Климатичните аномалии в Арктика: Вместо нормалните 4°C цели 21°C

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед
Обновена: 23 юли 2019 14:31 | 23 юли 2019 11:10,
112

В градчето Алерт в канадската тундра никой не очаква да му е топло. В крайна сметка, средната температура за юли  месец е 4 градуса .

Това е най-северното населено място на Земята и е покрито със сняг и лед дори и през лятото.

Лятото обаче донесе рекорди и в Алерт - температурите стигнаха 21 градуса, предава DW.

Последните месеци нанесоха много поражения на Арктика. Доклад отбелязва, че глетчерите в Гренландия се топят доста по-бързо.

Един клип от климатолог показва истинския мащаб на това как климатичните промени се отразяват на природата.

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед във фиорда Айгелфилд.

Учените алармират, че това лято е предупредителен сигнал за климатичните промени. Още едно доказателство е и фактът, че горски пожари има дори и в Аляска и на полярния кръг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
до славянин 48 преди 4 години
Точно пък с теб, дето не можеш да различиш ледник от айберг няма да споря. Нямаш елементарни познания, а си тргънал да убеждаваш другите, че са прости. Пий си уиските и не се напрягай за неща извън твоя капацитет.
53
2
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 4 години
какви Бедни са Китай бе, те притежават Европа - от летище Хийтроу до 3-те най-големи пристанища в Европа, включително второто по-големина в Света - Ротердам бяха продадени от ЕС на Китай. Сам Казваш - Китай и Индия замърсяват най-много, тогава защо никой не ги спира да Замърсяват. Тези Държави по-важни ли са от Оцеляването на Планетата и Човечеството или са Парaзит ядящ Майката Земя.
52
4
 
6
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 4 години
''Така става в Арктика. Обикновено явление, но ни го представят като бедствие.''Обикновено явление би било ако беше ставало всяка година вървейки поне 1 век назад, а то става в последните няколко години и с всяка година става все по-драстично, така че не се прави на улав!
51
6
 
6
 
! Отговори
до 51 от славянин преди 4 години
''Китай Замърсява Повече от Цялата Останала Планета взета Заедна.''Как точно го изчисли това!? Онези зад океана ядат няколко пъти повече отколкото само произвеждат т. е. вземат от устата на бедните, май те трябва първи да бъдат унищожени!? А и едва ли изместването на магнитните полюси е в резултат на изхвърлянето на СО2 в атмосферата! Между другото най-големите залесители на планетата са Китай и Индия, не сащ и ес!
50
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Нескопосано преписаната статия... барабар със снимката е в сп. Фокус от 19.06.2019...и на нас ни я продават като новина.По-интересни са коментарите под нея... Фейкнюз пише един от юзърите... Такова "феноменално нещо" всъщност се наблюдава ВСЯКО ЛЯТО В ГРЕНЛАНДИЯ!
49
4
 
9
 
! Отговори
дсфдсфдсф преди 4 години
До ...Е пък аз слушам от 30 години как ледниците се стопяват и океана ще залее крайбрежието. За 30 години морето си още там. Голям бизнес с тези въглеродни емисии, от нищо пари се правят
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хубавото е, че на фактите не им пука какво ти е критично мнение."-----------------------------------Факти ли са "фактите" или догми? Не е ли критичното мнение основна характеристика на просветения мозък, отличаваща го от кроманьонеца.
47
4
 
4
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 4 години
Над Природата има нещо друго, което я управлява, тя не е самоуправляваща се! Унищожавайки Природата, човек провокира онова стоящо над нея, а То чрез нея отговаря на хората!
46
3
 
15
 
! Отговори
Въпрос до Брюксел преди 4 години
Китай Замърсява Повече от Цялата Останала Планета взета Заедна. Тогава, защо вярващите в Глобално Затопляне в Брюксел, не Нападнат с военна Сила Китай и не му спрат индустрията.Нима една държава-Китай е по-важна от Бъдещето на Планетата и на Човечеството?! В Същото Време Китай изкупува Европа-последната покупка-5% от Даймлер-Бенц. Китай купи и 3-те най-големи пристанища в Европа и в джобчетата на евро-депутатите дрънкат китайски парички, откраднати от Европейците чрез данъци и деиндустрализация.
45
2
 
4
 
! Отговори
dsfsdfsdf преди 4 години
Ами като не го спират HAARP-а така ще е. От две години са учеличили ощността на този в Норвегия четити пъти и от миналото лято в скандинавия е жега.
44
1
 
1
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 4 години
Ами според теб лед на слънце къде се топи на първо време - на повърхността си или на дъното си!? Аман от слабоумни конспиролози!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално какво от това тук не се ли случват дори и в тропическите места,няма нужда от сапунени драми
42
0
 
20
 
! Отговори
ТреПерКел е ИзПеркел преди 4 години
Само Луди Мислещи се за Господ може да вярват, че може да влият на Климата и на Планетата, а още по-луди, че може да контролират тези процеси чрез Данъци. Първите, са избирателите на Вторите, които заседават мъдро в Брюксел, как да погубат Европа и да я направят Роб на Китай!
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо случайно не се случва просто природата върви по пътя си. Та нима по времето на Ной не сее случило същото. Циклите се редуват през определени периоди. Така че никой неможе да се противопостави на природата тя е всемогъща. Колко народ са живяли преди нас и са изчезнали без следа. Или си мислите че с нас е започнал света. Нито ще сме първите нито последните които ще сме унищожени а след нас ще дойдат други да продължат кръговрата.
40
4
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
още пропаганда от Эврапейският Союз на Съветски Социалистически Республики, където е позволено само са си Жендр, Веган и Вервующ в Глобално Затопляне - в противен случай си извън партийната линия и враг на народа. В същото време Европа през Въглеродни такси и глоби и източена, деиндустриализирана и без бъдеще. Кога в Китай поваряват в Глобално Затопляне и си спрат индустрията - тогава ми се обадете!!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В бгмама така ли пише?
38
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искате да ми кажете, че водата се разтопила на декари площ точно само до кокалчета на кучетата, без да се вижда и късче лед, а в същото време 2 пръста по повърхността има достатъчно стабилен лед, че да да издържа цяла шейна с човек и багаж. Верно трябва да сте абсолютни балъци да вярвате на това.щНапоследък се напълни с еко мухл ьовци, вегани и ***.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СО2 е едва 0,04 процента от атмосферата.Човекът отделя само 3 процента от тези 0,04.Т.е на 100 хиляди единици атмосфера,човекът е отговорен едва за 12 единици от тях.Все едно на стадионът на Барселона от 100 хиляди места да има само 12 зрители.
36
5
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
Не знам кой е селянина. Аз не обиждам и говоря с доводи за разлика от теб. И да, запознат съм, защото съм се интересувал достатъчно, понеже преди и аз вярвах на тези глупости.
35
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Нали това ти обяснявам, че когато е във вода обема е съшщия, да. Но когато е на сушата е различно.