Обещанията на Топлофикация: Отчитаме извънредно до стотинка

От дружеството помолиха хората да осигурят достъп до радиаторите си
19
Обещанията на Топлофикация: Отчитаме извънредно до стотинка
Снимка: Булфото

“Извънредното отчитане на топломерите няма да утежни сметките на нашите потребители и те ще заплатят само реално консумираната от тях енергия, обяви заместник изпълнителният директор на "Топлофикация-София" инж. Иван Маринов.

От неделя екипи на "Топлофикация-София" засичат топломерите в абонатните станции, които са търговски уреди за мерене, каза Маринов.

Тези уреди могат да помнят архивирано информация за отчетената от тях енергия и по този начин съвсем точно може да бъде отчетена консумираната енергия от дадена сграда до 0,00 часа на 31 декември 2008 г., посочи той.

“В около 1/3 от топлофицираните сгради извънредно засичане на топломерите не се налага, тъй като са снабдени с уреди, които към 1 януари 2009 г. се зануляват”, каза още инж. Маринов.

“В друга част от сградите има уреди, при които данните могат да бъдат отчетени с терминал и там също не се налага извънредно засичане, добави той.

Маринов помоли хората да осигурят достъп до имотите си и да разчистят пространството пред радиаторите си, за да могат служителите на "Топлофикация" да си свършат работата.

Отчетът на разпределителните уреди в отделните имоти ще приключи до 15 януари, а данните, които се снемат, ще се използват в годишната изравнителна сметка, която се изготвя през лятото от фирмите за дялово разпределение, завърши Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
sssssssssssss преди 15 години
trebva da izprejem vsichki trabite,ama nali sle kelav narod
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не ми триите коментара писах че четвъртия радиатор е на мама им в г..за
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
моите радиатори са всичките по 10 ребра а при изравнителната сметка ми направи впечатление че всеки радиатор е сразличен коефицент но всичко отгоре съм си санирал жилището.когато ги питах то фирмата за топлинно счетоводство защо е така те се оправдаха че единия радиатор бил на север другия на юг третия на запад а четвъртия на мама им в
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво като ги отчитат, като сложат отново измисления си коефициент и ето ти далаверка в стила на Вальо Топлото и Р.О.
14
0
 
0
 
! Отговори
цветанов преди 15 години
и кога ще минавате по домовете .само вие ли работи те .Защо не минавате през почивните дни ?
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тъй наречения регулатор Шушулов всички абонати трябва да му се изредят за поредната глупост. Насред сезон да се вдигат цени, както и тримесечното отчитане на тока всички тези глупости са благодарение на малоумното управление. Този пенсионер преди 8-9 години е трябвало да си седи в къщи и да си кара старините, а не да се прави на регулатор. Той просто нищо не може да регулира, а само създава хаос и безредие. Как да не го разцелуваш този дядо, който с тъпизмите си побърква цял народ. Който го може, го може.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И тук поредното неграмотно заглавие!!! Пишете 'Обещанията на Топлофикация - София'......Научете се бе хора...Не е трудно...Има го във всички цивилизовани европейски пари...'Лондонският кмет'...'Общината в Брюж'...'Комисарят в Мюнхен'...'Солунската полиция'....Как ще ви звучи 'Британският кмет'...'Общианат в Белгия''.....Смешно е, а и неграмонто...Ясно е, че от телевизиите няма да се оправят, защото им е малко бюджетеца и не пращат репортери по далеч от 30 км от София, но вие сте интернет новинари. Не ви струва пари да напишете още една дума и да приличате на нормални европейкси журналисти...
11
0
 
0
 
! Отговори
Потребителп на топло преди 15 години
Браво на 4 - това се казва потребител. Дали в нашия блок са се сетили? Дано!
10
0
 
0
 
! Отговори
Ufilek преди 15 години
Предлагам на одържавеното или можеби още не предприятие "Топлофикация" на тържествен митинг послучай новия изключително добър за България договор с "Газпром" да се преименува на "Мистификация&ФТС" .ФТС /фирми за топлинно счетоводство.Спомням си един незабравим лаф на ротния старшина:Как и да се въртиш момче,гъзът ти е все отзад,такова е сега положението и на нас хилядите абонати на Мистификация,пардон Топлофикация-София,щом търпим,значи още може!Така е!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
У нас отчетоха само общия топломер в мазето. Това стана вчера. За отчитане на топлоразпределителите по радиаторите човекът от Топлофикация не бе и чувал!? Нямаме известие, а вече е пети януари!?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Унесени по навик да псувате Топлофикация, май не забелязахте по-основни неща в връзка с това отчитане на радиаторите. Първо - кой ще ги отчита? Топлофикация ли както пише в статията или фирмите за топлинно счетоводство? Второ, кога ще стане това? Мисля, че е близко да ума, че отчитащата фирма трябва да направи график за това отчитане, който да стане известен на абонатите на Топлофикация, достатъчно време преди самото отчитане, за да могат хората да осигурят достъп, както пише в статията. Но засега нито едното, нито другото е ясно. Според мен, който ще отчита, ще отиде до входа, ще лепне съобщение, че отчитането вече е започнало и естествено почти нищо няма да отчете, защото хората просто ще ги няма.
7
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Като бях в абонатната забелязах нещо интересно - на листовката, където се пишат показанията има две графи:На едната пише "Показание, снето по електронен път към 24 часа на последната дата на месеца"На другата: "Показание към датата на отчитане", обикновено това е 1-ви, само че сега няма кой да е отчитам на 01.01.По тази логика е по-добре да го отчетат по-късно. В най-лошия случай ще се вземе показанието, взето по електронрн път. Но да имат и късмета после на бележката ми под "Енергия от топломер" да пише по-малко...
6
0
 
0
 
! Отговори
gab преди 15 години
tezi ot toplofikaciq si go prosqt mnogo seriozno , mnogo skoro 6te budat srinati sas zemqta !! nagli sa i horata nqmat pove4e ov4e turpenie .
5
0
 
0
 
! Отговори
sofijanez преди 15 години
искам да попитам как точно ще отчетат до стотинка, като днеска е 5-ти, новите цени са от 1-ви, аз от първи не съм си изключвала радиатора, а за това време никой не е минал да ми отчете старите показания и няма и индикация, че това ще стане.....явно съм много ***, ама не мога да си го представя как точно ще стане това-да ми извадят единиците от 1ви до 5-ти,като радиаторите ми не са били през цялото време на макс, ама те, учените глави в Топлофикация имат отговор на всички въпроси и с този ще се справят
4
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Може да ме вземете за луд, но понеже аз държа ключа от абонатната на нашия вход, 1 час преди Нова година, в 23 часа слязох и засякох и топломера, и водомера на парното.Нека да имат късмета да не ни допишат докрай "евтините" киловати... че им знам номера - да напишат повече после, на новите цени...
3
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
4E,OTDAVNA NEMAM RABOTA S TIA BOKLUZI,NE IM 6TA NITO MEDA,NITO JILOTO
2
0
 
0
 
! Отговори
Полов атлет преди 15 години
от Топлофикацфия - да строша с майките ви кревата, нещастници! Цените на енергоносителите падат, вие качвате цените - да ви мандръсам в пърдялните дюзи!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ох, защо ли ме втриса като чуя да се говори за Топлофикация и техните справедливи и реални цени?