Торбичка от култовия Кореком
Торбичка от култовия Кореком
 По време на социализма Кореком беше символът на свободата, неграничените възможности и пълните рафтове в магазина. Тази верига магазини показваш каква би могла да бъде България ако не беше социалистическа държава. Снимка: Пламен | 29 яну 2013 09:14
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
69
32669
41
5
Напиши коментар Коментари
67
2
 
5
 
! Отговори
varg преди 10 години
Вече 25 години виждаме каква е България като не е социалистическа.Тотален геноцид и физически и духовен.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до гого: тия китайски "еднодневки" тогава ги е нямало никъде... в Кореком се е продавало това което се е продавало на Запад, днес в Техномаркет и Технополис се продава това което се продава на Запад. Разликата е това че ако през 1986 Made in China е пишело само на някои кецове, сега го пише на почти всичко
65
1
 
12
 
! Отговори
gogo преди 11 години
Прощавайте, ама в Кореком нямаше китайски еднодневки Made in China, с каквито днес са пълни Техномаркет и Технополис. Каквото сме купили оттам, преди 30 години, работи и до ден днешен - телевизор Philips, на който пише Made in Holland - купен през 1986, още работи. Видео AKAI - и то оригинал Made in Japan, още работи. Хладилна ракла Privileg - още работи. Автоматична пералня Candy - oще пере...А сега, както някой каза - магазините пълни... ама с какво? С китайски *** 6-ти качество.
64
4
 
3
 
! Отговори
боклуци преди 11 години
Не мисля, че "култов" е подходящ избор на дума."кореком" единствено напомняше че всички сме равни но някои са по-равни от другите щото са партийни чеда и връзкарчета.Само съм чувал като дете за шоколадови яйца и "Лего".Няма нищо *култово* в това да има деца на 7-8 годинки за които такива елементарни неща са недостъпни и родителите им да се чудят как да обяснят защо е така.*** мръсни лицемерни ***, just ***.
63
0
 
3
 
! Отговори
mestessa преди 11 години
Едно съседско дете,като чу,че нещо сме си купили от кореком,попита коя е тази държава.
62
1
 
3
 
! Отговори
СТАРИЯ - СТАРОТО преди 11 години
ТОВА СЪМ ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ
61
1
 
6
 
! Отговори
СТАРИЯ преди 11 години
До Анонимен А МЕН ПЪК МЕ ЗАЛОВИХА ЦИВИЛНИ МИЛИЦИОНЕРИ ПРЕД АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ ,ЧЕ КУПУВАМ ДОЛАРИ ОТ ГЪРЦИТЕ.
60
1
 
6
 
! Отговори
СТАРОТО преди 11 години
До до #13 НЕ САМО ГИ ПРИБИРАХА БЕЗРАБОТНИТЕ В МИЛИЦИЯТА НО И ПРАВЕХА ХАЙКИ ПО КАФЕНЕТАТА.А МОМИЧЕТАТА С МИНИЖУП ИМ СЛАГАХА СИН ПЕЧАТ НА БЕДРОТО И ПИШЕХА ДО ЦЯЛАТА ИМ РОДА ,ЧЕ СА МОРОЛНО НЕНАДЕЖДНИ И ПРОПАДНАЛИ.ОТНОСТНО ДОЛАРИТЕ ПЪК АКО РАЗБЕРЯХА ,ЧЕ ГИ ПРИТЕЖАВАШ БЕЗ ДА СИ РАБОТИЛ В ЧУЖБИНА - ЖАЛНА ТИ МАЙКА.ВПРОЧЕМ НЯМАШЕ ДОЛАРИ А ИМ СЕ ДАВАХА ОТ БНБ - БОНОВЕ РАВНОСТОЙНИ НА ВАЛУТАТА.КАТО ПРИ ПОКУПКА СЕ ПОСТАВЯШЕ ПОДПИС ОТ ПРИТЕЖАТЕЛЯ ИМ.
59
3
 
4
 
! Отговори
Джордж Буш преди 11 години
До Анонимния с банкитеНе ставай смешен. Това е толкова плоско оправдание на новодошлите на власт, че няма накъде повече. Ти си се вързал ли?
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е все пак всяко нещо си има и добрите страни.Сега е чудесно за разни "ново" и "старо" богаташи.Пари-като планини.Всичко им е въпрос на желание. стоте милиарда скътани в банки не са на някой друг а техни.Така,че всъщност сега животът е рай за определени хора.Единственият им проблем е,че всъщност са смъртни.След 30 или след 50 години.Все някога ще трябва да се повозят на големият мерцедес-катафалка за последно:)
57
15
 
16
 
! Отговори
varg преди 11 години
Хахахахахахаха.Сега магазините са пълни ама само гледаш не купуват.Добре,че беше комунизма,че да си купите жилища поне неблагодарници.
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С такива кисета трябваше да бъде издушена цялата червена номенклатура през 1989 година за да не им сърбаме *** до ден днешен
55
2
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 53Браво! Ти осъществи идеала на националсоциализма, сигурно се възхищаваш от надписите на порталите на концлагерите от Третия Райх - "Arbeit macht frei!", тоест, "Трудът прави човека свободен!" - колко възвишено ...
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако купувате ограничени стоки както едно време също със съмнителен произход с вашите заплати от 400 лв сега и преди 150 лв пак ще ви стигат парите На нова год банани и кока кола само сметките за интернет моб тел и разни глезотии за ве4ерта и си копувате месото за месеца с кое не съм прав
53
7
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До Анонимен 51 и 52Ти си един наивен ***. Не всичко, което си чел във вестник "Демокрация" е вярно.
52
11
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До Ристо МотористоТи явно си бил абсолютен лентяй и мързеливец, щом нито си работил, нито си учил. Правилно са те пращали в тухларните. Само пресъпниците плюете по онова време, защото тогава имаше ред и не можехте да безчинствате, както правите сега.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49, само не споменаваш, че 80-те години беше времето, когато с цел задържането на стандарта Тодор Живков задлъжни България и през 1992 година България фалира и обяви мораториум по плащането на външния дълг, което от своя страна доведе до фалита на много банки и т.н. няколко години след това.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49-и,това, което си спомняш като стандарт на живот, да кажем втората половина на 80-те години, беше изкуствено реализирано с помощта на непрекъснати валутни заеми, които България взимаше от западния свят, започвайки от 1980 г. В края на 80-те дълговото бреме дотолкова натежа, че вече не можехме да обслужваме заемите си и както си спомняш през 90 г., по време на т.нар. Луканова зима обявихме мораториум върху плащанията по дълга, защото в хазната вече нямаше пукната стотинка.
49
6
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До Анонимен 49Лексусите и Мерцедесите са достижими. Като изчакаш да станат на 10-15 години и можеш да си ги купиш. Едно време само абдалите чакаха по 10 години за кола.
48
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде айде.Малко си спомням от комунизма (раждан съм 81-ва) ама не помня да съм седял гладен.Често имахме толкова много храна,че хладилникът се затваряше трудно.А родителите ми бяха некви обикновени хора.Парното беше толкова евтино,че зимно време ходех по бермуди,джапанки и къс ръкав... Хората изглеждаха по-щастливи.Мизерията почна след 88-89-та година.А сега всеки магазин е като кореком..И кво?Няма трабанти има лексуси и мерцедеси.. Толкова недостижими колкото и по онова време.Да ви имам мечтите