Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
8
 
2
 
! Отговори
питам преди 12 години
До каква възраст мисли ,тази г-жа да работи ,...до 101 ли ,ама нали е кокал ...?
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ - Мизантроп!!!!
151
1
 
22
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Не бях фен на г-жа Митрева. До днес. Не съм привърженик и на еманципацията, но явно тя даде своите естествени резултати. Не зная какво Му говорят съветниците, но днес такъв як шамар му бе зашлевен и то от една крехка жена, било тя и на пенсионна възраст, че направо екот се получи. За мен вече няма съмнение, че жената е била експерт, приела е този пост, защото си обича и разбира от работата, но на такива хора е невъзможно да наложиш какъвто и да е извратен политически морал.
150
0
 
3
 
! Отговори
balgarin преди 12 години
ne znam koi si otiva no e losho za tjah ako sa si misleli che shte badat vechni. evropa pronikva vav bg i tova e neizbejno.
149
3
 
3
 
! Отговори
....142 преди 12 години
Абе ние едва изгонихме предишните ,та за какво ли говориш ?Тройната още съска и хапе ....А ?
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
147 - Абе ***! Ти дори не си разбрал, че заплатите идват от републиканския бюджета, а не от осигурителните вноски! Поне да беше погледнал бюджета на НОИ и държавния бюджет! *** нали си ***:)
147
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нищо чудно! Просто ГЕРБ не търпи по-умните от тях:)
146
4
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
тотьо митрев производното на митрева .. заедно с тази говорят за солидарности и алабализми.. а те солидарни ли са . МОЖЕ ЛИ С ПАРИ ОТЧИСЛЕНИ ЗА ПЕНСИИ ДА ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИ И ОБЕЩЕТЕНИЯ? ТОВА СА ЦЕЛЕВИ СРЕДСТВА ... ЩО ЗА АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ ИМА В ТАЗИ СТРАНА - БАРДАК!!ТОТЬО ТРЯБВА ДА Я ПОСЛЕДВА .. И ТО С ШУТ!
145
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
143 - Ха дано така те изпращат е теб така хората от работа! *** ти си от тези дето ги бият сигурно:) Мърляча, некадърника и злобара не го обичат хората:)
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и наглия (Борисов и Дянков), не искат да има по умни от тях в държавата (хранилката).
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубавото на всичко е, че скоро ще се очертае един хубав край за мутрите!
142
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като социалния министър не е доволен от работата и, и премиера и иска оставката , няма смисъл да се дърпа.Явно службицата и харесала.
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Змията вече вие, съска, хапе......защото си отива! ГЕРБ са пътници и има шанс за България!
140
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е много лош ден за ГЕРБ! кой ли поред! Бойко Мутров започна да си изпуска нервите:)
139
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВАТО ЩЕ ДА Е ЖЕНАТА, ТЯ Е НАЗНАЧЕНА ОТ ГЕРБ.....НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ДЪРЛЯШ СЪС СВОЙТЕ ХОРА И ДА СИ ОТИВАТ ОБИДЕНИ!
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
137 - Аааа! сега разбрал! Тя митрева била и ТЕЛК и давала становища за инвалидите:)))) Аз мислех, че там са лекари и с това трябва да се занимава МВР, защото е престъпление:)))
137
0
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
може да е всякаква ама поне им каза какво си мисли за тиквите в очите..
136
8
 
4
 
! Отговори
глупости преди 12 години
133 ама дреме ми за бойко, тоя ***. и аз не съм множествено число, аз съм си аз. а, ти все едно падаш от луната, как се пенсионират хора с 400 лева пенсия без необходим стаж и как всички в тази страна са инвалиди, айде моля те. и тука циркове и плач и "да работи институцията" като знаеш за нередности си даваш веднага оставката, не тука ...толкова е долна цялата сцена
135
4
 
20
 
! Отговори
невена преди 12 години
достойно поведение на достоен човек,каквито сред управляващите липсват,каквото и да прави и да казва кралят-слънце ,вече го видяхме,че не става
134
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понякога на човек му трябва достойнство да приключи даден етап от живота си.