Фокс нюз: САЩ плащали за създаване на мутации на COVID-19

Това става ясно от заявление за отпускане на грант на EcoHealth
29 апр 2023 06:02, Стела Стоянова
75
Фокс нюз: САЩ плащали за създаване на мутации на COVID-19
Снимка БГНЕС

Организацията EcoHealth Alliance е финансирала разработката на мутации на коронавируса в биолабораторията BSL-4 в Ухан, Китай. Парите за проекта са дошли от федералния бюджет на САЩ, съобщава "Фокс нюз".

Това става ясно от заявление за отпускане на грант от EcoHealth до Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Документът е от 2013 г. и прави предложение за стартирането на нов научен проект. Учените предлагат създаването на нови мутации на коронавирус от прилепи. Целта е да се установи доколко заразни и опасни биха били те за хората.

Разкритието е дело на консервативната група Judicial Watch. Тя е изискала общо 552 страници документи от Националния институт по здравеопазване на САЩ чрез Закона за свобода на информацията.

"Ние ще направим това, като секвенираме шипови или други рецепторни протеини. Целим да идентифицираме колко значително ще трябва да еволюира всеки коронавирус, за да използва ACE2, CD26/DPP4 или други потенциални CoV рецептори", обясняват учените.

"Изследванията ни ще ни позволи да определим критичните места за свързване на рецепторите, обхвата на вирусните гостоприемници и да предвидим по-добре капацитета на коронавирусите да заразяват хората", се казва в молбата на EcoHealth Alliance за отпускане на безвъзмездно финансиране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: САЩмутациикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, не!? Светът ми се дрина!
1
10
 
67
 
! Отговори
Бля,бля преди 1 година
От наследници на престъпници и *** какво да очакваш ,освен престъпления. Би било добре Русия и Китай да им смачкат фасона, но дори това да стане ще е нужно много време и едва ли сегашните поколения ще го доживеят.