Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ДОКАТО НЯМА ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ И .. НЕ СЕ ДАДЕ ИЗБОР НА ХОРАТА НА УПРАВЛЯТ ПАРИТЕ СИ ТЪЙ ЩЕ Е!! *** .. ДА ВИ ПЛАЩАТ . ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ .. ЩОТО ДРУГИ БАЛАМИ НЕМА МЕНТАЦИ .. ПЪК И ВИЕ СИ ГИ ХАРЕСВАТЕ ***!
172
4
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
АНАЛОНИМЕ .. И ЦЯЛ ДЕН ДА КИСНЕШ И ДА ОБЛИВАШ С ОБИЧАЙНАТА СИ ПОМИЯ . МЪГЛИШ ***!!
171
3
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ДЪРЖАВНАТА СУБСИЯ ЗА ПЕНСИИ КОЛКО Е .. КАЖЕТЕ БЕ НАЛИ МНОГО ЗНАЕТЕ И ЛАЕТЕ ТУКА.. ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НАРАСТВА В ПРОГРЕСИЯ .. КЪДЕ ОТИВАТ ОТЧИСЛЕНИЯТА ЗА ПЕНСИИ ТОГАВА ? КЪДЕ .. МЕНТАЦИ ТРЪГНАЛИ ГЛУПОСТИ ДА ПРОБУТВАТ .. УКРИВАТЕ ДЕФИЦИТЕ С АДМИНИСТАТИВНИ - НОМЕНКЛАТУРНИ ПОХВАТИ И МИ СЕ ПРАВИТЕ ТУКА НА ВСЕЗНАЕЩИ! ЦЯЛ ЕС СЕ СМЕЕ НА ТОВА ЩО Е УПРАВЛЕНИЕ НА ПУБЛИЧНИ ФИНАНСИ В БГ .. БОЛШЕВИСТАНА НА ЕВРОПА!! ДА НАПОМНЯ ЛИ КАК ВИ ХВАНАХА В МАНИПУЛАЦИИ ОТ ЕВРОСТАТ А.. И ПРЕДИШНИТЕ И СЕГАШНИТЕ!!!!
170
4
 
2
 
! Отговори
...166 преди 12 години
Много си се загрижил за Боко и мен ,блг.!"Който си е имал кожухче ,пак ще си има ,казала Кума лиса на Вълчо "!А вие къде сте ?
169
19
 
5
 
! Отговори
Белият водач преди 12 години
Няма незаменими хора. Браво на Бойко, че изгони Митрева. Яде с глутницата, а когато трябва да вие заедно с алфа- водача, се крие и спотайва и се прави на голям експерт.
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
167 - Кой къде е бил бре!? нещо по оста мисъл-писменна реч май пак се обърка! викай техника с бялата престилка:)
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165 - Бързо хапчетата и ако не помагат - 112:) Ха кажи как е структуриран бюджета като знаеш:)))))))
166
2
 
2
 
! Отговори
...158 преди 12 години
А къде беше 20г. ,много" къс" преход ... само 20 г. ?
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
163 - как ще откриваш Америка! И ти като Боко откриваш Сомалийският залив:)
164
2
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ТИ ОВНЮ ЗНАЕШ ЛИ ЩО Е БЮДЖЕТ И КАК Е СТРУКТУРИРАН ТОЙ? МНОГО ЛАЕТЕ БЕ И ТО КАКТО СИ ЗНАЕТЕ...ОТ ОБЩИЯ КЮП СЕ ПЛАЩАТ БЮДЖЕТНИ ЗАПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЯ И АЛА БАЛА .. ТАМ СА И ПЕНСИИТЕ!!
163
0
 
3
 
! Отговори
...158 преди 12 години
да ,ама не ....съдбица !Ти сега и за КАТ ли ще съскаш ?
162
6
 
2
 
! Отговори
....155 преди 12 години
А ти каквво очакваш ,учителите им бяха ---3-ната коалицийка ,или откривам Америка ,това са плодовете ....нали ?
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
156 - Глупости! Тя тогава си начисли 136 лв, от който 116 бяха отчисления за Боко, но той се разсърди на малката сума:)
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси, толко много ни лъжат в последно време, че вече не знам кой ме лъже повече...Тази жена изглежда откровена и интелигентна, бушон нарочен да гръмне, защото нечии фантасмагорични приходи не се случват..Айде на бас, че до няколко часа ще скочи Станишев да яха работата и да наглася и той настроенията в негова полза. ***...Нещата верно май не вървят хич на добре..
159
0
 
26
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Не защитавам Христина Митрева!!! Тя също си има доста трески за дялане, но да хвърляш вина наляво и дясно, за това, че ти самият си некадърен е много тъпо. А искам и да попитам: Е, сега разбрахте ли за каква дебилност от страна на правителството и Симеон Дянков става въпрос?
158
1
 
27
 
! Отговори
цццц преди 12 години
Признавам си - вчера плюх Митрева, но днес и свалям шапка. Звучен шамар за НАП, Дянков и Тотю. Нои не е виновен за ниската събираемост на осигуровките, защото не ги събира НОИ, а НАП. А хората не плащат осигуровки, защото са без работа/в сивата икономика/емигрирали. И съвсем скоро ножицата на приходите и разходите ще стане огромна и никое правителство няма да може да оправи нещата.
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
154 - Ми като ти гледам поста, Митрева, дори на 101, ще е по-полезна от теб:)
156
1
 
3
 
! Отговори
е,да преди 12 години
Какво толкова е станало ,има и такъв термин ,...оставка !
155
14
 
6
 
! Отговори
Джованоти преди 12 години
Тази дърта пепелянка Митрева да обясни как си е начислила сама хонорар от 30 000 лв. и как е била принудена след височайше обаждане по телефона с повелителен тон да ги върне. Митрева се е разплакала не за друго, а за много тлъстата заплата, която повече няма да взима.
154
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
150 - Да! Новата тройка ГАД-ГЕРБ, Атака и ДПС, съска и хапе!