Контрольори глобяват с билет и акт, страх ги е от съд

Столична община предлага нова наредба за пътуване в градския транспорт в София
15 юли 2008 19:10, Красимир Ангелов
58
Контрольори глобяват с билет и акт, страх ги е от съд
Снимка: БГНЕС

Столична община предлага нова наредба за пътуване в градския транспорт в София.

В нея се предвижда санкционирането на нередовните пътници да става с билет и с акт, а не както беше досега - с фиш. Това обяви изпълнителният директор на дружеството “Столична компания за градски транспорт” Николай Костов.

Именно глобяването с фиш беше една от причините за възможността за атакуването на настоящата наредба в съда.

Нов текст в предлаганата наредба урежда и възможността за пътуване с карта за една линия по маршрута на друга, когато той съвпада с този, посочен в картата, каза Костов.

Такова пътуване може да бъде извършвано до всяка от спирките в кръстовището, където маршрутите се разделят, уточни той.

Междувременно съветниците от комисията оставиха за разглеждане на следващото заседание предложението на общината за закупуването на 50 трамвая втора употреба и 30 тролейбуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 15 години
Ммммм няма проблем :)Нека ми пишат акт,но искам да обжалвам. Да видим кои 3ма от пътниците ще се навият да са ми свидетели и да се мъкнат по съдилищата.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Макавели ти си ***-х.***. чепат ще ти е гост...
55
0
 
0
 
! Отговори
ichko0o0 преди 15 години
Abe sofiqnci ,kato vi globqvat 4e ste bez bilet4e za6to nevi davat talon za globata?Bqh v Sofiq minaliq mesec i edin taka nare4en KONDUKTOR v 280 , globi s 10 leva momi4e i mu dade bilet4e za 1 lev.Poznaite drugite 9 leva kade otidoha.Ama vie ste OVCE i zatova im mal4ite.
54
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Shti kaja samo 4e mi e prez onaq rabota za rodniq mi ezik ili tova dali ti me razbirash kato pisha na latinica.Povrushtami se ot rodnata mi strana i se radvam 4e se razkarah kogato mojah, zvu4i kofti znam ama takava e istinata.Ei sega sum trugnal da se zanimavam s bg fonetika hahha naish prez kude mi e za taq kirilica
53
0
 
0
 
! Отговори
sacana преди 15 години
на- 51- защо не вярваш на очите си хууубавичко ги отвори и виж разтропаните таратайки с които ни превозват като *** на заколение виж как *** как бръскат сметлите от времето на пра баба ти не виждаш ли че ни върнаха светлинни години назад така че икондукторите ще са на вмножко. знаам как евевропа но ние сме стадо където го стрижат,доят ивика бляяяя
52
0
 
0
 
! Отговори
Редовен пътник преди 15 години
Ето как е при бившите соц-братя - Чехия :Ddpp.cz/en/fares-in-prague/Това е в столицата.Едно евро е приблизително 25 крони.Ето и статия за трамваите, има и снимки. Най-новият е Шкода 14Т, движат се поне... 30 трамвая от този модел, може и повече.en.wikipedia.org/wiki/Prague_Tram_System
51
0
 
0
 
! Отговори
Ufilek преди 15 години
Боже,Боже!Чета и не вярвам на очите си!Толкова много се сринахме.Неграмотност и простотия!Няма и не може скоро да има край.Сега за транспорта на Столицата:беше време когато в трамваи,тролйбуси и автобуси имаше кондуктори.Социализма и по-точно периода на "зрелия" такъв поглъщаше несметно количество нискокфалифицирана работна ръка,каквато бяха споменатите кондуктори,които имаха задължението да работят десет годинини в градския транспорт за да получат софийско жителство.Та един хубав ден всичките тези пишман софиянци бяха уволнени и пратени в строителството и на националния обект "Кремиковци".Защо Ви разказвам всичко това ли,не го разказвам на Вас,а на тъпите общински съветници и на още по-тъпия столичен Кмет,който освен да се гуши, друго незнае!Апропо, при бай Тошо имеше едни пет лева добавка към заплатата за столичани.Картата за цялата градска мрежа също беше пет лева.
50
0
 
0
 
! Отговори
sacana преди 15 години
гадничко, ивас ви е страх, иот страх не ви се иска да разберете написаното. откраднатото да се върне на народа. за кражба ина много по тежки наказания се е стигало ,но за нашите богаташи няма закони, защото те си ги пишат. да ако похитителите върнат парите наограбените няма по прекрасен жест ако ите го правят за забогатяване ако фги хванат-гилотина.ясна ли съм или на луда се правите г-жо марго
49
0
 
0
 
! Отговори
margo преди 15 години
ще подкрепите хора, които отвличат,режат пръсти, бият и пр. само за пари!!!! Гади ми се от Вас, въпреки трудовия Ви стаж. Как може човек да пропадне толкова!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
George преди 15 години
Колко тарикатско е в Лондон-Всички се качват от една врата, и докато не си цъкнат картата или билетчето шофьора не тръгва. Дали, ако тук беше така *** щяха да се возят гратис?
47
0
 
