Да почетем жертвите на арменския геноцид!
Да почетем жертвите на арменския геноцид!
На 24 април отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на арменския геноцид. Арменският геноцид започва в нощта на 23 срещу 24 април 1915 г. Около 1.5 милиона арменци биват избити и депортирани в периода 1915-1923 г. от правителството на " Младите турци " на Отоманската Империя. Снимка: Eduard | 24 апр 2013 14:30
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
30
9218
20
1
Напиши коментар Коментари
23
6
 
7
 
! Отговори
Last ottoman^s преди 11 години
kolim besim ubivame nie sme si Turci be komsudnes v Turcia si tirsyat si hlab i rabota nad 90 000 nelegalni armenci rabotesti u naspitam zasto idvat ako gi kolim besim i ubivameaman ot bedni kato tah i vas fukara takiva
22
0
 
1
 
! Отговори
batevale преди 11 години
До Анонимен..2...Ти си неук!ЧЕТИ ПОВЕЧЕ !
21
11
 
4
 
! Отговори
Стария преди 11 години
От дедо си зная, че е имало геноцид над тия хора в турската имеприя. Обаче той ми разказваше, че тия кеворкяни и халваджияни налазили до такава степен бинзеса, трупали имоти, експлоатирали бедните и това всъщност отприщило отмъщението. Трябва да имаме едно наум спрямо тия и да не вярваме на официалните становища по въпроса. За мана.ите пък да не говорим - не бива да ги пускаме в Европа.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изгнаници клети, отломка нищожнаот винаги храбър народ мъченик,дечица на майка робиня тревожнаи жертви на подвиг чутовно велик -далеч от родина, в край чужди събрани,изпити и бледни, в порутен бордей,те пият, а тънат сърцата им в рани,и пеят, тъй както през сълзи се пей. Арменци, Яворов.
19
0
 
10
 
! Отговори
до преди два часа преди 11 години
Малко си чел момче,говори се за "младотурци" -партията на Ататюрк. Кланетата са с цел да се отстранят и то физически арменците ,които са имали голямо влияние във всички сфери на икономиката и управлението на Турция. Тези главорези нямат нищо общо с евреите и най-малко арменците могат да бъдат врагове с евреите!Те нямат никакви териториални или етнически проблеми за да се мразят.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КОНТРА - АТАКА.Питам Сидер *** ли е?
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С уважение към драмата на този народ, прокуден от родината си, сведох глава пред паметника на арменците в Морската градина в Бургас.Ненавиждам насилието във всичките му разновидности.Турците се мъчат да убедят първо себе си, че са разнасяли цивилизация там, където е стъпил османлията.Когато подобни неща се назовават грешки и не се признават, това е признак за съзнателно действие и оправдания за бъдещи лоши намерения.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина колко мъка има в очите на всички тези хора. От мъжете, през жените до децата. Поклон пред загиналите българи и арменци повалени от османския ятаган
15
15
 
1
 
! Отговори
-- преди 11 години
от 100 години насам , турция не се управлява от турци, те за тва дръпнаха толкова напоследък
14
4
 
33
 
! Отговори
Ронин преди 11 години
Западноевропейците са слепци, но съвсем скоро и при тях арабско турския полъх ще даде своите горчиви плодове...Вижте само колко турци са в Германия, Франция и др.
13
2
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Искайте си го ВИЕ! Кой да го иска вместо вас?!?!?
12
4
 
23
 
! Отговори
.. преди 11 години
от правителството на " Младите турци " на Отоманската Империя.- Младите турци са ония дърти евреи, дето разпалват и още много огнища по- онова време . Арменците са най-големия враг на евреите, турция е само маша в ръцете на евреите. Не оправдавам турците, но тези дето са клали нас са съвсем различни от тезо дето са организирали клането на арменците, въпреки че изпълнителите са едни и съши! Млади турци- хехе, друг път ! Млади турци, болшевики, по това време са имали какви ли не имена...
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za6to da go po4itame i nie....nqkoi poiska li Tyrciq da priznae i genocid za nas 500 godini?!!
10
9
 
3
 
! Отговори
GESTAPO преди 11 години
Nie kato , che li ne sme prejiviali toji ujas ot turcite.Ostavete budsperanite, kakvo ste vzeli da gi sajaliavate.Da hodiat v Armenia, zashtoto se biiat v gardite ,che sa armenci , no nikoga ne sa hodili ili vijdali rodinata si kakto ia narichat.Daje chuh vednaj grupa armenci da komentirat , che sme ovce i prost narod.Stado marshi neblagodarnici, koito ne si znaiat rodinata!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На фотографиите от онова време, хората излизат по тъмни
8
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция още не признава този ужасен геноцид.Но ние като големите толерасти и демократи, приехме декларация, определяща Възродителният процес като етническо прочистване. Няма такъв срам и позор.
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 2 и 4Ако познаваше рода си и имаше снимка на дедите и бабите си от онова време щеше да знаеш , че и нашите хора са изглеждали по подобен начин! Но ....Пази боже сляпо да прогледа
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И нас са ни изклали така турци, гърци и сърби в Македония, Сярско, Беломорието, Одринска Тракия и Западните покрайнини /от Ниш насам/. Убийства, затвори, концлагери, изселвания, заграбване на цялото имане на бягащите българи. Хората са бягали от нивите само с ризите си на гърба, а онези са ги гонили и секли с ножове, саби, гърмяли са ги в гърба докато са бягали през придошлите и студени води на Арда примерно.
5
4
 
25
 
! Отговори
M преди 11 години
Sram i pozor kato akt ot mladoturcite.
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен до 2...личи си че си резашко ***....пази си гъжвата да не я изгубиш с кухата си лейка!!!!