Ад по Цариградско, хората вървят пеша по шосето

Стотици хора вървят пеша по бул. "Цариградско шосе" от "Ропотамо" към Орлов мост, тъй като отсечката е затворена за автомобили заради ремонт на пътя
8 авг 2007 08:29,
163
Ад по Цариградско, хората вървят пеша по шосето
Задръстването по шосето е неописуемо. Снимка: Булфото

Огромно задръстване се е образувало по бул. "Цариградско шосе".

По целия булевард още от Горубляне, в посока Орлов мост – до разклона за Ситняково, на практика няма никаква възможност за движение.

Там се е влял и потокът от Телевизионната кула по алея Яворов.

Задръстването продължава и по бул. "Ситняково" в посока към гара Подуяне и бул. "Мадрид".

Колите са в четири редици плътно една до друга.

Стотици хора вървят пеша по бул. "Цариградско шосе" от "Ропотамо" към Орлов мост, тъй като отсечката е затворена за автомобили заради ремонт на пътя. 

По всички съседни улици около "Цариградско шосе" има огромни колони от автомобили.

Променени са и маршрутите на автобусите, които преминават през Орлов мост и по бул. "Цариградско шосе" в София, съобщиха от Столичната компания за градски транспорт /СКГТ/.    

До 20 август маршрутът на автобусна линия номер 9 се скъсява до Военна академия. Автобусите ще спират и на временна спирка на моста пред Военна академия.   

Маршрутът на автобусна линия номер 94 е скъсен до кръстовището на ул. "Гурко" с бул. "Васил Левски", където автобусите ще завиват на дясно към бул. "Евлоги Георгиев" и ще продължават по маршрута си. Разкрита е временна спирка на ул. "Гурко".   

Автобусите по линии с номера 84, 114, 280, 284, 306 ще се движат от паметника на Васил Левски по бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе".

Разкрита е временна спирка при бившия хотел "Сердика".   

Автобусите по линии с номера 213, 214 и 305 ще се движат от Централна гара от бул. "Ген. Д. Николаев" по ул. "Силистра", бул. "Мадрид", бул. "Ситняково", бул. "М. Еминеску" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе".    

Автобусите по линии с номера 76, 204 и 604 ще се движат от бул. "Евлоги Георгиев" по бул. "Драган Цанков", бул. "П. К. Яворов" и от там ще продължават по бул. "Цариградско шосе". За линии с номера 76, 204 и 604 е разкрита временна спирка на бул. "Драган Цанков", пред старата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/.   

Променен е маршрутът на автобусна линия номер 72. Автобусът ще преминава по ул. "Оборище", бул. "Васил Левски", ул. "Гурко" и ще продължава по маршрута си.   

До 20 август заради ремонта на бул. "Цариградско шосе" в участъка от Ректората на Софийския университет до кръстовището с бул. "П. К. Яворов" е спряно движението на тролейбусите, въведени са временни промени в маршрутите им.   

Маршрутът на тролейбусна линия номер 2 не се променя.
Тролейбусите по линия номер 4 ще се движат от ж.к. "Дружба-2" до болница "Света Анна".   

Тролейбусите по линия номер 5 ще пътуват от надлез "Надежда" през площад "Руски паметник" и площада пред паметника на Васил Левски, до ж.к. "Хаджи Димитър".   

Тролейбусите по линия номер 8 ще се движат от площада пред паметника на Васил Левски, до Сточна гара, а по 11 линия - от Площада на авиацията до ж.к. "Младост-1".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Добре, аз не мога да разбера. Казват ти две седмици преди това, че ще оправят настилката, ти много добре знаеш, че ще има километрични задръствания, ами не ползвай кола 2 седмици!!! По Европа 90% от хората използват градски транспорт, 9% от останалите карат коли след 2002, а останлите 1% коли от преди това.Тук всеки като има неква фиеста от 89та или голф 2ка и си мисли, че има кола. Еми затова София ще е най-мръсния град.
1
0
 
0
 
! Отговори
nadya преди 16 години
специално за 280 това е от вчера. стига сте писали без да проучите нещата.