Хеликоптерът Ingenuity постави нов рекорд на Марс

Той се издигна на 5 метра над повърхността
26 апр 2021 15:39,
40
Хеликоптерът Ingenuity постави нов рекорд на Марс
Снимка: БГНЕС

По време на третия полет устройството Ingenuity достигна скорост от 2 метра в секунда и се отдалечи от марсохода Perseverance на 50 метра, съобщи НАСА.

Контролираният от Земята хеликоптер Ingenuity извърши третия си успешен полет над повърхността на Марс в неделя, 25 април, съобщи американското Национално управление по аеронавтика и космос (НАСА).

Устройството се издигна на 5 метра над повърхността и се отдалечи от марсохода Perseverance на 50 метра.

Разстоянието стана максималното, откакто устройството е на тази планета, както и достигнатата от него скорост от 2 метра в секунда. По време на третия полет марсокоптерът временно изчезна от зрителното поле на марсохода, от който беше проведено проучването.

Първият полет на Ingenuity се състоя на 19 април, вторият на 22 април. Мини хеликоптерът с тегло 1,8 кг е оборудван с витла, способни да се върти при 2400 об / мин, както и с две камери - цветна и черно-бяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
8
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
не е Холивуд а девонския остров намиращ се в северна Канада,потърсете го в интернет ,пейзажите са единтични само дето слагат ръждив филтър !Наса даже си имат там "тестова" площадка където "тестват" роувърите не малко известен факт!Цялата работа им е такава на краварите евтини шашми и пропаганди !
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо прилича на пясък марсианската повърхност?
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия наистина ли си вярват. Хеликоптер на Марс. И как ще излети това чудо след като на Марс няма атмосфера няма вятър няма кислород. За да излети това хеликоптерче нали перката му трябва да загребе въздух за да се издигне. Тези мислят ли че ще им повярваме. Окрадоха милиарди това го разбирам. Но защо ни имат за малоу.мни.
2
14
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Къв Марс бе....тва сигурно са го снимали в някое студио в Холивуд.И на децата е ясно вече че НАСА е просто една схема за източване държавни пари. Всяка година им дават 20-30 милиарда долара а тени дават CGI филмчета и форошоп картинки да се радваме. Самите те си признаха че вече не могат да изпратят човек на Луната защото изгубили технологиите и не можело да ги възстановят. За 50 години дори една снимка на Земята на от космоса не можаха да направят. Всичко е фалшификат!!!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
марсианците строя хеликоптри, ание какво правим? броим врабци