Хайка "куче" обиколи паркове и градини на София

Проверени са 106 стопани, общият размер на глобите е 280 лв.
3 май 2010 07:00,
282
Хайка "куче" обиколи паркове и градини на София
Снимка: БГНЕС

Инспектори и полицаи са обиколили през почивните дни парковете и градинките в столицата, за да преследват кучета без паспорти.

Екипите на Столичния инспекторат, на Столичната община и СДВР са проверили общо 106 собственици на домашни кучета в Борисовата градина и в Южния парк.

В Южния парк са проверени 42-ма собственици на кучета – 15 от тях са били санкционирани за нарушения на наредбата за отглеждане на домашни животни в столицата.

Двама от тях са с актове за липсата на регистрационни документи на кучетата, както и за разхождането им извън местата, определени от районната администрация. Общият размер на санкциите е 180 лева.

В Борисовата градина са проверени 64-ма собственици на домашни любимци, на 15 от тях са връчени констативни протоколи. Наложените глоби са за 100 лв.

Проверката е в изпълнение на заповед на столичната кметица Йорданка Фандъкова, съобщиха от общината. Оттам допълват, че хайките ще станат постоянна практика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 14 години
...домашните животики.Да не говорим, че и домашните кучета страдат заради бездомните, защото им предават бълхи, болести и т.н!Страх ме е да се прибера вечер и видя срещу мен приближаваща се глутница бездомни кучета!Айде да си свършим работата както трябва г-жа Фандъкова
266
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 14 години
Преди да тръгнат да се занимават с мен като собственик на куче, все си мисля , че е редно първо да се погрижат за бездомните като междувременно глобяват гореспоменатите бабички и пазачи на строежи, после да ми определят места за разхождане на кучета.Пак сме тръгнали да правим нещата по Бг мотодикато , която на всички ни е ясна!Съжалявам за нахапаните хора, съжалявам за тениите, съжалявам за акитата и всичко останало, но ако направим преброяване ще ислезе , че бездомните са повече от домашн...
265
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 14 години
Хораааа..я се стегнете малко!!!Истинският проблем са бездомните кучета, а какво направихме с тях?Какво правим със стоежите, които си събират по 5-6 кучета пазачи и след като приключи строителството ги оставят на улицата!!!!???? Бабички , които хранят бездомни кучета, които пък от своя страна нападат или ръмжат всеки който мине на няма и метър от бабето!? Какво сте тръгнали да се разправяте за домашни кучета, които на всичкото отгоре са ваксинирани и чисти.
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За мима нищо не пишат, как върви трансплантацията на крака от жив донор?
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Безпризорните паяци са голям проблем.
262
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Безпризорните мишки и безпризорните паяци са голям проблем.
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От космоса е Гацко, от космоса е :) (:Добре си се изразил де, и е жалко, че си прав!
260
0
 
6
 
! Отговори
Гацко преди 14 години
Бездомните кучета са виновни, защото ги мързи да работят и да си купят домове.Също така много кучета дойдоха от луната и си избраха да живеят в София.А и да не забравите да отровите *** в между блоковите пространства, че си е избрал точно там да стои. Ами като сте *** и мизерници, естествено, че ще имате и бездомни кучета и *** и мизерия. Това да не е от космоса ?
259
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина кученцето ми е възпитано и то с много любов. Всичко от което се нуждаем, не само хората, а и кученцата е любов. Такова животно никога няма да нападне човек, а по-скоро ще му се радва. От стопаните зависи кави ще са животинките им. А, за уличните кучета.....те на са виновни, че са такива. Не трябва да има улични животни.
258
2
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Da doidat i da priberat v priut uli4nite ku4eta v Slatina.Dali imat pasporti,li4ni karti,vizi,zdravni kartoni,ili drugi podobni ne6ta-vaob6te ne mi puka!Ne jelaq horata i nai-ve4e decata neprekasnato da sa na6trek,zaradi nqkakvi uli4ni pesove!Neka t.nar.za6titnici na jivotnite si gi vzemat vka6ti,ako iskat da gi gledat.Ina4e-v priut,ili v nqkoi zoopark.
257
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Имам куче. Чистя след като ака. ------------ Много възпитано кученце имате! Сигурно и папка и нанка. Аз винаги съм си мислел, че животните просто се*ат.
256
4
 
7
 
! Отговори
Бау Мяу преди 14 години
Подадох си документи за огнестрелно оръжие. Мисля да бъде нещо не много мощно, компактно, да се носи лесно и зиме и лете. Мисля, че това е едно сравнително добро решение откъм цена/качество...
255
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А уличните котки? Те са дори по-големи приносители на зараза от кучета. Не трябва да има безпризорни животни. Имам куче. Чистя след като ака. Съобразявам се къде го разхождам, въпреки, че в нашия квартал няма указани за това места. По полянките, където играят децата е осеяно с опаковки от сладолед и други гризинки. Къде са родителите, че да научат децата си да пазят чисто? Всички имаме вина за мръсните детски площадки и градинки.
254
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искаме кучкарите в приют!
253
1
 
13
 
! Отговори
Петър преди 14 години
Настоявам, хора кото нямат елементарни познания по въпроса , кога и защо се слага наморник на едно куче, въобще да не дават мнение, защото много ме изнервят и най-накрая ще имам късмета да попаднат на един такъв псевдо професор..........А госпожа кметицата,да се погрижи за клошарите от цялата страна, които битуват в столицата и да вземе мерки по "закона за употреба на алкохол на обществени места", както и по въпроса, кои фирми се занимават с подържането на реда в парковете???
252
0
 
2
 
! Отговори
kiril преди 14 години
до лагер когато преди това оберат такива селски *** като тебе и да ги запалят на селският площад *** нещастен
251
3
 
6
 
! Отговори
"Софиянеца" преди 14 години
А сега не е ли време за хайка "бездомно куче"? Като че ли да има поне по 100-ина на квартал....
250
2
 
2
 
! Отговори
ПСИХИАТЪР преди 14 години
СВОБОДНО ПИШЕЩИТЕ ХОРА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ И СТРАХОВА НЕВРОЗА МОЖЕ ДА ИДАТ ДА НА ЛЕЧЕНИЕ.
249
2
 
5
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Кучемраз, отдавна ти казах, че буташ масло. Баш Кмета, явно и той. Не се издавайте, момчета. Разбираме, че имате садистични наклонности, ама това не е за хвалба. Като искате да убивате, защо не отидете в Иран или Афганистан ? Там ще ви направят камикадзета и ще имате възможност, да се взривите на Централна Гара. Ще направите услуга на цялото общество.
248
0
 
0
 
! Отговори
pitbul преди 14 години
Na kogo ne mu haresvame!Ako iska da se sborim!!D D D