Чавдарчета
Чавдарчета
Гладене на гънки в миналото :) Снимка: Opio | 05 мар 2013 13:34
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
32
11075
21
4
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Бившо чавдарче преди 7 месеца
Така отдават чест пионерите. Това е груба манипулация. Не Ви ли е срам да се подигравате с деца.
25
0
 
3
 
! Отговори
Opio преди 11 години
Дишай бе 18-ти , явно е че на табелата става дума за гънки на дрехите и това го разбира всеки "драскач" подскачал през 97-*** или не , само ти изглежда не разбираш иронията , твърдението от табелата , но в метафоричен смисъл ни се доказа в исторически план (справка управляващите пораснали пионерчета , без капка акъл в тиквите си , но много нагли и с власт в ръцете). По коментарите ти личи , че си бил примерно чавдарче. :)
24
2
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Що не изброиш още какво имаше, имаше и Белене, Сл. Бряг, Скравена, имаше забрана да се слуша радио, имаше празни рафтове по магазините, имаше забрана да се пътува, имаше забрана креативните хора да почнат самостоятелен бизнес , пък бил той и продавч на собственна сергия. Що не ги кажеш а, или срещу фактите и миризливите ви комунистически, крадливи уста мълчат. ***!!!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама за какви гънки става дума? Мозъчни? :-)) Че така се вързва. Всяко чавдарче без МОЗЪЧНИ гънки-бъдещ комунист!
22
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
До Бившо чавдарче- Прав сте на дланта има рисунка нещо което беше недопустимо.
21
4
 
9
 
! Отговори
тогава преди 11 години
тогава ходехме с бели ризи и бели якички и всичко светеше от чистота,а не като сега -тя станала на 16г и не помни с колко е лягала и после о нямам деца ,айде инвитро от здравната каса,като се сетя бира опитах след 20 год.-сега ходят по улицата и пият от 2 литрови бутилки
20
2
 
24
 
! Отговори
Бившо чавдарче преди 11 години
Може ли да се усъмня в автентичността на снимката? Тези деца са големички за чавдарчета. Вратовръзката на първото дете...има някакви флорални елементи, което е много съмнително! Чавдарчетата бяха със чисто сини вратовръзки, а пионерчетата с чисто червени вратовръзки.
19
1
 
4
 
! Отговори
РАЗЛИКА ..ХА,ХА,ХААА преди 11 години
...Е , ПЕЧАЛБА ....АМА С АКЪЛ!На загуба с "държавни дотации" ....ВСЕКИ *** ГО МОЖЕ!/не се искат гънки----искат се връзки с отговорни другари../ТАМ Е БОЛКАТА !!!
18
3
 
6
 
! Отговори
Разлика преди 11 години
Днес ти трябва само една гънка в кратуната: печалба и експлоатация.
17
13
 
7
 
! Отговори
АМИ ,ДА... преди 11 години
..ТО , ТОВА Е "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МОРАЛ"----ДА РАЗФАСОВАШ, "КЛАСОВИЯ ВРАГ" И ДА ГО СЛОЖИШ ВЪВ ФРИЗЕРА ,БЕ..ха,ха,хаааааааааа....Така правеха и комсомолците на границата ---изнасилваха и убиваха /защото за заловен нарушител даваха 3-дни отпуск--а за убит...цели 10 дни/ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ,КОМУНИСТИЧЕСКИ МОРАЛ....ХВАЛА!!!
16
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше чавдарчета, имаше пионери, имаше ценности, имаше морал. А сега какво? Едни изпили течността за чистачки и хайде в "Пирогов", други треперят дрогирани в изоставени съборетини, трети за разнообразие се пребиват пред техникуми и гимназии, четвърти разфасовал свой съученик и хоп...във фризера. Нещо да кажете глупави драскачи? Пред фактите и боговете мълчат.
15
10
 
17
 
! Отговори
До Иван преди 11 години
Много си наблюдателен. Абсолютно вярно. Но другите дрогирани драскачи /с изключение на Бай ***/ още не включват за какво става въпрос. Същите тези *** или такива като тях около 97 год. викаха по улици и площади "Кой не скача е червен". И какво? Сега плачат срещу *** и другите монополи. Ами тези подскачащите ги създадоха. Нека сега се радват на плодовете.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДА е изпълнил заръката на Т. Ж.- няма нито една мозъчна гънка
13
7
 
11
 
! Отговори
няма гънки в мозъка преди 11 години
То и другарят Борисов няма гънки в мозъка си!
12
0
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Другарят отпред гледа доста укоризнено, а това вярно е някаква забрадка :)))))
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е чавдарска връзка, а някаква забрадка :)
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко вярно. Всяко чавдарче без гънки в мозъка си, но лоялно е бъдещ комунист.
9
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Не човек, а желязо - просъскал агента фашист,тихо мъртвият казал - не комунист!Аргумент от противното:Не човек, а комунист!
8
0
 
20
 
! Отговори
гост преди 11 години
Гледам, че едно от чавдарчетата си е направило пищов за устройството на ютията на дланта. Сигурно другарят отпреде ги е препитвал (с показалката) преди или след снимката. Доста нахъсен изглежда - правилната прическа, стойка, абе комунист, та дрънка. Между другото, то си беше чисто НВО (Начално Военно Обучение), дори само поради факта, че поздрава беше с отдаване на чест.
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай *** и ние сме живели в онези времена и помним как беше. От БКП си - някой си, не си от БКП - никой си. В университета партийния секретар беше по-важен от професора.