София се дави

Участъкът на улица "Раковски" от Чешкия център до Театър 199 е блокиран от наводнения, положението на булевард "Скобелев" при НДК също е тревожно
23 юни 2006 15:37,
София се дави
Двата края на една и съща улица - булевард "Скобелев" и "Опълченска";някъде по средата в Мола също прокапа. Снимки: Dnes.bg

Участъкът на улица "Раковски" от Чешкия център до Театър 199 е блокиран от наводнения. Колите са спрели, почти всички магазини и сгради в участъка са наводнени.

Около 20 човека не могат да излязат от жълтите плочки в средата на градинката "Кристал". Наводнена е книжарницата "Български книжици", като нивото на водата е над половин метър. Отводнителните шахти, предвидени да поемат потока, са задръстени от листа и боклуци.

Изложбената зала на галерията "Райко Алексиев" е наводнена, казаха работниците, които трябва да ремонтират галерията, но в момента изгребват вода.

Наводнен е и ресторант "Сълзата", както и клуб „Алкохол“. Драматичният театър "Сълза и смях" също е пострадал от водната стихия.

Мазетата на Министерството на финансите са пълни с вода. Сух остров има едва пред Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/.

Между Театър 199 и МИЕ има млад чинар с огромен счупен клон, който е бутнал уличната лампа и е затиснал кола Опел Вектра.

От театър 199 към НДК няма наводнени участъци, но по булевард „Скобелев“ до Двореца положението също е тревожно.

Водата е преместила кофите за разделно събиране на отпадъци на около стотина метра от местата, където са били поставени.

Около хотел „Радисън“ и 133 училище улиците приличат по-скоро на потоци и движението е затруднено.

Централният, административният и служебният вход на Булбанк са наводнени. От охраната на Булбанк са звънели до пожарната, по думите на служителите никой не вдигнал телефона.

Ремонтираната преди по-малко от месец "Опълченска", която чака официалното си откриване в неделя, също беше засегната от сериозния дъжд - в края й при надлез "Надежда" се беше образувало огромно езеро, което автомобилите и градският транспорт трябваше да преплуват, съобщават читатели на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание