Слънчево време днес, живакът скача до 31 градуса

На Запад може да превали и прегърми след обяд
27 май 2019 07:58, Александър Попов
2
Слънчево време днес, живакът скача до 31 градуса
Снимка: Pixabay

Днес ни очаква предимно слънчево време, ще има разкъсана висока облачност, по-значителна над западната половина от страната. След обяд ще се развие и купеста облачност и на отделни места в крайните западни райони ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски по Черноморието, в София около 26°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 16-17°.

Над планините също ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България и на отделни места там, след обяд и вечерта, ще превали и прегърми. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Във вторник и сряда ни очакват още летни дни. Ще бъде доста слънчево с температури около и над 30 градуса. На места в Тракия и Дунавската равнина ще достигнат и до 32. В края на седмицата времето ще се развали. Ще има интензивни валежи, като има вероятност и от градушки. Въпрекит това температурите ще останат високи, разкри синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Альоо клоунчета джурналистчета, живакът е забранен от над 20 години за ползване в термометрите. Вземете ги сменете тия клишета от времето на бай тошо вече.