0
 
! Отговори
sacana преди 15 години
господа общинари най - после помислете за децата. във враца деца до 7 г. -безплатно. от7 до 10 половин такса има кондуктор, който веднага продава билетче .когато не са на у-ще не е оправдано да купуваме карта. заявявам че протестирам иняма да дупча билет докато не получа пенсия .на63. год. с25 г тр. стаж точковата система ме напъха в ъгъла . който ми открадна парите от осигуровките и не само моите да ни плаща билетите а и задетето 1 лв.-недавам. а тези с откупите ако раздадат парите на болните на инвалидите на всички ограбени народа ще ги подкрепи да си вземем нашето .спесъка е мноооого дълъг . ако сте истински патриоти ,давайте момчета. ако е останала искрица от огъня на ботев и левски.хиляди ще ви подкрепят.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От статията е видно, че г-н Костов май не познава настоящата наредба, тъй като ако откажеш да платиш фиш, ти пишат акт, а и сега с карта за една линия можеш да пътуваш по съвпадащия маршрут на други линии.По-скоро трябва да се поинтересува откога контрольорите глобяват и вземат пари в ЕВРО, когато пътниците са чужденци-туристи и носят раници, и се позовават на въпросната наредба за свръхбагаж(която е на български език), само минута след като не са успяли да глобят т.н. роми, носещи мръсни огромни чанти? Още един прекрасен начин да рекламираме страната си в чужбина като обиржии и окончателно да откажем всеки, който би искал да я посети.
45
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 15 години
Абе ей, "чужденците". Брат ми вече е от 8 години в Германия и си е направил труда да си инсталира на компа и българска фонетична, и 10-то пръстната. А вие колко сте неграмотни - "по глупав" се пише "по-глупав", с тиренце. Ето това те прави ***. И това, че си в чужбина, не те прави по-кадърен или умен, Макиавели/Макавели. Защото може да си в чужбина като някакъв бачкатор на строеж, но да се правиш на тарикат. Така че, уважаеми "българи", понасилете се малко, инсталирайте си кирилица и това е. Но вие просто нямате желанието, понеже вие сте вече "чужденци" и не сте от България. Е заради такива палячовци като вас не ни уважават в Европа. Колкото по темата - ами гадни рейсове, те пак за глоби ще ми говорят. Закъснения, мръсотия, наклонени рейсове/тролеи - все втора ръка. Ама какво да правя - купил съм си студентска карта за две линии и напълно ме устройва - хем работата ми обхваща, хем университета ми :)
44
0
 
0
 
! Отговори
banditko преди 15 години
dobre 4e si razbral istinata samo balgarite sa glubqvani i si plashtame smetkite a *** te sa malcinstvo i ne moje da plashtat maika im deba trqbva gi izbiem do edin 14/88
43
0
 
0
 
! Отговори
...... преди 15 години
и кой ще глобявате а? само бълагарите а *** ще си се возят на воля и ще ни се присниват как ни глобявате....вие българили сте или кво ?
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami koga 6te globiavate *** be,bokluci mrasni ot SKGT?!!Niama da pla6tame i za tiah a za blagodarnost da 4upiat i smardiat
41
0
 
0
 
! Отговори
ванко преди 15 години
тоя комплексар пак ли е тук бе - аман от изхвърляния и от избиване на комплекси!! Що не си стоиш в Манхатън и да си правиш там проучванията относно транспорта в бедните квартали на САЩ? Ама от хеликоптера, с който се придвижваш до Wall Street, не се вижда много добра какво е положението в "низините" ;-)
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пазарджик, варна, а сигурно и в поне още 10 града, проблемът с билетите е решен - във всеки автобус има човек, който таксува пътниците - продава им билетче и моментално го къса. гратисчийството е невъзможно. Наистина, в софия автобусните линии са около десет пъти повече, така че разходът за заплати на такива хора ще е десет пъти по-голям, отколкото в другите градове, ама все пак ще е по-малък от загубите, които търпи сега СКГТ, освен това ще станат излишни контрольорите, тоест - ще бъдат спестени техните заплати, а и софия все пак има десетина пъти по-голям бюджет от другите градове, така че кво толкова? явно или в общината са *** и не са се сетили, или не им пука, или така им е по-изгодно.abeq si stoi ti v pazardjk i ne se trevoji za problemite na stoli4ani. Qvno nikoga ne si bil v Sofia ina4e steshe nqmashe da plqmpash takia glupostui
39
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
От какъв зор трябва да купуват СТАРИ трамваи, като си имаме завод, който произвежда НОВИ трамваи!?!?!??!
38
0
 
0
 
! Отговори
yeah преди 15 години
Nqma problem tiq tramvai vtora upotreba i trolei sa 100 puti po dobri novi i moderni ot tezi v momenta taka 4e towa e dobre.Lo6oto e typata sistema za taksyvane.Evala na ob6tinata i nat bat Boiko za remontiranite ulici i slagneto na lampi na zabutani mesta , no taksyvaneto trqv=bva da se opravi.