СФФ с фестивален дневник: Ден шести

На фокус - председателят на Документалното жури Виталй Мански
30 мар 2020 16:55, Петя Славова
3
СФФ с фестивален дневник: Ден шести
Кадър от "Свидетели на Путин". Снимка: София Филм Фест

Шестият ден на 24-тия София Филм Фест  трябваше да бъде на 17 март. В днешния въображаем ден от дневника на СФФ на фокус е председателят на международното Документално жури Виталий Мански, един от най-значимите документалисти в съвременното световно кино.

Той ще представи два от най-успешните си филми – "Под слънцето" и "Свидетелите на Путин". С Виталий, който все още не е бил в България, се бяхме уговорили да му покажа няколко любими места: Рилския манастир, Банско – църквата с щъркела отгоре и Молеровата механа с песните на фолклорната група на Динко Чолев, Пловдив през март… И това ще стане.

От Международния конкурс ви представяме "Среднощно" на Натали Бианкери, гостувала на фестивала с всичките си късометражни филми. Специална прожекция трябваше да има на този ден и филмът на режисьора Гарин Хованисян и продуцента Алек Мухибян „Не съм сам“. Алек ни изпрати специално видео.

Ще си припомним деня вторник, 12 март 2019, когато датският маестро Биле Аугуст получи едновременно Наградата ФИПРЕССИ Платиниум и Наградата на София.

Във вторник, 10 март 2015, един от най-големите ми киноприятели и на СФФ, унгарският режисьор Корнел Мундруцо, представи филма си "Белият бог".

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор и продуцент на СФФ

Ето какво споделя и Виталий Мански, режисьор, председател на Документалното жури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари