Топло и слънчево в събота, на места ще има кратки валежи

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°
19 май 2023 17:15, Красимир Ангелов
0
Топло и слънчево в събота, на места ще има кратки валежи
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб северен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен от гръмотевици. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили, в Източна България до силен, но вечерта ще отслабне.

Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.  

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа  умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 7°.  

В неделя и в понеделник въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи ще има на места, главно в Южна България и в планините, в неделя и в северозападните райони. Ще  има и гръмотевична дейност.

В нощните часове вятърът ще стихва, през деня ще е слаб, в източната половина от страната - умерен, от изток-североизток. Максималните температури в повечето места ще са между 21° и 26°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари