Климатичните аномалии в Арктика: Вместо нормалните 4°C цели 21°C

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед
Обновена: 23 юли 2019 14:31 | 23 юли 2019 11:10,
112

В градчето Алерт в канадската тундра никой не очаква да му е топло. В крайна сметка, средната температура за юли  месец е 4 градуса .

Това е най-северното населено място на Земята и е покрито със сняг и лед дори и през лятото.

Лятото обаче донесе рекорди и в Алерт - температурите стигнаха 21 градуса, предава DW.

Последните месеци нанесоха много поражения на Арктика. Доклад отбелязва, че глетчерите в Гренландия се топят доста по-бързо.

Един клип от климатолог показва истинския мащаб на това как климатичните промени се отразяват на природата.

Кучешки впряг, който обичайно си пробива път през снега, сега гази в разтопения лед във фиорда Айгелфилд.

Учените алармират, че това лято е предупредителен сигнал за климатичните промени. Още едно доказателство е и фактът, че горски пожари има дори и в Аляска и на полярния кръг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
11
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
И си задай въпроса защо Гренладния се казва Гренладния, а не Уайтландия.
33
3
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
И на мен не ми се спори, защото ако беше проверил, както твърдиш, нямаше да говориш глупости. Провери само колко % от атмосферата е СО2 и се запитай дали такова нищожно количесво може да повиши до такава степен температурата. Провери и кой го изхвърля в атмосферата? Само това провери като за начало и пак спори. Отделно СО2 не е с толкова силен парников ефект, колкото го изкарват, за разлика от някои други газове, на които не се обръща внимание, понеже не предизвикват същия психологически ефект.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 26 от славянинОф ти пък на уикипедия ли вярваш ве хахахахаха
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Естествено, че климата не е бил един и същ и в много от промените са били намесени вулканични активности... което О чудо е същото което прави човека в момента.
30
2
 
5
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 4 години
Плътността на 1 кубичен метър лед е равна на 917 кг/кубичен метър, плътността на 1 кубичен метър вода е равна на 1000кг/кубичен метър! Взето от Уикипедията - ''вещества по плътност''! Така че разтопен лед във вода увеличава обема и!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Критично мислене? Достатъчно ли си компетентен по темата, че да можеш да си го позволиш? Или както всеки балкански селянин имаш мнение по всеки един въпрос? Хубавото е, че на фактите не им пука какво ти е критично мнение.
28
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31Аз съм информиран спокойно. Не ми се водят безмислени дискусии.
27
3
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 4 години
Факти има, виждаме ги, но от къде да сме сигурни, че е от човешката дейнсот, а не от естествената цикличност. Ти мислиш ли, че преди човека климата е бил един и същ милиони години? А и ако се замислиш малко и се информираш, ще разбереш, че няма логика и теорията им с парниковия газ СО2 издиша отвсякъде. Ама се иска малко акъл, информация и критично мислене, а не попиване наготово, каквото и да ти сервират.
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Монтаж е направен от ЦРУ и МОСАД искат да ви измамят за да им давате пари.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на мен ли ми се струва монтаж това газене?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзЕвала брат счупи ***.
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Не мога да разбера защо мислите, че е пропаганда, след като това е подплатено с факти и данни. Ама предполагам имате нужда от конспирации защото просто реалноста явно ви е скучна.
22
0
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Правиш ли разлика между айсберг и ледник? Айсберга е във водата и да се разтопи не вдига нивото. Но ледника е на сушата, на брега или в планината (т.нар. глетчер). Той като се разтопи е проблем.
21
7
 
5
 
! Отговори
wqw преди 4 години
да бе, какво направиха с тези лета. Като растях бяха по 40 С, сега има няма 32-33 С. Днес 26 С
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климатични промени (не точно затопляне) има, но не се дължи чак толкова на човешката дейност, колкото на естествената цикличност. Ако става въпрос преди векове са отглеждали лозя на Гренландия. От къде мислите, че идва името Гренландия (зелената земя)? Имало и ледени епохи, имало е и топли периоди, много преди да се появи индустрията. Да, човешката дейност замърсява, но не допринася за затоплянето.Всичко това е пропаганда. СО2 е доста под 1% от атмосферата, а 90% от него се изхвърля от океана.
19
3
 
3
 
! Отговори
SocoBana преди 4 години
Остават още не повече от 5 години до природните апокалипси които са посочени с точни години от всички познати пророци. Безстопанственоста на единствения ни дом Земята и алчноста на хората ще ни затрият от лицето на планетата! Почти изпускаме последния влак с който може да обърнем събитията, след това ще бъдем едни зрители на всичко случаващо се докато и последния от нас не се изпари!
18
15
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Аз като пия уйски с лет и леда като се разтопи това не вдига нивото на уйскито със леда. Как ледниците ф морето като се разтупят ще пувдигнат нивото на океана???
17
4
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Къде са онези дълги, студени, снежни зими в България отпреди 30+ години!?
16
4
 
3
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 4 години
Периодичността е едно, възмездието за безумният живот на хората е друго, и за безумният си живот хората ще плащат, ако си мислят че могат да правят каквото си искат и на физически и на психически план и това ще остане без последствия за тях, значи са фатално невежи по отношение и на природните, и на космическите закони! 21-ви век е векът на тоталната разплата за безумието на хората! Учителят Дънов е казал също: Земята ще се бунтува докато хората не проумеят че ДРУГИ я управляват, а не те!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"климата от година на година се изменя и изменя и то не за добро! Та ... какво е?"-----------------------------Продстояща скорошна смяна на местата на магнитните полюси на земята. Колкото събитието приближава, толкова се повишава и ускорява турболенцията. Зачестяват природните бедствия и катаклизмите.