Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сме виновни!Ние създаваме света в който живеем. И не ми говорете за власт, съд, прокуратура. Ние сме тези, които ги избираме, ние сме тези, които ги търпят. Ако струваме нещо, ще покажем нетърпимост, но реалността е красноречива.
95
5
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Когато теглите кешов или стоков кредит, си направете към него и застраховка живот. Месечната вноска ще ви се увеличи с десетина лева, но ако се случи нещо с вас, семейството ви няма да е задължено по кредита. Всичко ще поеме застрахователя.Въпрос на предвидливост! Във случая, нещата не са точно както са предадени.Това дете нищо няма да плаща, защото няма правен казус, който да задължи 9 годишно дете.Не се подвеждайте по поредната партенка!
94
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да и плати кредита, трябва да го вземе от мене. Майка на 9-годишно дете ще се прибира посред нощ от бар по междуградски път... Каквото е търсила, намерила си го е.
93
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До макТи записа виждал ли си го? С висока скорост минава покрай камерата. Нито номер, нито дявол. Едно размазано изображение. Пред кой съд в Българи ще издържи? Намерили са го по коствени улики, които съда не взема предвид. Пак са го намерили. Евала на полицайте. Била е на кръчма. Инфантилно поведение. Със сигурност алкохола не е бил малко. При виновно поведение губуш правото на обезщетение. Справедливо е андрешковци! То е за случайни събития! Независещи от теб. От 23г.не съм в застраховането.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам в ЗДП да се включи член със следния текст - "Основен участник в движенията по пътищата е пешеходеца!" Помислете, вчрно, е пътищата са за ППС но тия ППС ги управляват пешеходци. Няма пешеходец - има спряло ППС или няма нужда от такива пътища. Просто и логично. С какво право автомобила или друго ППС ще има господстващо положение на пътя. В САЩ ако автомобил нарани пешеходец или го ивалидизира, до живот поема разноски за лечение и други разноски на пострадалия. Ето защо и 50 км/ч е много.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застраховката, за да вземеш кредит, е измислена от мафията в САЩ по време на сухия режим. Ако спреш да връщаш, ти теглят куршума и си взимат парите.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе има и без застраховка кредити,но не за всеки.Не е съвсем да няма,но не е масово.
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да бегат навънка, да се спасяват като нормалните хора навънка!
88
3
 
4
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
Така постъпват застрахователите по цял свят, ако е голяма сумата правят всичко възможно да откажат застраховката, не са виновни те, ами е виновна системата, че им позволява да го правят. Нормално е хората да не искат да плащат и да се измъкват. А детето може да съди застрахователите, да наеме адвокати и след няколко години дела може и да спачели, но много вероятно е и да загуби и тогава ще има десетки хиляди левове сметка да плаща на адвокатите.
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата да си намери добър адвокат и да ги съди, тия само от това разбират.
86
0
 
5
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Скоро исках да купя нова кола с начална вноска 50% и кредит за другите 6000? и във вноската ти хързулват 800? застраховка живот за 4 години, въпреки че по закон не е задължителна ти казват че ако не я сключиш -няма кредит. Същото е и с останалите видове заеми, ама като опре да плащат и спират да ти вдигат телефона.
85
0
 
3
 
! Отговори
Верно ли? преди 3 години
До Tonita-7Всеки кредит върви със застраховка. От бая време е така.
84
1
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Още преди четвърт век българи избягаха навън, защото знаеха какво ще стане ...А вие си говорете, но идва голямото НЯМАНЕ !
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да има нормална човешка мисъл, която да допусне, че едно 9 годишно невинно дете трябва да плаща кредит на майка си, когато тя е прегазена на пътя? Това нормално застраховане ли е? Къде са тия юристконсулти дето смятат, че стоят над законите, та изискват такива свидетелства. Може би трябва да ексхумират трупа? А? То е ясно, че не Ви изнася да плащате ама сега и такава заядливост си е направо стиснатост. А и за шофъора нямало доказателства.....направо идилия за глупост.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 83Какво поведение търсиш от мъртвец?Дали е вярно,че е безумно или е съчинение на някой дето има облага?В БГ мъртвеца винаги е виновен!Е това е!Ще видите колко ще лежи и тоя дето уби Милен Цветков.Даже ако не беше известен досега да го бяха пуснали тоя убиец.Няма закон който да се изпълнява в БГ има корупция и който има пари надвива!!!!
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са виновни хората, че са алчни, виновна е системата, че им позволява да са алчни!
80
0
 
14
 
! Отговори
Батко ви преди 3 години
Пълен абсурд с Румен Бахов! Поне два пълни абсурда виждам тук. 1. Застраховател да не плаща при блъснат човек със застраховка живот. 2. Фрапиращо, бибрутално - намерили шофьора след месеци, но нямали доказателства и го пуснали???!!! Значи блъснал и убил жена, избягал, укривал се с месеци, може да е бил и пиян или дрогиран тогава. Присъдата за такова нещо трябва да е сумарна за всяко престъпление или мин. 10г. А в милата ни татковина след 24 часа вънка. Кво да говорим!
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го е остаивил застрахователя, закона му го е позволил. Системата е грешна, обществото е прогнило. Закривай!
78
1
 
3
 
! Отговори
така се прави преди 3 години
Измамници от Великобритания ще атакуват българските курорти. Те ще съдят хотели за заразяване с коронавирус. Затова предупреди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
77
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Откриват човека, убил и избягал, по записа на камерата, но го пускат, защото няма доказателства. Защо тогава са гледали записа и са търсили и хванали точно този шофьор? Защо за издирване на извършителя записът се приема, а за задържането му - не става за доказателство? А за наследяване на дългове - много е несправедливо, когато това се отнася за деца, както в случая.