„Софиянци“ се завръщат, градът отново се задръсти

След Коледа, трафикът в София отново стана нетърпим, таксиджии изнудват клиенти, контрольори преследват пътници
26 дек 2007 16:23,
204
„Софиянци“ се завръщат, градът отново се задръсти
Със завръщането на "столичаните" след празниците, София отново се задръсти. Снимка: Булфото
Tрафикът в столицата започва да се усилва с връщането в София на столичани и „софийски“ граждани, прекарали празничните дни на почивка или в провинцията.

Натоварване в автомобилното движение се забелязва по булевардите „Дондуков”, „Мария Луиза”, „Сливница”, „Тодор Александров”, „Христо Ботев” и по „Цар Борис III” в посока центъра на града, съобщава Дарик радио.

На централните авто- и жп-гара пътнико-потокът е увеличен. По линиите на градския транспорт често се забелязват екипи от контрольори.

От Централна гара такситата изнудват хората, като возят на минимална цена от 1.40 лева километър, допълва Дарик.

Разследване на bTV показва, че в доста от случаите, таксиметровите шофьори возят на официално обявените си тарифи. По празниците обаче много таксиджии надуват цените по две.

Въпрос на шанс е клиентът да попадне на коректен шофьор, както и на легална таксиметрова кола.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Стария преди 16 години
От 140 години рода ми е в София и не съдя за никого по произхода. Има хора с образование, култура и интелект дошли тук да работят/моите уважения към тях/, но са малко. За мен "Селянин" е описание на поведение без значение от произход. Проблема е - друг Криминалната *** събрала се от цялата страна. В малък град или село всички се познават и го сочат с пръст, а в големия град той изчезва в тълпата. ТАМ НИ Е ПРОБЛЕМА!!!
202
0
 
0
 
! Отговори
kuku i pipi преди 16 години
ДОБРЕ ДОШЪЛ В СОФИЯ Е ВСЕКИ!!!!!!Провинси - елате и платете и моите данъци щом обичате да ги плащате. и *** ако искате ми измиите щом сте толкова чистоплътни.А колко е уютно така - сега участваме в Дядовата ръкавичка наживо.
201
0
 
0
 
! Отговори
Felice преди 16 години
Е, и какво като в прекрасния град има трамвай? Колко от тези трамваи не са сменяни (не пребоядисвани!!) през последните 20ина години? Голяма гордост. Ако бяхте истински столичани, нямаше да има болкук през прозорците, чалга в градския транспорт, Бойко Борисов за кмет и т.н. А и не разбирам с какво си повече от мен - че за пръв път си се возил на трамвай още в корема на майка си? Е, добре, закъснял съм, аз бях на 5 -6 годинки. Нито тогава, нито сега ми е било кеф да се возя на трамвай. А си мисля, че просто ви е яд, че столицата няма привилегиите отпреди 20ина години. Сори. Хората допуснаха и този град да заприлича на окаяно село, а сега мрънкат кой е селянин и кой не. За кметовете да ми кажете нещо??Заприличал съм на човек доста повече, отколкото софиянците или селяните. Не си позволявам да се вра на жълто/червено, не карам с 20 км/ч, когато говоря по телефона, не свиря като изоглавен на всеки некадърник зад волана. Нямам усещането, че по рождение ми е дадено предимство само защото СА МЕ родили (а не СЪМ СЕ) родил в София. Познавам града доста по-добре, отколкото вие, които сте родени и израсли тук. И какво от това? За вас съм селянин??Пожелавам ви "еди какво си", понеже пак ще ме изтрият ;)Весели празници и не си показвайте кирливите ризи, молим :)
200
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Приятелю,по начина на разсъжденията ти си личи,че си истински селинджър!
199
0
 
0
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 16 години
освен,че са смотани шофьори и задръстиха София с миризливите си таралясници,овониха градския транспорт на пот и чесън,но си позволяват да критикуват софиянци,а това е вече прекалено,но е типично за провинциалните комплексари.Ретроспективно,селянчета си спомнете паметния ден,когато родителите ви за първи път ви доведоха в София,как се возихте на трамвай от Ц.гара до ЦУМ, гледайки с широко отворени очи големия град,който днес благодарение на вас е заприличал на ***.А,това,че не сте се се родили в София - Меката за вашите бащи и майки,софиянци нямат никаква вина вервайте ми и се постарайте поне малко да заприличате на тях в културно отношение!
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Селяните се завръщат, градът отново се задръсти
197
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Защо не си седите в селските кръчми на чаша шльокавица и клюки-определено само това ви се отдава , а се влачите в София с причина или не и на всичко отгоре имате наглоста,да давате оценка за града и хората в него.Мързеливи,злобни и ограничени сте,факт е и километри коментари да изпишете няма да го промените.Умните от вас са малко и със сигурност не ви правят компания,защото са в София или в чужбина.Вашето себелюбие и арогантност са безпочвени и доста досадни.
196
0
 
