Експерти препоръчват боклукът да се изхвърля в найлонови чували

Препоръката е във връзка с проблема за извозването на сметта в София
8 юли 2005 19:06,

Експертният съвет по биологична защита към Постоянната комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи към Министерския съвет призовава столичани да складират битовите отпадъци в завързани по-плътно найлонови чували, за да се ограничи възможността за механично разнасяне на сметта от бездомни кучета. Препоръката е във връзка с проблема за извозването на сметта в София.  

Тъй като при гниенето на органичните вещества, отпадъците от хранителни продукти се втечняват, хората следва да обърнат внимание на много доброто им опаковане (херметизиране) в по възможност няколко пластмасови опаковки. По този начин ще се възпрепятства размножаването на вредни насекоми (мухи и хлебарки), както и контактът на отпадъците с тях и с гризачи (плъхове и мишки), обясняват експертите.

Те препоръчват да се засилят хигиенните мерки в домовете и да се спазва стриктно личната хигиена - измиването на ръцете и почистването на подметките на обувките. Препоръчва се и  засилване на санитарният контрол в заведенията за обществено хранене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание