Жега! Червен код за опасни температури в 9 области, каква ще е седмицата?

За останалата част на страната е валиден оранжев код
Обновена: 1 авг 2021 19:20 | 1 авг 2021 19:20, Александър Попов
32
Жега! Червен код за опасни температури в 9 области, каква ще е седмицата?
Снимка: НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за опасно високи температури над 41 градуса за 2 август.

Той ще е валиден за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

В останалата част от България е в сила втора степен - оранжев код - за високи температури между 38-и 41 градуса.

През следващата седмица ще остане горещо, с температури до 42 градуса.

"Особено в началото на седмицата температурите ще са доста високи, в някои райони ще надхвърлят 40 градуса", заяви Анастасия Кирилова от Националния институт по метеорология и хидрология пред "Фокус" и добави, че очакваните максимални температури през утрешния ден ще са между 37-42 градуса.

"Утре ще е слънчево, следобед ще има развитие на незначителна купеста облачност, вероятността за валежи е много малка. Във вторник температурите ще се понижат слабо. В следобедните часове има условия за развитие на купеста облачност на повече места. Ще има и условия за изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда ще е предимно слънчево и горещо, с температури от 39-40 градуса в отделни райони“, допълни тя.

В четвъртък в повече райони на страната ще има условия в следобедните часове да превали и прегърми. Повишена е вероятността за локални по-значителни количества валежи и гръмотевични бури.

В петък с ориентиране на вятъра от северозапад температурите ще се понижат с 3-4 градуса и ще доближат до климатичните норми. В петък и събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над планинските и източните райони има условия да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

В неделя вероятността за валежи е по-малка. Температурите ще са близки до нормите, очакваните максимални температури ще са между 30 и 35 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Ямболски галош преди 2 години
До Iordan ivanov geolog Жегите не ти се отразяват добре, дръпни ръчната и се спри малко, че съвсем ще изтрещиш...
24
2
 
1
 
! Отговори
Iordan ivanov geolog преди 2 години
Атлантическия океан е тежко преоблъчван от нагло вредна техника монтирана на територията на САЩ вкл от големи рекламни екрани..Експерти да направят на анализи вкл от космоса и да наредят блокиране и демонтаж на опасната техника вкл радари.В Русия,Украйна и Европа да се блокират всички увреждащи облъчващи станции вкл по широко рекламирани програми за тн "Дигитализация" Цифровизация".Има тежки увреждания над тн "Фотоволтаични станции". Биосферата реагира срещу над 13 000 000 000 000 оръжия
23
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 2 години
Има пробив в пред глациалната климатична охрана от нагло престъпни дигитално холограмни пресканиращи оръжия вкл монтирани по програми ДИГИТАЛиЗАЦИЯ; Цифровизация и инсталирани на малки американски сателити .Има откат на Алпите срещу човешката цивилизация заради очаквано убиване на повечето ледници.Северната охрана брои години до срив на ледниците вкл в Гренландия.
22
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 2 години
От сателитни снимки е засечено з а първи път специфично претопляне на големи региони вкл в Северна Америка,Европа,Балканите.Тежко са пострадали от нова нагло престъпна дигитално холограмна техника големи региони ..вкл в Украйна и Русия.Облъчванията са специфични . Десетки милиони автомобили буквално режат контактни зони с холограмни оръжия и бели високо вредни скенери /лед,ксенон,халогенни и лазерни /ЗАБРАНА ЗА УВРЕЖДАНЕ НА ЗЕМЯТА С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ..и С холограмни оръжия..
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали, китайците сега измислиха коронавируса, да се изт.р.ебим, ти не бери грижа.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бедните българи не ни трябва студ.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Големи жеги, излизам за 10-15 минути, топлик голям :)) Климатици не ползвам (имам два, ако некой има нужда да се обади) щото настива жената, знаете че детето и жената са на първо место, нас кучета ни яли....хехехехе :))
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плющете мастика с таратор и много чесън, обаче вместо олио, ползвайте зехтин - става убийствен... Както и може да опитате, таратор с настъргани моркови, това го научих от детската градина на щерката и е много добро. ;)
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голема жега наистина, вечерта по бива, също и сутринта :))
16
4
 
16
 
! Отговори
майтап! преди 2 години
Брех, ние сме голямя компания на яз.Широка поляна и тука не е повече от 26 градуса през деня.. Вечер си пием ракийката край огъня,намятаме някое якенце и гледаме падащи звезди..Та, викате да не слизаме в равнината?
15
8
 
10
 
! Отговори
Баровец преди 2 години
Дреме ми, аз съм на Еленити, под шатрата
14
2
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
ЧУВАМ ГЛАСОВЕ
13
4
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
това което си направиме никой няма да ни го направи
12
6
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Гледам и ти използваш капиталистически интернет и компютър !Кух,нарича се еволюция.През комунизма на какво си се топлил бе,лицемер неграмотен ? ТЕЦове нямаше ли тогава? Абе какво ли да си губя времето с промити мозъци...
11
4
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Климатика работи,ще жуля мастика!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейййй тоя хан Аспарух къде е решил да е България!Как сега да мисля за зимата,че парно ще паля?!Нека е мека а ракията люта!Здраве за всикчи Българи и наздраве да е за напред!
9
3
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
отсякоха горите изнесоха дървесините
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я след бирата да видя дали един джин с тоник ще ме разхлади?Африка бате!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема нужда да садим, някой ще требе да ги бере. Внасяме ги, както всичко останало.
6
6
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
унищожихте природата и резултата е ФАТ