0
 
! Отговори
sofianetza преди 16 години
e vie pa nerazbrahte li , che ste seliani :)) hahaha
195
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
АБЕ ШОПИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СВЕТА НЕ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ВАС
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
аман от *** - нямам думи вече
193
0
 
0
 
! Отговори
sofianetza преди 16 години
strahotna greshka, BRAVO 175 iskah da kaja, 176 e napulno izgubena kauza, i az taka razsujdavam kato tebe, i kato ..... vnimanie mili seliani(ne zashtoto ste ot selo) ... vsichi koreniaci :))
192
0
 
0
 
! Отговори
sofianetza преди 16 години
"зарязват родните си места за да си дирят прехраната и да живеят в мизерия в твоя град." - predstaviate li si kakuv tzitat ...... predstaviam na vasheto vnimanie.... za da diriat .... lele , ... Ot ne go dirite negde po drugio svet bre
191
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kaji mu selqnin i nqma kakvo da mu obqsnqva6 pove4e...
190
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Tova za skapite aromati beshe vurha...Te edva li mogat da skriat proizhoda ti... A za tezi ot Varna-po-golemi seliaci ot tiah ne mislia che ima-loshoto che i s umstvenia bagaz ne sa mnogo napred
189
0
 
0
 
! Отговори
ben gazara преди 16 години
az li4no vmesto na seliani i grajdani bih razdelil naselenieto na Bulgaria na 2 drugi grupi:1. normalni hora, koito jiveat navsiakade drugade no ne i v sofia2. balaci koito jiveat v sofia i se nari4at sofianciharakterno za vtorata grupa e 4e sa palni oligifreni i *** i stavat edinstveno da vartiat frenska liubov na parvata grupa:))))))
188
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо не триете мненията които се състоят от обиди,ааа? А само тези които не ви отърват? И после ми разправяйте, че виж ти столичани били по-възпитани, по-умни, по-кадърни от провинциалистите които ви пълнят скъпия град
187
0
 
0
 
! Отговори
karlovka преди 16 години
Решението за задръстената София е много просто - голяма част от институциите се изнасят в други по-големи градове (примерно в прекрасния Пловдив) и понеже бизнесът обича да му е удобно, рано или късно ще ги последва... Като резултат и хората ще се преместят извън София (в този случай обаче лошо му се пише на Пловдив :-) ). Този вариант си е много приемлив, но май на "софиянци" няма да им е добре, като повечето неща вече не са им "на една ръка разстояние" и ще трябва да попътуват малко, за да си свършат работа. Но от друга страна - градът им ще се изчисти, няма да има хора от провинцията които да им пречат (и да си плащат данъците в София, и да им дават безбожни наеми за неподдържаните панелки). Няма да има и кого да обиждат, че да си вдигат смешното самочувствие.... общо взето ще стане скучно.
186
0
 
0
 
! Отговори
hourglass преди 16 години
Хайде не се обяснявайте за задръстванията в София и че "провинциалистите" ви са виновни за всичко. Лятото в Бургас и изобщо по цялото Черноморие навсякъде е задръстено, няма къде да спреш, всяка кола е със софийска регистрация. Е аз какво да кажа? Да изпадна в крайности като вас и да обвинявам Софиянци (кореняци), че града ми се превръща в сборище от *** със самочуствие. Е хайде няма нужда. Всеки сам си решава какво да прави и къде да ходи. Нали за това сме демократична държава???
185
0
 
0
 
! Отговори
пловдивчанка с родос преди 16 години
Знаеш ли с какво спомагат всички пришълци в града ви - с това, че си плащат данъците на вас, а не в родните си места. После тези пари ги дават на вас "софиянците" с големите претенции и самочувствие. Богато родословно дърво имаш не само ти, така че това не ти дава право да се имаш за нещо повече от тези хора, които зарязват родните си места за да си дирят прехраната и да живеят в мизерия в твоя град.
184
0
 
0
 
! Отговори
Държавен служител преди 16 години
Селяни, стойте си на село и не идвайте в града!Пречите ми да си карам "Ферари"-то, купено с рушвети :)