Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт!14 години тази жена е била в тази институция започнала е като експерт тоест като обикновен чиновник, явно се е доказала през тези 14 години за да бъде избрана с мандат 5 години за председател НОИ. Нормално е да напусне като и кажат ОК няма да ви отпускаме средства за заплати! На Дянкоф всички са му криви като не е наясно с икономиката в БГ! Ще видим и какво ще се случи като закачат всички към НАП! дали само няма да се похарчат $
52
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОКО...ПРЕДИ ГОДИНА ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ, СЛЕД ГОДИНА НЕ МОГА ДА СИ ПРОСТЯ ТОВА....ХОДИ СИ...МОЛИМ ТЕ...ПРЕДИ ДА СИ ЗАГРОБИЛ ДЕЦАТА НИ ОКОНЧАТЕЛНО :(((Бога ми, над 20 години нямаше сила която да ме накара да симпатизирам на комунистите-социалисти...е Боко успя...и то само за година и половина.
51
2
 
51
 
! Отговори
Бат Ви Бойко преди 13 години
Ми да си ходи за какво ми е ??? не рита топка, не играе карти, не гледа мач с мене :)))) за какво да я държа, и лента за резане не ми осигурява, абе никаква файда от нея :))) Днеска говорих с Вучката да поеме НОИ и да въведе ред
50
1
 
4
 
! Отговори
GERB si reje klona преди 13 години
kaput Buda mahna 4rez *** Simo po nai prostashkia na4in edin nai malkoto umen 4ovekIna4e Borisov e umen, krasiv i obrazovan dyrven rykovoditelBravo na Hristina. jenata ne se poboia da im kaje kulturno kolko sa nekulturni.Niakoi da si spomnia kogato Jeleva, AnkaMarijka, Luchko sprincovkata, Bujo kokala ili Cvetkov poluoskata , kogato tie *** napuska, niakoi da im e rykopliaskal.Gorkite rykopliskasti- Buda ste gi izolira i zarie na bunisteto u Suhodol
49
28
 
6
 
! Отговори
dekameron преди 13 години
Абе какво я защитавате тази?Мислите ли че 20 години при толкова правителства са я държали само защото е добър професионалист?!И тя е в кюпа!Пък и е на 60 години и досега щом за толкоз години в НОИ нищо не е напраила до 70 годишна възраст ли да чакаме!Малко път на младите и кадърни хора да се даде!Аман от хора които стискат здраво кокала и не искат да го пуснат!
48
2
 
57
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
ГЕРБ СИ ОТИВА , СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА ...
47
1
 
28
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
42-и, тя ли ги е предложила или финансовият министър и правителството. Аз се си мисля, че Дянков е изпратен тук от американските си покровители, за да ни държи да не можем да се развиваме правилно за да сме им по-лесно манипулируеми на американците. Само че ония не знаят, че ние оцеляваме, трудно, с мъки, но оцеляваме, докато те умират!
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е политиката на Герб. Всеки разумен и съвестен човек на ръководна позиция бива уволняван и притискан от мутромилиционерската партия до пълната профанизация на обществото.
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
42 - Нещо бъркаш Дянков с Митрева:))) Ама простено да ти е! Той и Дянкова си е жена:)
44
1
 
42
 
! Отговори
отчаян гербераст преди 13 години
Тиквата мрази хора, които мислят! Защото който мисли му нарушава концепцията за вечен вожд на Мутроландия! Целта на ГЕРБ е ясна - просто безмозъчно и безгласно общество, което да играе ролята на стадото овце!
43
1
 
42
 
! Отговори
j преди 13 години
Нехаресвах тажи жена , май чисто физически за пискливия и глас и заради.. Сега и се възхищавам, един човек на пост да каже какво мисли, какво знае и как трябва. Невярвах , че има в Б-г такива хора все още. А за ББ и неговия копой Дянков какво то и лошо да се кажеш не е достатъчно. Вярвам , че Виденов е като пионерче пред тъпоглави мутри. Няма да ни бъде .
42
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А когато преди няколко дни предлагаше още 1% да ни удържат за санаториуми и почивни станции до които нямаше да доживеем й беше добре. Когато предложи да ни вдигат възрастта и стажа за ленсия й беше прекрасно. Сега реве ....
41
1
 
16
 
! Отговори
Й преди 13 години
ПОЛИЦИЯТА МАША НА ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕЧИ НА НАРОДА ДА НАПРАВИ ПРЕВРАТ И ДА СМЕНИИ "НАШИТЕ МИЛИ ПОЛИТИЦИ КОИТО "НИЕ"ИЗБРАХМЕ" МАЗНИ ЧЕНГЕТА ЗАЩО БИЕХТЕ ХОРАТА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ БРЕ?ЗА ЕДНАТА МИЗЕРНА ЗАПЛАТА ЛИ ?ЩО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ ТИЯ БЕЗБОЖНИЦИ!АМИ ДА И ВИЕ СТЕ ОТ ТАЯ СКАПАНА ВЛАСТ И НАЧЕ НЯМАШЕ ДА БИЕТЕ ТАКА БЕДНИТЕ ХОРИЦА!
40
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ мрази хората със знания и умения! Те си обичат Калинкита или като новият шеф на Пътното, дето си призна, че нищо не вдявал от пътища:))))) Така по-добре се краде:)
39
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая кака също е ГЕРБерски кадър.Докато на нас се чудеха как да ни изгорят неизползваните отпуски,тя си изплати 31 бона.А колко възнаграждения е получавала над нормалната си заплата?Айде стига цирк.То ГЕРБ какво ли друго предлагат.Ся и дръпнаха черджето и взе да реве.Що не ги каза тия работи преди 1 г. а.
38
1
 
12
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Е НИКОГА НЯМА ДА СИ СЛОЖА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ CEREZIT -АМА НИКОГА
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А га яде кифтетата не рва!А тия двамата ***-министри да ходят да копат картофи в Банкя, че скоро заедно с Господаря ще са безработни!
36
0
 
33
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
17-ти, да те открехна: г-жа Митрева е била със същия пенсионерски статут още при назначаването й от Главната Тиква.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30 - Източваше ли се:))) Митрева ходеше да пише експертизи за инвалидност ли или подправяше ЕГН-тата на 20 годишни на 65 годишни и ги правеше пенсионери:)
34
0
 
35
 
! Отговори
не така преди 13 години
До 17И аз съм за това, да има работа за младите и образовани, останали в България хора, ама кажете ми, преди една година нима боко и сие /тотю ***/ нима не знаеха, че Митрева е навършила възраст за пенсия.Можеха да използват опита и знанията и по друг начин, а не да обругават един добър, доказал се специалист.и за ваше сведение, не съм нейна фенка, но не подкрепям "мутренски" похвати.