се намират на повърхността на Луната.

За 4 месеца екипажът извърши ежедневен медицински мониторинг и редовни физически упражнения
, направи задълбочена преценка на здравето, проведе наситена програма за научни изследвания върху физиологията и психиката. Освен това бе изследвано въздействието на затвореното пространство върху човешката психика и физиология. Извършени бяха 79 научни изследвания.

Освен Русия и САЩ, в осъществяването на международния проект СИРИУС участват също специалисти от Германия, Франция, Италия и други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
15
 
6
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
Кой е признал бе, червен ***? Експериментът е на руснаците, галошш. А американците кацнаха, ако не си забравил, 6 (словом ШЕСТ) пъти на Луната и руснаците нищо не казаха. Защото това нещо се вижда от Земята с малко по-голям телескоп.
20
1
 
4
 
! Отговори
Серенафт преди 4 години
Научная праграма да исирим ако на луната, обява за работа. Търсим Серенафт, който да се изяка на Луната. Изисквания:- миризливи бръдни- да владее изкуството на тоалета и различните му форми- да обича да ака на обществени места- да попръцквас удоволствиеЗаплата: За полет до луната, 50 000 лв.П.П. Тия пари ще ги прибере някой администратор, така че за служителят ще остане една студена вода
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи макар и след 50 години си признаха, че не са кацали на Луната.
18
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко са наивни, дори не знаят, че 12 човека вече са стъпвали на луната. Едно си баба знае, едно си бае.
17
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха... Фалшиф беше Юрий Гагарин и полета му.
16
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивото кацане на Луната завърши успешно преди 50 години.
15
3
 
19
 
! Отговори
Eclipse преди 4 години
Безсмислено е да се пращат хора на луната, роботите не дишат, не ядат, не с***т, не изпадат в паника, не се мотаят и най-важното - не се облъчват и нямат роднини.
14
4
 
11
 
! Отговори
Мефистофел преди 4 години
Му-ха-ха, както и предишното.!.
13
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георги Иванов летя с Рукавишников.Като се приземили,ръцете му били сини,защото Рукавишников го удрял да не пипа пулта на ракетата.Виц от народа по онова време.
12
5
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
"Другари и другарки.Българската нация е нация техническа,нация комунистическа" каза Тодор Живков и България фалира......
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започна надпреварата за проучване на Луната и Марс,за да търсят рядкоземни химически елементи,необходими за електрониката и нови технологии.Постоянно търсят метеорити и на Антарктида за изследване.Най скъпи са марсианските и лунните,защото единственно там може да се " работи" в бъдеще.
10
5
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
То друго кацане на Луната няма !!! Първото беше дело на Холивуд !!!
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде още едно фалшиво кацане! Похвалното в случая е, че то си е обявено, че е фалшиво, за разлика от другото.
8
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До 11 до 4"Илон Мъск не е американец, а южноафриканец и не работи за правителството, а за себе си. Компанията му е частна."Частна казваш. как така при пръкването на компанията цели отдели от НАСА и военни подизпълнители ей така за една седмица си сменят работата. Мъск ВЕДНАГА придобива правото да изстрелва ракети от Космодрумите на НАСА. Някой да е чувал компанията на Мъск първоначално да е сертифицирана за космически полети?И накрая Фалкон ракетата се ражда в безумно кратък срок ?!?!?
7
8
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Илон Мъск не е американец, а южноафриканец и не работи за правителството, а за себе си. Компанията му е частна.
6
6
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Това с Гагарин в космоса си беше продукт на Росфилм. Руснаците са виждали космоса само на снимки от НАСА"ЕХ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ1. Първия Американец в Космоса летя цели 15 мин на съборбителен полет, защото апогея беше над 100км го зачетоха за космически полет.2. Преди Гагарин със същия кораб летяха разни животни, след него Титов и т.н.3. Със същия но не пилотиран кораб са направени десетки стартове след Гагарин - СССР версия на САЩ Корона разузнавателни спътници...
5
20
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Не, не на Россфото. Всичките снимки на Гагарин са само в главата, как е нахлупил скафандъра и толкова. Не е сигурно, че е виждал дори ракета.
4
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с Гагарин в космоса си беше продукт на Росфилм. Руснаците са виждали космоса само на снимки от НАСА
3
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илон Мъск им погреба космическата програма на руснаците, сега ще си играят на симулатора щото денги нет
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи най-после Голямата лъжа лъсна.Макар и след 50 години.