Утре облачността ще намалява, но времето остава ветровито

Затопляне започва от четвъртък, градусите се увеличават до 15-20
3
Утре облачността ще намалява, но времето остава ветровито
Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над югоизточната половина на страната, но само на отделни места в планините там ще превали слабо. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Преобладаващите минимални температури ще са между минус 3° и 2°, в София - минус 5°.

Утре облачността ще се разкъсва и намалява, още преди обяд над по-голямата част от страната до слънчево. Ще духа до умерен, в крайните източни райони временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София 9°-10°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд над южните райони, но ще е почти без валежи. По-късно през деня облачността ще намалява и ще е предимно слънчево. Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7°-11°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността в сутрешните часове над Родопите, Странджа и Сакар и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен, преди обяд по високите и открити части временно бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра  ще е около 0°, на 2000 метра около минус 5°.

През следващите дни вятърът ще е от запад-северозапад и с него бързо ще се затопли. В четвъртък времето ще е слънчево. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 15° и 20°. В петък над източната половина от страната ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, там и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , най-сетне забелязахте , че има вятър ! Пет дена си беше почти ураган , отнесе всичко , що може да се отнесе , обърна кошове , изпочупи клони ,стъкла и т.н. , в "прогнозите" - ни вопъл , ни стон. *** на кой му пука - заплатките нали вървят ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Не преди 2 години
На облачността!
1
3
 
1
 
! Отговори
Приятел на България преди 2 години
Човек който е неприятен и токсичен, така е защото ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА са му повлияли много сериозно, за да не го искат хората!Става въпрос за мен !