Фокс нюз: САЩ плащали за създаване на мутации на COVID-19

Това става ясно от заявление за отпускане на грант на EcoHealth
29 апр 2023 06:02, Стела Стоянова
75
Фокс нюз: САЩ плащали за създаване на мутации на COVID-19
Снимка БГНЕС

Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса в биолабораторията BSL-4 в Ухан, Китай. Парите за проекта са дошли от федералния бюджет на САЩ, съобщава "Фокс нюз".

Това става ясно от заявление за отпускане на грант от EcoHealth до Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Документът е от 2013 г. и прави предложение за стартирането на нов научен проект. Учените предлагат създаването на нови мутации на коронавирус от прилепи. Целта е да се установи доколко заразни и опасни биха били те за хората.

Разкритието е дело на консервативната група Judicial Watch. Тя е изискала общо 552 страници документи от Националния институт по здравеопазване на САЩ чрез Закона за свобода на информацията.

"Ние ще направим това, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целим да идентифицираме колко значително ще трябва да еволюира всеки коронавирус, за да използва ACE2, CD26/DPP4 или други потенциални CoV рецептори", обясняват учените.

"Изследванията ни ще ни позволи да определим критичните места за свързване на рецепторите, обхвата на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре капацитета на коронавирусите да заразяват хората", се казва в молбата на EcoHealth Alliance за отпускане на безвъзмездно финансиране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: САЩмутациикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
43
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Между другото доктор Фаучи дето мрънкаше в едно интервю като започна първият локдаун, че вируса е тръгнал от панголини, е човека получавал най-висока заплата в американското правителство, която е идвала от това че е ръководил биолабораториите на Пентагона.
41
6
 
47
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Има статия в "Нейчър", ноември 2015-та година, за разработване на вирус химера (лего от няколко вируса) на базата на корона вирус от прилепи. Екипа разработвал това нещо е в университета в Южна Каролина, като участва и жена учен от Ухан. Те не са искали да знаят какви са бъдещите мутации, те са ги създали. Няколко пъти съм споменавал за това от както започна тази история, даже и тук и веднага го трият.
40
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така де. Искали да знаят, проучвали, бърникали, експериментирали..... Накрая изтърваха края. И според теб , научното любопитство освобождава ли от отговорност?
39
31
 
9
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 година
Може да са го финансирали но китайците го пуснаха по невнимание най-вероятно.
38
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хората са искали да знаят какви са възможните бъдещи мутации.... Българина обаче търси конспирация :D
37
11
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
За мен, това са фалшиви документи, внедрени от хакери китайски прилепи, за да се унивинят хуанските прилепи и пак да могат да си летят на спокойствие по пазарите.
36
7
 
54
 
! Отговори
404 преди 1 година
И какво излиза че зад всяко зло седи САЩ !!!
35
5
 
47
 
! Отговори
кристина преди 1 година
целта е ясна - да се затрият 4 милиарда ненужни консуматори ..
34
5
 
48
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
А добро утро!
33
11
 
26
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Какво ревете бе пфайзер направи 4млрд долара, нищо в сравнение с откраднатите 9млрд от киро
32
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ битката демократи/републиканци е безмилостно жестока. Документите са им ги дали защото и двата лагера са с хора на всички нива, а камъка в удар изцяло по администрацията водена от демократите. И по- жестоко ще става. Иначе имиджовите щети за САЩ като цяло са ясни.
31
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали трябва да се продават ваксините на файзер!!!те докато не унищожат земята и населението на земята няма да мирясат!!!
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, така е, който не схваща игрите им, сега може да се хване за палците си.
29
3
 
16
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Само толкова довод ли можа да изходиш след 30 минутно напъване...Тичкай до аптеката за нещо разслабващо а понеже ще ходиш така и така там си вземи притовирусни препарати....че се задава поредната грантаджийска .....ъъъъ пардон коронавирусна вълна
28
20
 
9
 
! Отговори
Фокс Нюз? преди 1 година
Сущите дето платиха 755 милиона заради лъжите си за изборите 2020.?!!?
27
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са умнокрасавците за да се изходят нещо по темата? Скриха се тежко, щото всеки трети има роднина покойник от тази шитн***я по рецептура на стожера на демокрацията и човешките права зад океана..Гризе ли ви вътрешно грантоядци?
26
10
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опааа. Кво става сега, неолиберали? Да не се окаже, че стояхте затворени две години, заради м1зериите на любимата ви Америка, а? :-))))
25
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че създаването на проблеми по света и "решаването" им е национална стратегия. И да няма такива - ще ги създадат. Бях намерил едно видео от началото на века (преди близо 20 години), което показа среща на национално ниво на най-големите фарма босове и лидери в правителството. Крашна ми харда, след което загубих линка (или е изтрито). Но за всички мисля, че вече е ясно какви са тези свински, птичи, прилепски и т.н. пландемии...
24
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те преди време твърдяха че вируса се е появил понеже китаец е ял супа от прилеп.Всеки един тв канал твърди някаква глупост и накрая хората почват да я повтарят.
23
8
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е да публикувате и друг един факт, разкрит пак от Judicial Watch - в украинските лаборатории хамерикосите са финансирали разработването на антракс.