НАСА събира екип, който да изследва НЛО

Харчи до 100 000 долара за усилията на учените
41
НАСА събира екип, който да изследва НЛО
Снимка: БГНЕС

НАСА планира да събере екип от учени, които да изследват "неидентифицирани въздушни феномени", наричани обикновено НЛО, което демонстрира сериозността, с която американското правителство се отнася към въпроса, съобщи Ройтерс.

Американската космическа агенция заяви, че фокусът ще бъде върху идентифицирането на наличните данни, най-добрите начини за събиране на бъдещи данни и как да се използва тази информация за подобряване на научното разбиране за въпроса. НАСА избра Дейвид Спъргъл, който преди това оглавяваше астрономическия факултет на Принстънския университет, и Даниел Евънс, старши изследовател в дирекция "Научни мисии" на НАСА, да организират проучването.

Екипът от учени трябва да се събере до есента, след което ще прекара около девет месеца в разработване на публичен доклад за своите открития. НАСА ще похарчи "няколко десетки хиляди долара", но не повече от 100 000 долара за усилията, добави Еванс.

Това се случва една година след като правителството на САЩ публикува доклад, изготвен от Службата на директора на Националното разузнаване съвместно с работна група, ръководена от военноморските сили, в който подробно се описват наблюденията предимно на персонала на ВМС на НЛО. Двама служители на Пентагона дадоха показания на 17 май на първото изслушване в Конгреса за НЛО от половин век насам, припомня Ройтерс.

"Неидентифицираните явления в атмосферата представляват интерес

както за националната сигурност, така и за въздушната безопасност. Установяването кои явления са естествени, е първата ключова стъпка към идентифицирането или успокояване по такива явления, което е в съответствие с една от целите на НАСА - да се гарантира безопасността на въздухоплавателните средства", се казва в съобщението на НАСА./БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: НЛОНАСА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
нещастници преди 1 година
все едно индианците да събират екип да изследват белите.....
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много малко средства дават, за Украйна милиарди долари през месец.
25
7
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Една Украйна има не и помагат но с НЛО ще се справят, мислете ли?
24
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Фалиралата държава се чуди как да финансира наса, я през мъск, я с извънземни!
23
1
 
6
 
! Отговори
<> преди 1 година
те от години работят с извънземни в сума ти бази и разработват какво ли не, а сега театър ни правят, че дали пари за изследвания! алабала!
22
0
 
1
 
! Отговори
НЛО-то преди 1 година
От историята ги вадим. Имаш Интернет, ползвай го за друго, освен тролване. И тъй като гледам не си много на ти с тия технологии, ще то дам малък жокер - Малстром, 1967. Айде, успех. Дано четенето ти се отдава повече от писането :)
21
0
 
1
 
! Отговори
Малееей преди 1 година
"Факт, че изключват ракетите"... От де ги вадите тези "факти"?
20
0
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Защо да ни ядат? Толкова ли сме вкусни? Ние за тях сме като хлебaрки по пода. Не сме им интересни. Съществуват други приоритети отвъд нашата планета, които не са свързани само с трепане на всичко мърдащо. Факт, че изключват НЛО-тата ракетите на изтребителите като ги прихванат явно говори, че имат на идея що за стока сме :)
19
4
 
3
 
! Отговори
До НЛО-то преди 1 година
Никой нема да седне да ни пази. Ако има някъде извънземни и ако са развити да дойдат до тук ще ни схрускат просо. Или ако не ставаме за ядене ще ни изтрепят. Не ги слушай хахавите от Федерацията на Светлината, това са някакви ченгеджийски измишльотини да зомбират лели
18
3
 
6
 
! Отговори
Що така преди 1 година
Как път тия НЛО-та все из Америка кръжат...Що няма едно и у нас,ей така-за цвят...
17
0
 
11
 
! Отговори
НЛО-то преди 1 година
По принцип през Студената война, в най-лудите моменти НЛО-та кръжали около ядрени комплекси и съответно са активирали и деактивирали главите без код за достъп. Има много случаи и в Щатите, и в Русия. Явно са ни пазели, но е доказано, че са се увеличили многократно посещенията след първите тестове на атомни бомби. Или ползват Енергията освободена след взрив или ни пазят, тъй като сме прекалено глупави. Но със оглед настоящата ситуация нещо ще се случи и ни подготвят.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с една четвърт Джавелин ще изследват. Отбиване на номера.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че с този "умрял" бюджет е само отбиване на номера, че нещо се прави
14
2
 
3
 
! Отговори
Клуб НЛО преди 1 година
Ей, на стари гофини ще ни изледват.Бум, бум, бум, ще си купя шоколад..
13
5
 
6
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Пълен цирк! Изкарайте черните проекти с разработки с извънземни технологии! Кво ни правите на улави! Още 50-те години сме имали антигравитационни летателни апарати и жертвите на Чалънджър бяха абсолютно излишни!
12
5
 
7
 
! Отговори
Малко зелено човече преди 1 година
Хайде сега всичкото наш масонлък да се хващат за ръчички и право към пустинята Невада да дирят извънземни
11
2
 
4
 
! Отговори
На... преди 1 година
...тая тема вярвам само на Ерик фон Деникен,Дейвид Чалдрейс, Джорджо Цукалос, Ник Пуп и останалите от екипа на "Извънземни от древността".
10
9
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
НЛО-то не е нищо друго,освен машина за пътуване във времето. Въпросът е кой пътува и ходи напред -назад във времето и...пространството. Има десетки доказателства за това. Намирани са...маратонки при разкопки на вкаменелости на динозаврите,значи някой е ходил там да ги види...живи и си е сменил...калните маратонки. Има кадри от документални филми от улиците на Чикаго,преди повече от 100 години,на които се вижда човек,който говори в движение по мобилен телефон. Такива технологии,тогава не е имало,
9
0
 
7
 
! Отговори
НАСА преди 1 година
Не се кахърете за НАСА, там от всичко правят пари. Копайте си на вашата Царичина и цъкайте на вашите псевдо-професори и медийни "звезди"... и продължавайте да им снасяте.
8
0
 
17
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Агенти Скъли и Мълдър пенсионираха ли се?